Autorondreis Hart van Europa
o.v.v. wijzigingen 558 €

Autorondreis Hart van Europa

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 4 oktober 2023 - Vertrek : zaterdag 13 januari 2024
Ref ID: 2911716
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.115 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 4 oktober 2023 - Vertrek : zaterdag 13 januari 2024
Bestemmingen: Erfurt, Plzen (Pilsen), Ceské Budejovice, Praag, Göttingen

Beschrijving

13 jan
Autoreis van 491 Kilometers - 5uur 6min
Arnhem
Erfurt
13 jan
1. Erfurt
Overnachten
Over de bestemming: Erfurt is een bezoek meer dan waard! Ontdek het grote aantal cultuur- en bouwkundig historische kostbaarheden en laat u door de romantische oude stadskern imponeren. De oude stadskern geldt als het grootste oppervlaktemonument in Duitsland en betovert bezoekers en inwoners met middeleeuwse flair en een fascinerende geschiedenis. Of het nu om voornaam klooster, een imposante kerk, de schat van Erfurt of prachtige patriciërshuizen – de hoofdstad van Thüringen biedt geschiedenis die men aan kan raken!
Meer informatie
15 jan
Autoreis van 309 Kilometers - 3uur 43min
Erfurt
Plzen (Pilsen)
15 jan
2. Plzen (Pilsen)
Overnachten
Over de bestemming: Voor bierliefhebbers is de Tsjechische stad Pilsen (Plzeň) waarschijnlijk geen onbekende naam. Deze hoofdstad van de gelijknamige regio is immers de plek waar het pils haar oorsprong kent. Pilsener wordt sinds 1842 in de stad gebrouwen, hoewel de stad al een bierhistorie kent die terug te voeren is naar de dertiende eeuw. Pilsen is echter meer dan alleen maar een bierstad. Net als zoveel Tsjechische steden heeft ook Pilsen voldoende te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, cultuur en evenementen. In 2015 is Pilsen zelfs culturele hoofdstad, samen met de Belgische stad Mons (Bergen). Wie van plan is Pilsen te bezoeken die mag daar zeker een hele dag voor uittrekken. Redelijk wat Nederlandse toeristen combineren een vakantie in Praag, het Reuzengebergte of elders in Tsjechië met een stedentrip naar Pilsen.
Meer informatie
17 jan
Autoreis van 137 Kilometers - 2uur 13min
Plzen (Pilsen)
Ceské Budejovice
17 jan
3. Ceské Budejovice
Overnachten
Over de bestemming: České Budějovice is de grootste stad van Zuid-Bohemen en ligt aan de oevers van de rivier de Vltava en de Malše. De buitenwijken van de stad zijn niet heel bijzonder, maar het historische centrum van České Budějovice is erg mooi en de moeite waard om te bezoeken. Midden in het centrum ligt het oude stadsplein Námestí Premysla Otakara II. Dit vierkante plein van 133 bij 133 meter is werkelijk een pareltje en veelvuldig beschreven in de geschiedenis van de stad. Het is het grootste vierkant plein in Tsjechië.
Meer informatie
17 jan
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 jan
Autoreis van 149 Kilometers - 1uur 48min
Ceské Budejovice
Praag
19 jan
4. Praag
Overnachten
Over de bestemming: Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt. De aan de Moldau gelegen stad telt meer dan een miljoen inwoners die van Praag een moderne multiculturele stad maken. Je merkt dat in de stad niet alleen Tsjechen wonen maar er sprake is van een breed palet aan verschillende culturen. De gemiddelde Prager bestaat dan ook niet, al decennia lang is er hier sprake van een mix van etniciteiten. Zo is er in Praag al eeuwenlang sprake van een grote joodse gemeenschap, die vooral terug te vinden is in de wijk Josefov.
Meer informatie
22 jan
Autoreis van 468 Kilometers - 4uur 52min
Praag
Göttingen
22 jan
5. Göttingen
Overnachten
Over de bestemming: De stad Göttingen, voor de eerste keer vermeld in het jaar 953, is een universiteitsstad in het zuidoosten van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Vanaf Utrecht is de stad in 4 uur per auto te bereiken. De stad ontwikkelde zich vanaf de middeleeuwen tot een Hanzestad, waarvan de vele gebouwen in de oude binnenstad het levende bewijs vormen.
Meer informatie
22 jan
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 jan
Autoreis van 355 Kilometers - 3uur 53min
Göttingen
Arnhem
opmerkingen:



Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.115 €
Deze reis aanpassen
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes