Fly & Drive Great Lakes | Canada en USA
o.v.v. wijzigingen 2.550 €

Fly & Drive Great Lakes | Canada en USA

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 11 oktober 2023 - Vertrek : vrijdag 2 februari 2024
Ref ID: 2072154
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.100 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 11 oktober 2023 - Vertrek : vrijdag 2 februari 2024
Bestemmingen: Toronto, Huntsville Canada, Sault Ste Marie, Marquette MI, Duluth MN, Saint Paul MN, Madison WI, Chicago IL, Holland MI, Detroit MI, Niagara Falls, Toronto

Beschrijving

02 feb
Reizen van Amsterdam naar Toronto
Vertrek
Lufthansa
Lufthansa Lufthansa - LH6842 - Uitgevoerd door: Air Canada
12:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:10 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
8uur 10min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  LH6842 Uitgevoerd door:  Air Canada
Reisklasse: Economy
02 feb
Autoverhuur
Ford Edge SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Ford Edge SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
70.10 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

Terugbrengen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

02 feb
1. Toronto
Overnachten
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
02 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
04 feb
Autoreis van 237 Kilometers - 2uur 38min
Toronto
Huntsville Canada
04 feb
2. Huntsville Canada
Overnachten
Over de bestemming:

Huntsville is een stad in Ontario, Canada en de grootste stad in de Muskoka-regio. Huntsville is gelegen in een heuvelachtig gebied en beschikt over glinsterende meren, rotsachtige heuvels en een levendig centrum. Het is de ideale bestemming voor een bezoek aan het Algonquin Provincial Park.

Breng een bezoek aan de Muskoka Heritage Place, waar een kijkje genomen kan worden in het leven in Huntsville van vroeger. Dit erfgoed biedt vier toeristische attracties: een Pioneer Village, het Steam Museum, het Muskoka Museum en de kans om een ritje te maken in een volledig functionerende stoomtrein. Belangrijk om te weten, is dat de openingstijden het hele jaar door wisselen.

Huntsville is ook de toegangspoort tot het Algonquin Provincial Park, een van de beste parken van Ontario. Dit 7.653 vierkante kilometer grootte gebied zit vol bossen, bergen, meren en rivieren en heeft alles voor een ware wilderniservaring. De populairste bezigheden zijn wandelen, mountainbiken, kanoën en kamperen.

Huntsville is met haar natuurlijke omgeving een wereldwijd bekende toeristische bestemming. 

Meer informatie
04 feb
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
05 feb
Autoreis van 539 Kilometers - 6uur 3min
Huntsville Canada
Sault Ste Marie
05 feb
3. Sault Ste Marie
Overnachten
Over de bestemming:

Sault Ste. Marie, ook wel bekend als ‘The Soo’, is de oudste stad van Ontario. Een wandeling over de Waterfront Boardwalk, langs de St. Mary's-rivier, is een mooie manier op de kennismaking met deze historische plaats te beginnen.

In Pancake Bay Provincial Park kan genoten worden van duinen, bossen, moerasachtige gebieden en een lang zandstrand. Mooie wandelroutes zijn de Pancake Bay Nature Trail (3,5 km) en de Lookout Trail (14 km als roundtrip). Langs de route bevinden zich twee hoge uitkijkpunten, die een spectaculair zicht bieden over Lake Superior en de Pancake Bay. Andere activiteiten zijn wildlife spotten, zwemmen en kajakken.

Het Lake Superior Provincial Park beschikt ook over meerdere wandelroutes, waarvan de 65 kilometer lange Coastal Trail de meest bijzondere is. In het park leeft een grote elandenpopulatie, die het best van april tot en met juni bekeken kunnen worden. Andere grote dieren in het park zijn witstaartherten, zwarte beren en wolven.

Sault Ste. Marie is een geweldige bestemming om te genieten van natuur en historie.

Meer informatie
05 feb
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
06 feb
Autoreis van 278 Kilometers - 3uur 7min
Sault Ste Marie
Marquette MI
06 feb
4. Marquette MI
Overnachten
Over de bestemming:

Marquette, een middelgrote stad in Michigan, wordt gekenmerkt door een groot aantal parken, diverse stranden en vuurtorens.

Op cultureel gebied beschikt de stad over verschillende musea en kunstgalerieën. Langs de kustlijn van Lake Superior ligt het interessante Marquette Maritime Museum. Vanuit dit museum wordt ook een tour naar de Marquette Harbor vuurtoren georganiseerd. Daarnaast bevindt zich ook de twee na grootste houten koepel van de wereld zich in Marquette - de Superior Dome – waar voornamelijk rugbywedstrijden van het college team, maar ook regelmatig andere evenementen, plaatsvinden.

Presque Isle Park is een populair 131 hectare tellend bosgebied op het gelijknamige Presque Isle - een schiereiland in Lake Superior - en is een prachtige plek om te picknicken, wandelen, sporten en te genieten van concerten in het openluchttheater.

Marquette is het hele jaar door een speeltuin voor bezoekers. Het ontdekken van alle bezienswaardigheden en activiteiten tijdens de verschillende seizoenen is zeker de moeite waard. 

Meer informatie
06 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
08 feb
Autoreis van 411 Kilometers - 4uur 53min
Marquette MI
Duluth MN
08 feb
5. Duluth MN
Overnachten
Over de bestemming:

De stad Duluth ligt aan de monding van de St. Louis-rivier, aan het immense Lake Superior. Duluth kent een flink hoogteverschil, waardoor de stad de bijnaam ‘San Francisco van het noorden’ draagt.

Het stadsbeeld van Duluth wordt bepaald door Lake Superior en de beroemde Aerial Lift Bridge, een hoge brug die verticaal omhoog getild kan worden. Verder staat Duluth bekend om de vele groene stadsparken.

Bij de North Shore Scenic Railroad komt de geschiedenis tot leven! In de zomer kunnen bezoekers genieten van een historische treinrit vanaf Duluth Union Depot door Canal Park en langs de oevers van Lake Superior. Onderweg vertelt een gids het verhaal van Duluth en de verandering die het spoor bracht.

Daarnaast wordt een bezoek aan het beroemde Leif Erikson Park – waar het Vikingschip waarmee Leif Erikson het Noord-Amerikaanse continent in 997 bezocht te zien is – en de naastgelegen Duluth Rose Garden – een tuin met meer dan 3.000 rozenstruiken – zeker aangeraden.

Duluth is een prachtige bestemming vol geschiedenis, erfgoed en natuur. 

Meer informatie
09 feb
Autoreis van 242 Kilometers - 2uur 18min
Duluth MN
Saint Paul MN
09 feb
6. Saint Paul MN
Overnachten
Over de bestemming:

Saint Paul is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Minnesota en nodigt reizigers uit om te genieten van kunst, geschiedenis en een levendige gemeenschapssfeer.

De bruisende kunstscène is een van de meest opmerkelijke kenmerken van Saint Paul. Bezoekers worden aangeraden een van de vele musea – zoals het Minnesota Museum of American Art, waar hedendaagse kunst bewonderd kan worden - te bezoeken. Ook het bewonderen van de indrukwekkende architectuur van de Saint Paul Cathedral en de Victoriaanse herenhuizen langs Summit Avenue mag niet worden overgeslagen. Degenen die liever meer leren over de rijke geschiedenis van de staat kunnen een bezoek brengen aan het Minnesota History Center.

Daarnaast wordt een bezoek aan de bruisende Mississippi-rivierfront - waar parken, paden en recreatiegebieden een ontspannen omgeving bieden langs het water – zeker aangeraden.

Saint Paul is een plek waar het Midwesten hand in hand gaat met de moderniteit van een dynamische stad. 

Meer informatie
10 feb
Autoreis van 418 Kilometers - 4uur 10min
Saint Paul MN
Madison WI
10 feb
7. Madison WI
Overnachten
Over de bestemming:

Madison de hoofdstad van de Amerikaanse staat Wisconsin en wordt gekenmerkt door het harmonieuze samenspel van meren, parken en levendige universiteitscultuur.

De Four Lakes – Lake Mendota, Lake Monona, Lake Waubesa, Lake Wingra - die de stad omarmen zijn een echte must-visit. Hier kunt u genieten van een ontspannen dag op het water, of een wandeling of fietstocht langs de uitgestrekte paden die de oevers omringen.

Ook de Wisconsin State Capitol, een architectonisch meesterwerk dat trots uitkijkt over het stadcentrum, is een bezoek waard. De koepel van het gebouw ziet er van binnen én van buiten prachtig uit. Na het verkennen van het parlementsgebouw kunnen bezoekers een wandeling rond Capitol Square maken, waar boetieks, restaurants en straatartiesten bijdragen aan een levendige sfeer.

Madison is een plek waar de warmte van de inwoners u omarmt als een oude vriend. Dit maakt het een fijne bestemming om te bezoeken tijdens een reis door Wisconsin. 

Meer informatie
11 feb
Autoreis van 245 Kilometers - 2uur 44min
Madison WI
Chicago IL
11 feb
8. Chicago IL
Overnachten
Over de bestemming:

Chicago – ook wel de ‘Windy City’ genoemd – is een prachtige stad vol enorme wolkenkrabbers. De stad staat ook bekend als het centrum van cultuur, entertainment en vooral jazz- en bluesmuziek. Chicago heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Chicago Water Tower, het Hancock Building en de Navy Pier. De stad ligt aan Lake Michigan en heeft mooie oevers met veel stranden en parken.

De Magnificent Mile (ook wel 'Mag Mile' genoemd), is een beroemd stuk van de Michigan Avenue. Het was een zeer prestigieuze straat in de jaren 40 van de vorige eeuw en telt veel historische gebouwen en 'landmarks' die het sfeerbeeld bepalen. Langs de Mile liggen talloze winkelketens, restaurants, hotels en musea.

Vlak bij de Magnificent Mile staan de Trump Tower en de 442 meter hoge Willis Tower, voorheen de Sears Tower – die vooral populair is door het Skydeck, waar bezoekers vanaf de 103e verdieping kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad en door de glazen bodem van ‘The Ledge’ 102 verdiepingen naar beneden kunnen kijken.

De Windy City is een bestemming vol bezienswaardigheden die niet snel zal vervelen. 

Meer informatie
11 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 feb
Autoreis van 243 Kilometers - 2uur 31min
Chicago IL
Holland MI
13 feb
9. Holland MI
Overnachten
Over de bestemming:

In het plaatsje Holland in Michigan zijn veel aspecten van de Nederlandse cultuur terug te vinden. In 1847 is Holland opgericht door Nederlandse immigranten die het vanaf de grond hebben opgebouwd tot de bloeiende stad die het nu is. Tulpenvelden en molens herinneren nog aan die tijd.

Holland ligt aan het Macatawa-meer en het Michigan-meer waar bezoekers kunnen genieten van wandelen, fietsen, zwemmen, vissen en picknicken. Ook zijn er verschillende musea die bezocht kunnen worden.

Het Holland State Park heeft een uitgestrekt zandstrand aan de meren. Ook loopt er een wandelpad langs het havenkanaal, waar genoten kan worden van een prachtig uitzicht op de zee en de meest gefotografeerde vuurtoren van Michigan: de Big Red Lighthouse. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht indrukwekkend. Bij het Macatawa Boothuis kan een kano of kajak gehuurd worden voor een leuk tochtje op het meer. 

Holland is een van de meest fotogenieke badplaatsen van West Michigan en is daarom zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
13 feb
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
14 feb
Autoreis van 278 Kilometers - 2uur 44min
Holland MI
Detroit MI
14 feb
10. Detroit MI
Overnachten
Over de bestemming: Detroit ligt aan de oostkant van Michigan, vlak bij de Canadese grens. Bij het grote publiek werd Detroit bekend door de auto-industrie, het Motown-platenlabel en het bijna-faillissement. Na een periode van enorme economische voorspoed braken er woelige tijden aan, doordat steeds meer auto's in lagelonenlanden geproduceerd werden. Detroit liep in rap tempo leeg, met verval en leegstand als gevolg. Detroit krabbelt langzaam weer op. Er is bijvoorbeeld mooie architectuur te vinden, zoals het Michigan Central Depot en het Book Cadillac Hotel. Verder wordt de skyline gekenmerkt door moderne wolkenkrabbers. Bijzonder zijn de casino’s: Detroit is een van de weinige Amerikaanse steden waar gokken legaal is.
Meer informatie
14 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
16 feb
Autoreis van 392 Kilometers - 4uur 11min
Detroit MI
Niagara Falls
16 feb
11. Niagara Falls
Overnachten
Over de bestemming:

Niagara Falls is de benaming van de drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend.

Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied.

Aan zowel de Canadese als Amerikaanse zijde ligt een stad met de naam Niagara Falls. Een brug verbindt beide zijden met elkaar; die te voet of per auto/camper overgestoken kan worden. Aan beide kanten zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten.

Een bezoek aan Niagara Falls verdient zeker een plek op de bucket-list van elke reiziger.

Meer informatie
16 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 feb
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 26min
Niagara Falls
Toronto
18 feb
12. Toronto
Tussenstop
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
18 feb
Reizen van Toronto naar Amsterdam
Terug
Lufthansa
Lufthansa Lufthansa - LH6843 - Uitgevoerd door: Air Canada
20:55 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 7uur 20min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  LH6843 Uitgevoerd door:  Air Canada
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.100 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 11
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes