Fly & Drive Zuid-Afrika & Mozambique
o.v.v. wijzigingen 2.338 €

Fly & Drive Zuid-Afrika & Mozambique

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 31 maart 2023 - Vertrek : vrijdag 13 oktober 2023
Ref ID: 3168059
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.675 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 31 maart 2023 - Vertrek : vrijdag 13 oktober 2023
Bestemmingen: Johannesburg, Tzaneen, Phalaborwa, Kruger Nationaal Park, Maputo, Xai-Xai, Tofo Strand, Praia do Bilene, Ponta d'Ouro, Mbabane, Johannesburg

Beschrijving

13 okt
Reizen van Amsterdam naar Johannesburg
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL591
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:20 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10uur 45min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL591
Reisklasse: Economy
13 okt
Autoverhuur
Kia Picanto /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Kia Picanto /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 59,53 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
204.46 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Johannesburg, Zuid Afrika

Terugbrengen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Johannesburg, Zuid Afrika

13 okt
1. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
13 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
14 okt
Autoreis van 420 Kilometers - 4uur 28min
Johannesburg
Tzaneen
14 okt
2. Tzaneen
Overnachten
Over de bestemming:

Tzaneen is een tropische tuinstad en op een na grootste stad van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Tzaneen ligt aan de voet van de Wolkberg en wordt omgeven door archeologische vindplaatsen. Dit maakt het een prachtige plek om wandelingen te maken.

Een van de leukste dingen om te doen in Tzaneen, is een bezoek aan de Agatha Crocodile Ranch. Hier worden rondleidingen gegeven, kan alles geleerd worden over het gedrag en de geschiedenis van de krokodil, vinden voershows plaats en krijgen bezoekers de kans een babykrokodil aan te raken.

Daarnaast beschikt Tzaneen over schitterende natuurlijke schoonheid, dat ook zeker het verkennen waard is. Het Hans Merensky Nature Reserve beschikt over prachtige paden om te wandelen en fietsen. Het volgen van de Waterbuck Trail wordt met name aangeraden. Ook kunnen er allerlei dieren gespot worden. Voor een middag zwemmen en genieten van de geluiden van de natuur wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de Debengeni Waterfall. Bezoekers die op zoek zijn naar een adrenaline kick kunnen deelnemen aan een canopy-tour door de Magoebaskloof.

Dit tropische paradijs is met haar natuurlijke schoonheid zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
15 okt
Autoreis van 112 Kilometers - 1uur 29min
Tzaneen
Phalaborwa
15 okt
3. Phalaborwa
Overnachten
Over de bestemming:

In het noordoosten van Zuid-Afrika ligt de subtropische stad Phalaborwa. Met warme zomers en milde winters wordt het hier nooit echt koud, waardoor het ook wel ‘de stad van twee zomers’ wordt genoemd.

Phalaborwa staat met name bekend als de toegangspoort tot het Kruger Nationaal Park. Via de Phalaborwa Gate is dit wereldberoemde park vanuit de stad te betreden. Dichterbij kan niet! Ook het Balule Game Reserve en het Hans Merensky liggen op slechts een uur rijden. Hierdoor is Phalaborwa de ideale plek om de Big 5 te zien en het Zuid-Afrikaanse ‘Lowveld’ te ontdekken.

Daarnaast kunnen er vanuit Phalaborwa daguitstapjes gemaakt worden naar de hightlights van de bekende Panoramaroute. Het wordt zeker aangeraden om in de auto te stappen en de adembenemende schoonheid van de Blyde River Canyon, God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Three Rondavels te bewonderen.

Omgeven door verschillende wildreservaten is Phalaborwa de perfecte bestemming voor onvergetelijke herinneringen. 

Meer informatie
16 okt
Autoreis van 131 Kilometers - 2uur 17min
Phalaborwa
Kruger Nationaal Park
16 okt
4. Kruger Nationaal Park
Overnachten
Over de bestemming:

Het Kruger National Park is een van de grootste en bekendste natuurreservaten ter wereld. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, rijke fauna, uitgestrekte savannes en lange geschiedenis is het de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. De bijna 2 miljoen hectare is de thuisbasis van alle iconische safaridieren van Afrika – waaronder meer dan 12.000 olifanten, 2.800 leeuwen, 2.000 luipaarden, 27.000 Afrikaanse buffels, giraffen, nijlpaarden en neushoorns – en biedt een natuurervaring die tot de beste van Afrika behoord.

Elk seizoen brengt zijn eigen hoogtepunten met zich mee. Tijdens de Afrikaanse zomer kan genoten worden van volle waterpoelen, een weelderig bushveld en veel pasgeboren dieren. Tijdens de droge winter is het bushveld meer open, waardoor er beter zicht is op de wilde dieren.

Voor de ultieme beleving raden wij een verblijf aan in één van de vele privéwildreservaten – die elk de mogelijkheid bieden tot het spotten van veel wild, waaronder de Big Five - die ook bij het Kruger Park horen. Bekende privéwildreservaten zijn: Timbavati Game Reserve, Sabi Sand, Klaserie Nature Reserve en Mala Mala Game Reserve.

Tijdens een bezoek aan het Kruger National Park wordt het echte Afrika ervaren. Een beleving om nooit te vergeten!

Meer informatie
16 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 okt
Autoreis van 305 Kilometers - 4uur 53min
Kruger Nationaal Park
Maputo
18 okt
5. Maputo
Overnachten
Over de bestemming: Maputo is de hoofdstad van Mozambique. De stad is volledig omringd door de gelijknamige provincie Maputo. Maputo ligt aan de westkant van de Maputobaai, die 95 km lang en 30 km breed is. In de stad zelf mondt de rivier de Tembe in de Indische Oceaan uit. In het zuiden van de Maputobaai doet de Maputo dat ook.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 212 Kilometers - 3uur 40min
Maputo
Xai-Xai
19 okt
6. Xai-Xai
Overnachten
Over de bestemming: Xai Xai is een unieke strandlocatie in Mozambique omdat het gemakkelijk slechts drie uur van Maputo verwijderd is, maar het hele jaar door tropische omstandigheden biedt en een spectaculair strand compleet met een beschermd rotspoel bij laag tij. Xai Xai wordt steeds meer een favoriet voor reizigers uit Zuid-Afrika die een unieke strandvakantie in Mozambique willen. Een beetje verder dan Macaneta biedt Xai Xai een van de eerste oceaanstranden ten noorden van Maputo, bezaaid met kokospalmen. Xai Xai staat bekend om zijn gigantische rotspoel die bij laag tij een fantastisch familiezwembad vormt van meer dan 200m lang.
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
21 okt
Autoreis van 288 Kilometers - 4uur 24min
Xai-Xai
Tofo Strand
21 okt
7. Tofo Strand
Overnachten
Over de bestemming: Tofo Beach (pt: Praia do Tofo) of simpelweg Tofo is een klein stadje in het zuidoosten van Mozambique. De stad ligt aan de kust van de Indische Oceaan, op het schiereiland Ponta da Barra in de provincie Inhambane, district Jangamo, 22 km rijden van de stad Inhambane. Als een belangrijke toeristische bestemming in Mozambique, is Tofo de thuisbasis van strandvilla's en duikretraites, met toeristen die worden aangetrokken door een lang strand aan de Indische Oceaan en nabijgelegen riffen die zeeleven aantrekken. Samen met mantaroggen en zeeschildpadden, is Tofo een van de beste bestemmingen voor duikers om walvishaaien te zien.
Meer informatie
23 okt
Autoreis van 367 Kilometers - 5uur 18min
Tofo Strand
Praia do Bilene
23 okt
8. Praia do Bilene
Overnachten
Over de bestemming: Bilene, ook bekend als Praia do Bilene, is een stad in het zuiden van Mozambique, gelegen 140 kilometer ten noordoosten van Maputo in de provincie Gaza.[1] Het staat bekend als een strandresort, gelegen aan het Mozambique-kanaal. Bekend om zijn kalme en heldere lagune, de Uembje Lagune, die plaats maakt voor de beukende Indische Oceaan achter hoge duinen, wordt gemeld dat het de dichtstbijzijnde strandbestemming is voor de stad Johannesburg in het naburige Zuid-Afrika. De stad heeft een luchthaven genaamd Bilene Airport, momenteel niet in gebruik. Populaire toeristische activiteiten in Bilene zijn zeilen, kanoën, windsurfen, snorkelen, paragliden en kitesurfen.
Meer informatie
23 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
24 okt
Autoreis van 286 Kilometers - 4uur 24min
Praia do Bilene
Ponta d'Ouro
24 okt
9. Ponta d'Ouro
Overnachten
Over de bestemming: Ponta do Ouro (ook Ponta d'Ouro in het Engels, wat "gouden punt" betekent, verwijzend naar een bestaande kaap aan het zuidelijke deel van het strand) is een stad in het uiterste zuiden van Mozambique, gelegen aan het Mozambiquekanaal ten zuiden van Maputo en net ten noorden van de grens met Zuid-Afrika. Het staat bekend om zijn strand, zijn dolfijnen en zijn offshore duiken en diepzeevissen. Vanuit andere punten in Mozambique kan Ponta do Ouro alleen worden bereikt met een 4x4 voertuig, omdat er geen geasfalteerde wegen zijn. De munteenheid is de Metical, maar de Zuid-Afrikaanse Rand en de Amerikaanse Dollar worden ook geaccepteerd. Winkelen is zeer beperkt in Ponta. Er is een benzinestation, bank, apotheek, bouwmarkten, slijterijen en andere kleine winkels in de stad. Vers brood kan worden gekocht op de lokale markt. Basisvoedsel zoals groenten, fruit kan op deze markt worden gekocht. Er zijn geen luxe artikelen beschikbaar in Ponta do Ouro. Vakantieaccommodatie is gemakkelijk beschikbaar. Er zijn 3 tot 4 moderne en comfortabele resorts in Ponta aan de strandkant en omliggende gebieden. Andere resorts dateren van voor de oorlog en hoewel vrij primitief met beperkte faciliteiten, zijn ze erg populair bij toeristen vanwege de redelijke prijzen en uitstekende locatie aan het strand. Het wordt vaak 'Ponta' genoemd door bezoekende Zuid-Afrikanen. Ponta do Ouro ligt ongeveer 15 km van de Zuid-Afrikaanse grens en ongeveer 130 km ten zuiden van Maputo. Met de nieuwe weg die Maputo met Ponta do Ouro verbindt, duurt de reis ongeveer een uur.
Meer informatie
24 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
27 okt
Autoreis van 282 Kilometers - 5uur 18min
Ponta d'Ouro
Mbabane
27 okt
10. Mbabane
Overnachten
Over de bestemming:

Mbabane is de hoofdstad van Swaziland, gelegen in de prachtige valleien van Mdimba en Polinjane en biedt een mix van traditionele cultuur, moderne ontwikkelingen en adembenemende natuurlijke schoonheid.

Het centrum van Mbabane beschikt over verschillende open markten. Vooral de Swazi-markt – waar traditionele souvenirs en lokale producten gekocht kunnen worden - is een bezoekt waard. Dit is een geweldige plek om wat inzicht te krijgen in de lokale cultuur en om unieke handgemaakte items te kopen.

Als hoofdstad van Swaziland is Mbabane ook een centrum van kunst en cultuur. Er zijn verschillende kunstgalerijen en culturele centra, waar bezoekers kunnen genieten van lokale kunst, muziek en dansvoorstellingen. Daarnaast is het bewonderen van het koninklijke paleis zeker de moeite waard.

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen, waar genoten kan worden van spectaculaire uitzichten, watervallen en een overvloed aan flora en fauna.

Kortom, Mbabane is een leuke bestemming met iets voor iedere soort reiziger. 

Meer informatie
29 okt
Autoreis van 357 Kilometers - 4uur 18min
Mbabane
Johannesburg
29 okt
11. Johannesburg
Tussenstop
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
29 okt
Reizen van Johannesburg naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL592
23:59 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 16min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL592
Reisklasse: Economy
opmerkingen:



Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.675 €
Deze reis aanpassen
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 11
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes