Eilandhoppen, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini
o.v.v. wijzigingen 1.093 €

Eilandhoppen, Mykonos, Paros, Naxos, Santorini

Combinatie-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 juni 2021 - Vertrek : zaterdag 11 september 2021
Ref ID: 1515408
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.186 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 juni 2021 - Vertrek : zaterdag 11 september 2021
Bestemmingen: Mykonos, Paros -Parikia, Naxos, Santorini

Beschrijving

Van dag tot dag

11 sep
Reizen van Schiphol naar Mykonos
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6463
05:50 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
10:10 - Mykonos, Mikonos (JMK)
3uur 20min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6463
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
11 sep
1. Informatie Mykonos
Overnachten
Over de bestemming: Mykonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee, een der Cycladen, gelegen tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, in de buurt van Delos. Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86 km², en telt circa 10.000 inwoners. De belangrijkste plaats heet Parikía (Παροικία), maar wordt meestal, zoals vaak op de Griekse eilanden, Chora (Χώρα, d.i. Hoofdstad) genoemd. De stad Parikia is gedeeltelijk tegen de heuvels aan gebouwd, uitlopend tot aan de zee. Er is een strand genaamd Livadia, wat ten noorden van het stadje ligt. De boulevard is een aaneenschakeling van terrasjes. Het binnenstadje is pittoresk van karakter met smalle steegjes vol winkeltjes (indertijd als een soort doolhof aangelegd om de inwoners in voorgaande eeuwen te beschermen tegen Venetiaanse piraten). Op de plaats waar de boten aanleggen bevinden zich restaurants. De tweede plaats van het eiland is Naoussa, gelegen aan de noordkust van het eiland. Aliki, aan de zuidwestkust, is een plaats waar voornamelijk de Griekse toeristen naartoe gaan. Hier is een in oppervlakte klein museum waar allerlei gebouwen, zoals kerken en kloosters op kleine schaal zijn nagebouwd, vergelijkbaar met Madurodam. Het bergachtige eiland Paros geldt door zijn ligging als de centrale schakel van de Cycladen: veel ferry's leggen aan haven van Parikia. Er vertrekken ook veerverbindingen vanaf het aan de oostkust gelegen vissersdorp Píso Livádi (vooral naar het naburige Naxos). Door de ligging is het om er vandaan eiland te hoppen. Het toerisme is veruit de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Er is een klein vliegveld op het eiland, waar alleen vliegtuigen van Olympic Airways landen (sinds 2016 is er een groter vliegveld). Paros is met de boot vanaf Athene (Piraeus) te bereiken. Een ferry doet er ruim 5 uur over, terwijl de highspeed het in drie uur doet. Het naburige eiland Naxos heeft een iets grotere luchthaven, maar daarop wordt zeer beperkt gevlogen. Vanaf Naxos doet de ferry er een uur over om naar Paros te komen
Meer informatie
15 sep
Reizen van Mykonos naar Paros -Parikia
SeaJets
SeaJets - SeaJets
12:40 - Mykonos, Mykonos Harbour
13:25 - Paros, Paros Harbour
45min Rechtstreeks
Accommodatie / Zitplaatsen:Gereserveerde zitplaats
Reisklasse: Economy
15 sep
2. Paros
Overnachten
Over de bestemming: Paros is een eiland in de Egeïsche Zee behorend bij de Cycladen in de regio Zuid Egeïsche eilanden van Griekenland.De belangrijkste plaats heet Parikía (Παροικία), maar wordt meestal, zoals vaak op de Griekse eilanden, Chora (Χώρα, d.i. Hoofdstad) genoemd. De stad Parikia is gedeeltelijk tegen de heuvels aan gebouwd, uitlopend tot aan de zee. Er is een strand genaamd Livadia, wat ten noorden van het stadje ligt. De boulevard is een aaneenschakeling van terrasjes. Het binnenstadje is pittoresk van karakter met smalle steegjes vol winkeltjes (indertijd als een soort doolhof aangelegd om de inwoners in voorgaande eeuwen te beschermen tegen Venetiaanse piraten). Op de plaats waar de boten aanleggen bevinden zich restaurants. De tweede plaats van het eiland is Naoussa, gelegen aan de noordkust van het eiland. Aliki, aan de zuidwestkust, is een plaats waar voornamelijk de Griekse toeristen naartoe gaan. Hier is een in oppervlakte klein museum waar allerlei gebouwen, zoals kerken en kloosters op kleine schaal zijn nagebouwd, vergelijkbaar met Madurodam. Het bergachtige eiland Paros geldt door zijn ligging als de centrale schakel van de Cycladen: veel ferry's leggen aan haven van Parikia. Er vertrekken ook veerverbindingen vanaf het aan de oostkust gelegen vissersdorp Píso Livádi (vooral naar het naburige Naxos). Door de ligging is het om er vandaan eiland te hoppen. Het toerisme is veruit de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Er is een klein vliegveld op het eiland, waar alleen vliegtuigen van Olympic Airways landen (sinds 2016 is er een groter vliegveld). Paros is met de boot vanaf Athene (Piraeus) te bereiken. Een ferry doet er ruim 5 uur over, terwijl de highspeed het in drie uur doet. Het naburige eiland Naxos heeft een iets grotere luchthaven, maar daarop wordt zeer beperkt gevlogen. Vanaf Naxos doet de ferry er een uur over om naar Paros te komen.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
18 sep
Reizen van Paros -Parikia naar Naxos
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries - Blue Star Ferries
11:45 - Paros, Paros Harbour
12:30 - Naxos, Naxos Harbour
45min Rechtstreeks
Accommodatie / Zitplaatsen:Dek (Economy)
Reisklasse: Economy
18 sep
3. Naxos
Overnachten
Over de bestemming: Het eiland Naxos, dat ongeveer 25.000 inwoners telt, behoort bestuurlijk tot de nomos Kykládes. Het eiland is behoorlijk bergachtig en, zeker in vergelijking met de omringende eilanden, betrekkelijk groen en vruchtbaar. Een machtige bergketen, de Zas, steekt 1001 m boven de zeespiegel uit en is van vrijwel overal op het eiland te zien. In de (door irrigatie) vruchtbare dalen worden onder meer citrusvruchten, olijven en druiven verbouwd, terwijl in het bergland de veeteelt (schapen en geiten) zorgt voor de productie van kaas. Verder ontgint men nog steeds marmer en amaril. Het eiland heeft betrekkelijk grote zandstranden en duinen langs de kust, waardoor het toerisme een van de belangrijkste inkomstenbronnen is geworden.
Meer informatie
21 sep
Reizen van Naxos naar Santorini
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries - Blue Star Ferries
12:50 - Naxos, Naxos Harbour
14:50 - Santorini, Santorini Harbour
2uur 0min Rechtstreeks
Accommodatie / Zitplaatsen:Dek (Economy)
Reisklasse: Economy
21 sep
4. Santorini
Overnachten
Over de bestemming: Santorini is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, behorende bij de eilandengroep Cycladen. Het ligt ten noorden van Kreta, ten zuiden van Naxos en Paros.Toerisme is de voornaamste bron van inkomsten en werkgelegenheid op Santorini. De grootste attractie is het spectaculaire landschap van de caldeira met zijn loodrechte wanden, waar de witte dorpjes op en in zijn gebouwd. Bij tochten over het eiland komt men langs de rotspartijen die verschillende kleuren hebben, afhankelijk van het metaal waarvan er het meeste in de grond en het vulkanisch gesteente is. Meer ijzerhoudende rotsen zijn bijvoorbeeld roder. Bij de ondergrondse, tamelijk intacte overblijfselen van de stad Akrotiri kan men zich een reëel beeld vormen van de hoogstaande Minoïsche beschaving die op het eiland heerste, voordat deze stad onder het puin verdween. Er is ook de archeologische vindplaats van het oude Thira, maar daar is een flinke klim voor nodig. De mooiste stranden, van zwart, rood en bruin zand en kiezels, liggen in het zuiden en oosten van het eiland. Oia is bekend van de witte huisjes en blauwe-koepelkerkjes, die men vaak aantreft op ansichtkaarten en in Griekse reisgidsen en boeken. De archipel binnenvaren is een belevenis op zich. Per boot kan men een bezoek brengen aan de kleinere eilanden Thirasia en Nea Kameni en zwemmen in de warme zwavelhoudende bronnen in zee.
Meer informatie
24 sep
Reizen van Santorini naar Schiphol
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6892
10:55 - Thira, Santorini (JTR)
13:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 40min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  HV6892
Reisklasse: Economy
opmerkingen:



Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.186 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 4
Vlucht 5
Accommodaties 4

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes