Autorondreis meren en Dolomieten
o.v.v. wijzigingen 1.543 €

Autorondreis meren en Dolomieten

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 februari 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Ref ID: 3652682
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.086 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 februari 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Bestemmingen: Füssen, Welsberg-Taisten, Riva del Garda, Lovere, Bellagio, Verbania, Konstanz, Koblenz

Beschrijving

15 sep
Autoreis van 823 Kilometers - 8uur 16min
Utrecht
Füssen
15 sep
1. Füssen
Overnachten
Over de bestemming: Füssen is een plaats in de Duitse deelstaat Beieren, gelegen in het Landkreis Ostallgäu aan de Lech tussen de Ammergauer en de Allgauer Alpen en ligt op 833 meter boven de zeespiegel.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 sep
Autoreis van 223 Kilometers - 3uur 22min
Füssen
Welsberg-Taisten
17 sep
2. Welsberg-Taisten
Overnachten
Over de bestemming: Welsberg-Taisten (Duitse uitspraak: ['vɛlsbɐk-'taɪ̯stn̩]; Italiaans: Monguelfo-Tesido [moɲˈɡwɛlfo ˈteːzido]) is een gemeente in de provincie Zuid-Tirol in Noord-Italië, gelegen op ongeveer 60 kilometer (37 mijl) ten noordoosten van de stad Bolzano.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 194 Kilometers - 2uur 46min
Welsberg-Taisten
Riva del Garda
19 sep
3. Riva del Garda
Overnachten
Over de bestemming: Riva del Garda is gelegen aan de noordelijke oevers van het grootste meer van Italië (Gardameer), een van de parels van het Italiaanse toeristische landschap. Het landschap van het meer, gedomineerd door bergen, is het hele jaar door een uitstekende vakantiebestemming. Bezoekers kunnen genieten van sport en natuur, zonder af te zien van entertainment, cultuur en lokale geschiedenis. Tussen de talrijke smalle straatjes die van de haven naar het oude stadscentrum leiden, is nog steeds volop bewijs van de oude geschiedenis te vinden. De unieke geografische locatie biedt de mogelijkheid om een veelheid aan sporten te beoefenen: zeilen, windsurfen, kitesurfen op het meer, raften, canyoning of freeclimbing op de majestueuze bergen die weerspiegeld worden door dit prachtige stuk water. Er zijn ook veel paden speciaal voor sightseeing per mountainbike. 's Avonds, wanneer het water zich vult met lichten en magische reflecties, gaat het entertainment door. Kies een typisch restaurant aan het meer en geniet van een diner met uitstekende lokale gerechten. Sluit de avond af in een van de vele trendy bars die Riva del Garda bevolken.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 131 Kilometers - 2uur 33min
Riva del Garda
Lovere
21 sep
4. Lovere
Overnachten
Over de bestemming: Lovere is een stad en gemeente in de provincie Bergamo, in Lombardije, Noord-Italië, aan het noordwestelijke einde van het Iseomeer. De huizen in de stad hebben overhangende houten daken, typisch voor Zwitserland, gecombineerd met de zware stenen arcades van Italië. Het ligt aan een meer en wordt geflankeerd door een halve cirkel van bergen. Lovere neemt deel aan de competitie 'De mooiste dorpen in Italië', georganiseerd door een vereniging die kleine Italiaanse steden met artistiek en historisch belang in de gaten houdt. In 2018 was Lovere de enige stad in Lombardije die in de top 20 van de mooiste steden van Italië eindigde.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 102 Kilometers - 2uur 31min
Lovere
Bellagio
25 sep
Autoreis van 144 Kilometers - 2uur 19min
Bellagio
Verbania
25 sep
6. Verbania
Overnachten
Over de bestemming: Welkom bij Verbania, een verborgen juweeltje verscholen in de regio Piemonte in Noord-Italië, gelegen aan de oevers van het betoverende Lago Maggiore. Deze charmante stad is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van Italiaanse cultuur, prachtige landschappen en een rustige sfeer. In Verbania ontdek je een perfecte mix van natuur, geschiedenis en Italiaanse levensstijl, waardoor het een must-visit is voor iedereen die de Italiaanse meren verkent. Begin uw reis in het hart van Verbania in de weelderige tuinen van Villa Taranto. Deze tuinen staan bekend om hun botanische schoonheid en tonen een indrukwekkende verscheidenheid aan plantensoorten van over de hele wereld, zorgvuldig gerangschikt om een sereen paradijs te creëren. De villa zelf is een bewijs van de geschiedenis van de regio en biedt een kijkje in het leven van de Schotse kapitein Neil McEacharn, die het landgoed transformeerde tot de botanische oase die het nu is. Wandel door de levendige bloembedden, in de schaduw van torenhoge bomen en langs siervijvers voor een werkelijk rustgevende ervaring. Ga vervolgens naar het oude centrum van Verbania, waar u het betoverende Palazzo Borromeo vindt op het pittoreske Isola Bella, een van de prachtige Borromeïsche eilanden. Dit 17e-eeuwse paleis is een meesterwerk van barokke architectuur en kunst. De uitgebreide tuinen, versierd met witte pauwen en stenen beelden, bieden een adembenemend uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Een boottocht naar het eiland is niet alleen een reis door de grandeur van de Italiaanse adel, maar ook een kans om te genieten van de rustige schoonheid van het Lago Maggiore. Verbania gaat niet alleen over historische bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid; het is ook een plek om te genieten van de rijke culinaire tradities van de regio. Geniet van een diner aan het meer op zijn best en geniet van gerechten bereid met verse vis uit het meer en lokaal geteelde producten. Mis de kans niet om de regionale specialiteiten te proberen, zoals "risotto al pesce persico" (risotto van baars) of de heerlijke "ossobuco" gecombineerd met een glas lokale wijn. Terwijl de dag ten einde loopt, kunt u een ontspannen wandeling maken langs de promenade langs het meer, terwijl u zich koestert in de gloed van de ondergaande zon terwijl deze achter de verre Alpen zakt en een gouden licht werpt over dit pittoreske Italiaanse toevluchtsoord.
Meer informatie
25 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 sep
Autoreis van 308 Kilometers - 4uur 37min
Verbania
Konstanz
27 sep
7. Konstanz
Overnachten
Over de bestemming: Konstanz is een universiteitsstad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen aan de Zwitserse grens. Het is de Kreisstadt van het Landkreis Konstanz. De stad telt 81.141 inwoners.
Meer informatie
29 sep
Autoreis van 430 Kilometers - 4uur 49min
Konstanz
Koblenz
29 sep
8. Koblenz
Overnachten
Over de bestemming: Koblenz, voor 1926 gespeld als Coblenz, is een Duitse stad aan de oevers van de Rijn en de Moezel, een zijrivier die door meerdere landen stroomt. Koblenz werd rond 8 v.Chr. opgericht als een Romeinse militaire post door Drusus. De naam is afkomstig van het Latijnse (ad) cōnfluentēs, wat "(op de) samenvloeiing" betekent. De daadwerkelijke samenvloeiing staat tegenwoordig bekend als de "Deutsches Eck", een symbool van de eenwording van Duitsland met een ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I. De stad vierde haar 2000-jarig bestaan in 1992. Qua bevolking staat het achter Mainz en Ludwigshafen am Rhein als de derde grootste stad in Rijnland-Palts. De gebruikelijke bevolking is 112.000 (vanaf 2015). Koblenz ligt in een smalle overstromingsvlakte tussen hoge heuvelketens, sommige bereiken bergachtige hoogte, en wordt bediend door een expresstrein- en autobahnnetwerk. Het maakt deel uit van het dichtbevolkte Rijnland.
Meer informatie
30 sep
Autoreis van 331 Kilometers - 3uur 42min
Koblenz
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.086 €
Deze reis aanpassen
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Accommodaties 8

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes