Fly & Drive charmant Sicilië
o.v.v. wijzigingen 1.784 €

Fly & Drive charmant Sicilië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1398851
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.567 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Catania, Ragusa, Agrigento, Catania

Beschrijving

14 sep
Reizen van Schiphol naar Catania
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5217
19:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
22:05 - Catania, Catania Fontanarossa (CTA)
2uur 50min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5217
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
14 sep
Autoverhuur
Opel Corsa
Maggiore Italy Premium
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Opel Corsa (EDMR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Ongelimiteerde mijlen/kilometers voor huren tot 28 dagen.; Gelimiteerde kilometers voor huren van 29 dagen of meer, max. 4500 Km per huur.
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Auto''s worden geleverd met een volle tank brandstof en moeten vol ingeleverd worden. De klant wordt anders doorbelast voor de ontbrekende brandstof, plus een toeslag voor het bijtanken.
Is het belangrijk om te tanken binnen een straal van 10 kilometer van het verhuurstation en om de tankbon te bewaren. Gebeurt dit niet, dan kan er een nabelasting van de leverancier volgen.
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: Alle Categorieën 300.00 EUR
Geaccepteerde wijze van betaling: American Express creditcard,  Diners Club creditcard,  Mastercard creditcard,  Visa creditcard, Mastercard debetkaarten (*), Visa debetkaarten (*) Niet geaccepteerde wijze van betaling: Cheques,  Contant, Prepaid kaarten, American Express debetkaarten, Diners Debet- en creditcards, Debet- en creditcards gemarkeerd als: electronic use only, Maestro, Kaarten niet uitgegeven door een bank, Solo,  Virtuele kaarten, Visa electronLet op, betalingen met creditcard kunnen een pincode vereisen.Er kunnen twee creditcards nodig zijn voor het huren van een auto uit bepaalde premium categorieën.
300,00 €
Bescherming tegen diefstal
0,00 €
Verzekering cascoschade
0,00 €
Huurauto ophalen

AEROPORTO FONTANAROSSA - Telefoonnummer: 95340594

AEROPORTO FONTANAROSSA, CATANIA, Sicilia

Openingsuren: 08:00 - 23:59

Terugbrengen

AEROPORTO FONTANAROSSA - Telefoonnummer 95340594

AEROPORTO FONTANAROSSA, CATANIA, Sicilia

Openingsuren: 08:00 - 23:59

14 sep
1. Catania
Overnachten
Over de bestemming: De geschiedenis van Catania voert terug tot maar liefst 729 voor Christus, toen de Grieken aan de voet van de Etna een kolonie stichtten. Catania is altijd sterk met de vulkaan verbonden geweest. De meeste gebouwen zijn gemaakt van zwarte lavasteen of in dezelfde zwarte kleur geschilderd. In het verleden is de stad vaak overstroomd door lava en bij aardbevingen beschadigd. In 1693 werd Catania zelfs geheel verwoest bij een zware aardbeving. De huidige stad dateert van de 18e eeuw en heeft vele barokke elementen. Net als de stad Napels, die in dezelfde periode is gebouwd. Een andere overeenkomst tussen beide steden is dat ze leven onder de rook van een actieve vulkaan. De Piazza Duomo ligt in het centrum van de stad en is omringd door schitterende Barokke gebouwen. De kathedraal is gewijd aan San Agata, de beschermheilige van Catania. Midden op het plein staat het symbool van de stad: de Fontana dell’Elefante (de fontein van de olifant). Andere bezienswaardigheden in Catania zijn verder de vismarkt, het kasteel “Ursino”, het Romeinse amfitheater en het klooster “San Nicolo”. De stad heeft drie openbare stranden, waar voor alle leeftijden wat te beleven is.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 114 Kilometers - 1uur 52min
Catania
Ragusa
18 sep
2. Ragusa
Overnachten
Over de bestemming: Ragusa is een middelgrote stad in het zuidoostelijke deel van Sicilië. De stad is verdeeld in twee delen de oude stad ook wel Ibla genoemd en de nieuwe stad. Net als enkele andere steden in de omgeving is de stad tijdens de aardbeving van 1693 bijna in zijn geheel verwoest door een aardbeving en werd hij in barokke stijl opnieuw herbouwd. Het historische centrum van Ragusa is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Met name het historische centrum of Ibla van de stad Ragusa is erg de moeite waard om te bezoeken. De kronkelende schuine straatjes nemen je iedere keer mee naar een prachtig nieuw stukje van de stad. Tijdens je ontdekkingstocht in het middeleeuwse labyrint van de stad wordt je meerdere malen op schitterende vergezichten, prachtige kerken en indrukwekkende palazzo’s getrakteerd. De San Giorgio, de Kathedraal van Ragusa en het archeologisch park “Caucane” behoren tot de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad Ragusa.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 144 Kilometers - 2uur 49min
Ragusa
Agrigento
23 sep
3. Agrigento
Overnachten
Over de bestemming: In het zuidwesten van Sicilië ligt in de meest zuidelijkste Italiaanse provincie Agrigento, de gelijknamige hoofdstad; Agrigento. Deze moderne, maar ook historische stad telt zo’n 60.000 inwoners. In de volksmond wordt deze stad ook wel Girgenti genoemd. De geschiedenis van Agrigento gaat ver terug, zoals bij de meeste steden op Sicilië. De stad werd door de Grieken gesticht in de zesde eeuw voor Christus en kreeg de naam Akragas. In 406 voor Christus werd de stad voor een groot deel verwoest door de Carthagers, maar ondanks dat zijn er veel tempels bewaard gebleven. De meeste tempels vind je in Valle dei Templi, zoals de Concordia Tempel of de Kathedraal (Dom) San Gerland-Agrigento. De Valle dei Templi is een streek voor de liefhebbers van historie en archeologie. Naast het bezoeken van tempels kun je nog veel meer doen in en rondom deze stad. Op het strand en in de zee worden er bijvoorbeeld veel watersporten beoefend. Van surfen en kitesurfen tot het huren van bootjes om de zee op te gaan. De omgeving leent zich er natuurlijk ook perfect voor om een lange strandwandeling te maken. Wandelen moet je vooral ook doen in één van de twee natuurparken van de stad. De tuinen van Il Giardino della Kolymbetra en de stranden van Riserva Naturale di Punta Bianca zijn de twee natuurparken die bij Agrigento liggen.
Meer informatie
28 sep
Autoreis van 157 Kilometers - 1uur 57min
Agrigento
Catania
28 sep
4. Catania
Tussenstop
Over de bestemming: Catania is de op een na grootste stad van Sicilië en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De stad telt circa 307.000 inwoners en ligt aan de voet van de Etna, de actieve vulkaan die ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad ligt.
Meer informatie
28 sep
Reizen van Catania naar Schiphol
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5218
23:00 - Catania, Catania Fontanarossa (CTA)
02:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 3uur 10min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5218
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.567 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 4
Vlucht 2
Accommodaties 3
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes