Fly & Drive Grand Tour Andalusië
o.v.v. wijzigingen 1.298 €

Fly & Drive Grand Tour Andalusië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 5 oktober 2024
Ref ID: 1405228
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.596 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 5 oktober 2024
Bestemmingen: Malaga, Alora, Ronda, Gibraltar, Vejer de la Frontera, Jerez, Sevilla, Córdoba, Granada, Malaga

Beschrijving

05 okt
Reizen van Amsterdam naar Malaga
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27893
15:25 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
18:35 - Malaga, Malaga (AGP)
3uur 10min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27893
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
05 okt
Autoverhuur
Hyundai i10 /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Hyundai i10 /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 19, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
100 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Malaga luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Avda. García Morato, nº 14-16, Málaga, 29004, Spanje

Terugbrengen

Malaga luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Avda. García Morato, nº 14-16, Málaga, 29004, Spanje

05 okt
1. Malaga
Overnachten
Over de bestemming: Malaga, een bruisende stad in Zuid Spanje Málaga ligt aan de Zuid Spaanse kust. Het kustgebied staat beter bekend als de Costa del Sol. Het maakt onderdeel uit van de autonome regio Andalusië. Málaga is een bruisende stad en na Sevilla de grootste stad van Andalusië. Geliefd bij vakantiegangers als stedentrip, een strandvakantie, maar ook als stop tijdens een rondreis door Andalusië. Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Als stad aan de Costa del Sol, met veel stranden en een zonnig klimaat, is dit een veelzijdige vakantiebestemming. De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog steeds te zien. Vooral in het historisch centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. Zo zie je werk van de Romeinen terug bij Teatro Romano (Romeins theater). Zowel het Alcazaba (Moors fort) en het Gibralfaro kasteel zijn door de Moren gebouwd. De Katholieke Koningen drukte ook hun stempel op de stad. Naast de Kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga centro.
Meer informatie
06 okt
Autoreis van 43 Kilometers - 46min
Malaga
Alora
06 okt
2. Tussenstop Alora
Tussenstop
Over de bestemming: Álora is een typische pueblo blanco met bijna 14.000 inwoners, een wit stadje genesteld tussen drie grote rotsen en bekroond door de ruïnes van het kasteel. Ondanks de toeristische ontwikkeling aan de Costa del Sol, heeft Álora haar individualiteit weten te behouden net als de traditionele manier van leven. Met zijn steile straatjes en witte huizen heeft de stad een unieke Andalusische uitstraling. De lokale bevolking, die bekend staat als "Perotes", staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. In Álora vind je de tweede oudste kerk van heel Spanje; de Iglesia de la Encarnación, op de Plaza Baja de la Despedía. Álora heeft diverse moderne faciliteiten zoals een bioscoop, een medisch centrum, diverse supermarkten, banken, een sportcomplex en een groot openbaar zwembad.
Meer informatie
06 okt
Autoreis van 78 Kilometers - 1uur 13min
Alora
Ronda
06 okt
3. Ronda
Overnachten
Over de bestemming: Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Met een bevolking van 36.000 mensen is Ronda een van de bezienswaardigheden die u echt gezien moet hebben als u in de buurt bent. De stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel is. De rivier de Guadalevín loopt door de de stad die de bergen verdeelt.
Meer informatie
07 okt
Autoreis van 115 Kilometers - 1uur 38min
Ronda
Gibraltar
07 okt
4. Gibraltar
Overnachten
Over de bestemming: Een bijzonder gebied in het zuiden van Spanje is Gibraltar. Dit is een stukje Groot-Brittannië in het meest zuidelijke deel van het Iberisch schiereiland. Gibraltar is sinds 1713 in Britse handen, waardoor er in de loop der eeuwen ook een flinke Britse stempel op is gedrukt. De voertaal is hier Engels, je vindt hier de kenmerkende rode telefooncellen en ook eet je er eerder fish & chips in plaats van Spaanse tapas. In dit gebied is een klein vliegveld, Gibraltar Airport te vinden en de grens tussen Spanje en Groot-Brittannië wordt gevormd door de landingsbaan. Het is een eigenaardige plek, maar zeker de moeite waard om ooit te bezoeken. In de stad zelf zul je vooral de bijzondere sfeer ervaren. Hier merk je pas echt de combinatie van de Spaanse en Engelse invloeden. Het contrast tussen de Spaanse huizen en de typisch Engelse dubbeldekkers is groot. Je zult zowel Engels als Spaans horen en ook qua eten zul je verschillende dingen aantreffen. Als je een dagje wilt gaan shoppen, kun je dit het beste doen op Main Street. Dit is de belangrijkste winkelstraat en het is extra voordelig aangezien de winkels hier allemaal belastingvrij zijn. Ook vind je in het centrum van de stad het Gibraltar museum. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Gibraltar. Er is een indrukwekkende maquette van de rots van Gibraltar en onderin bevinden zich ook enkele Moorse baden.
Meer informatie
07 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
09 okt
Autoreis van 111 Kilometers - 1uur 26min
Gibraltar
Vejer de la Frontera
09 okt
5. Vejer de la Frontera
Tussenstop
Over de bestemming: Wil je cultuur snuiven tijdens je vakantie aan de Costa de la Luz in het zuidwesten van Andalusië? Ga dan zeker naar het witte bergdorp Vejer de la Frontera. Waar de invloeden van eeuwenlange Moorse bezetting nog duidelijk te zien zijn. Begrijpelijk dat deze pueblo blanco in de provincie Cádiz bij de mooiste dorpen van Spanje hoort... Vejer de la Frontera is een prachtig wit bergdorp op een heuvel. Met smalle, steile straatjes, witgekalkte huizen, oude kerken en kloosters, een kasteel, een dikke stadsomwalling en gezellige pleintjes. Dat ligt op 10 minuten rijden van de stranden van de Costa de la Luz. En met zijn 220 meter hoogte aan de ene kant prachtig uitkijkt over zee. En aan de andere kant uitkijkt over de bergen van de Alcornocales. Samen met nog ongeveer 40 andere dorpen in Spanje behoort Vejer de la Frontera tot de zogenaamde ‘Pueblos más Bonitos de España’. Oftewel de mooiste dorpen van Spanje.
Meer informatie
09 okt
Autoreis van 67 Kilometers - 58min
Vejer de la Frontera
Jerez
09 okt
6. Jerez
Overnachten
Over de bestemming: Jerez ligt in een vruchtbaar heuvellandschap op ca. 14 km landinwaarts van de Costa de la Luz. Op 40 km afstand ligt Cádiz en Sevilla op 100 km. Jerez is een mooie levendige stad. Het centrum ligt rondom de historische wijk. De stad staat vol met wijnhuizen, kerken, palacio's, parken, pleinen, restaurantjes en bars. Er zijn mooie statige avenues. In de lange autovrije winkelstraat zijn mooie statige 19e eeuwse gebouwen en mooie winkels . Bovenal is Jerez hét wijncentrum van Andalusië en staat bekend om zijn 'Jerez'-Wijn, de sherry van de Engelsen. Overal ademt het in de stad de sfeer van sherry uit en wemelt het van beroemde Bodega's. In de kelders is een ongelooflijke hoeveelheid wijn opgeslagen. Als je een keuze zou moeten maken uit de vele interessante aspecten in deze stad, zijn een bezoek aan de bodega's ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheden. Zelfs Shakespeare heeft de wijn van Jerez geroemd
Meer informatie
09 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
10 okt
Autoreis van 101 Kilometers - 1uur 13min
Jerez
Sevilla
10 okt
7. Sevilla
Overnachten
Over de bestemming: Sevilla behoort tot de mooiste steden van Spanje. Er zijn zelfs voldoende mensen die vinden dat Sevilla de mooiste stad van Spanje of zelfs Europa is. Omdat schoonheid een subjectief begrip is, zullen wij zulke uitspraken niet doen. Dat Sevilla haar charmes heeft is echter zeker een feit. Geen mens die Sevilla bezoekt en terug zal keren met het gevoel dat Sevilla een harteloze grauwe stad is. De stad is kleurrijk, heeft een mooie historie en de mensen zorgen ervoor dat de stad tot leven komt. Zeker als er iets te vieren is zul je de Sevillanos massaal terug zien op straat. Een goed feest gaat in Sevilla altijd gepaard met heerlijk eten en drinken. Dit zijn kernelementen in het leven van de inwoners van Sevilla. Sevilla is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Andalusië. Dit is de warmste regio van Spanje, waardoor het openbaar leven aangepast wordt aan de omstandigheden die er op dat moment zijn. In de warmste zomermaanden leeft men daarom vooral ’s avonds buiten op straat. Overdag zoekt men zoveel mogelijk de verkoeling binnen op. In de avonduren kun je terecht op de vele terrassen die Sevilla kent. Straten waar overdag nog geen terrastafel te vinden is veranderen na zonsondergang tot levendige uitgaansstraten. Hiermee wordt direct een favoriete bezigheid van de Sevillanos aangesneden: feesten. Want als er iets is wat men graag doet in Sevilla dan is het wel feesten. Dat kan massaal zijn, bijvoorbeeld tijdens religieuze feesten, maar soms ook heel klein en spontaan. Dat zijn misschien wel de leukste feestjes die je in Sevilla ziet.
Meer informatie
10 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
13 okt
Autoreis van 145 Kilometers - 1uur 46min
Sevilla
Córdoba
13 okt
8. Córdoba
Overnachten
Over de bestemming: Córdoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 122 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. De stad telt 321.165 inwoners, waarmee het de derde stad van Andalusië is. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden.
Meer informatie
13 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
14 okt
Autoreis van 171 Kilometers - 2uur 22min
Córdoba
Granada
14 okt
9. Granada
Overnachten
Over de bestemming: De interessantste plek van Granada is het Alhambra. Je kunt dit fort in het zuiden van de stad terugvinden, op een hoog plateau. Dit paleis uit de Middeleeuwen is zowel van buiten als binnen interessant. Als je de buitenkant hebt bekeken wordt het tijd om naar binnen te gaan. Wat kun je daar allemaal bewonderen? Maak kennis met het oudste gedeelte van het fort, de Mexuar. In dit gedeelte kwamen de gasten langs die door de koning werden ontvangen. Een andere interessante plek is de Mirador de Daraxa. In dit gedeelte van het fort kon je vroeger de harem vinden. Het Alhambra staat op de werelderfgoedlijst van het UNESCO. Daarnaast zijn er ook nog een groot aantal verschillende torens die je kunt bewonderen. Onder andere de Torre de Comares, Torre de Mihrab en Toren van Baltazar de la Cruz zijn te bewonderen. Als je een bezoek wilt brengen aan het Alhambra regel dan op tijd je entreekaarten, er mogen namelijk een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen.
Meer informatie
14 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
17 okt
Autoreis van 125 Kilometers - 1uur 32min
Granada
Malaga
17 okt
10. Malaga
Tussenstop
Over de bestemming: Malaga, een bruisende stad in Zuid Spanje Málaga ligt aan de Zuid Spaanse kust. Het kustgebied staat beter bekend als de Costa del Sol. Het maakt onderdeel uit van de autonome regio Andalusië. Málaga is een bruisende stad en na Sevilla de grootste stad van Andalusië. Geliefd bij vakantiegangers als stedentrip, een strandvakantie, maar ook als stop tijdens een rondreis door Andalusië. Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Als stad aan de Costa del Sol, met veel stranden en een zonnig klimaat, is dit een veelzijdige vakantiebestemming. De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog steeds te zien. Vooral in het historisch centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. Zo zie je werk van de Romeinen terug bij Teatro Romano (Romeins theater). Zowel het Alcazaba (Moors fort) en het Gibralfaro kasteel zijn door de Moren gebouwd. De Katholieke Koningen drukte ook hun stempel op de stad. Naast de Kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga centro.
Meer informatie
17 okt
Reizen van Malaga naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6120
20:10 - Malaga, Malaga (AGP)
23:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6120
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.596 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 7
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes