Rondreis Costa Rica Compleet
o.v.v. wijzigingen 1.340 €

Rondreis Costa Rica Compleet

Combinatie-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 24 januari 2020 - Vertrek : vrijdag 11 september 2020
Ref ID: 890066
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.679 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 24 januari 2020 - Vertrek : vrijdag 11 september 2020
Bestemmingen: San Jose, Puerto Viejo Sarapiqui, Arenal, Monteverde, Rincon de la Vieja, Tamarindo, San Jose

Beschrijving

Van dag tot dag

11 sep
Reizen van Amsterdam naar San Jose
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
12:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
18:53 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
13uur 58min 0 PC 1 tussenstop
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 757
12:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
16:45 - Panama City, Tocumen Intl (PTY)
Vervoer:  KL757
Reisklasse: Economy
1uur 46min - Aansluiting op het vliegveld Panama City, Tocumen Intl (PTY)
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 3012
18:31 - Panama City, Tocumen Intl (PTY)
18:53 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
Vervoer:  KL3012 Uitgevoerd door:  Copa Airlines
Reisklasse: Economy
11 sep
1. San Jose
Overnachten
Over de bestemming:

San José is de hoofdstad en het culturele centrum van Costa Rica en wordt zowel gezien als een traditionele Midden-Amerikaanse stad, als kosmopolitisch stedelijk centrum. De centrale ligging maakt het de perfecte uitvalsbasis voor de populairste attracties van het land.

Omringt door allerlei nationale parken is San José een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. In San Gerado de Dota leven ongeveer 200 verschillende soorten vogels en wordt daarom ook wel gezien als een van de mooiste plekken om vogels te spotten. Ook kunnen hier rustgevende wandelingen gemaakt worden, met uitzichten op glooiende heuvels en de prachtige Cordillera de Talamanca.

Daarnaast beschikt San José over een rijke cultuur en geschiedenis, prachtige architectuur, vriendelijke mensen en een bruisend nachtleven. Verspreidt door de stad staan verschillende gebouwen en musea die nog duidelijk de Europese artistieke invloeden van het koloniale verleden laten zien.

De vele musea, mooie kunstgalerijen, goede eetgelegenheden en prachtige natuur maken San José zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
11 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
11 sep
Autoverhuur
Toyota Rav 4 4WD SUV Automatic or Similar
Juan Santamaria Intl
Internationale luchthaven San José Juan Santamaria
20:00 - 11 sep 2020
Juan Santamaria Intl
Internationale luchthaven San José Juan Santamaria
10:00 - 24 sep 2020
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.

Gelijk-gelijk: Het voertuig moet teruggebracht worden met dezelfde hoeveelheid brandstof als toen het geleverd werd.

Algemene betalingsvoorwaarden
Voorafbetaling: Volledige huurbedrag te betalen bij reservering. Bij ophaling moet de kaarthouder (BESTUURDER) een geldige kredietkaart tonen. Prepaid-of debetkaarten als Maestro, Visa electron, Visa Premier of Carte Bleue worden niet aanvaard.
Aanbetaling van toepassing op deze boeking
Bij het afhalen van een voertuig wordt meestal een waarborg geblokkeerd op de credit kaart van de chauffeur. De waarborg wordt bepaald door de leverancier en hangt af van de gekozen voertuigcategorie. Deze waarborg kan alleen worden geblokkeerd op een geldige credit kaart (prepaid debit kaarten, prepaid credit kaarten en contant geld worden niet geaccepteerd). Voor luxe voertuigen zijn twee credit kaarten op dezelfde naam verplicht voor alle verhuur. Deze credit kaarten mogen niet van dezelfde financiële instantie zijn. We wijzen u erop dat bepaalde leveranciers geen American Express, Carte Bleue, Union Pay, Visa Premier of Diners Club credit kaarten accepteren, we raden u aan Via of Mastercard te gebruiken. In geval u geen geldige credit kaart kunt overleggen of uw saldo onvoldoende is, kan de verhuuragent weigeren u het voertuig ter schikking te stellen. In dat geval wordt geen geld terugbetaald.Geschat bedrag waarborg: USD 1000,00
Bescherming tegen diefstal
met meer dan 5.000 USD
Verzekering cascoschade
met meer dan 1.356 USD
Huurauto ophalen

Internationale luchthaven San José Juan Santamaria - Telefoonnummer: (506) 2105-34-00 / (506) 2105-34-66

Office across from Hampton Inn Hotel - Off Airport, Alajuela - Off Airport

Openingsuren: 06:00 - 22:00
Tegenover Hampton Inn Hotel. Bij aankomst wacht een medewerker u op in de aankomsthal. Hij houdt een bordje met uw naam vast.
Terugbrengen

Internationale luchthaven San José Juan Santamaria - Telefoonnummer (506) 2105-34-00 / (506) 2105-34-66

Office across from Hampton Inn Hotel - Off Airport, Alajuela - Off Airport

Openingsuren: 06:00 - 22:00
Tegenover Hampton Inn Hotel. Bij aankomst wacht een medewerker u op in de aankomsthal. Hij houdt een bordje met uw naam vast.
12 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Dagtrip naar Calypso's Tortuga-eiland vanuit San José
Dagtrip naar Calypso's Tortuga-eiland vanuit San José
12 uur Dagtrip naar Isa Tortuga vanuit San José
Niet vergoedbaar
Zie de details
Reizen van San Jose naar Puerto Viejo Sarapiqui
Op eigen gelegenheid
Ca 90 kilometer met de huurauto
13 sep
2. Puerto Viejo Sarapiqui
Overnachten
Over de bestemming: Een schitterend gebied met hoge bergen, weelderig begroeid oerwoud, twee uitgedoofde vulkanen, mooie watervallen, kronkelende rivieren en een prachtig nevelwoud. Na ca. 1 uur rijden komt je aan bij het hotel in Sarapiquí. Deze regio staat bekend om zijn verbazingwekkende en rijke biodiversiteit en als dé plek voor avonturiers. Het is tevens het leefgebied van de bedreigde groene ara. ’s Middags kun je bijvoorbeeld in de omgeving paardrijden, wandelen of een canopy tour (een tocht waarbij je via stalen kabels van boomtop naar boomtop zweeft) door het nevelwoud maken. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan raften op de Sarapiquí rivier.
Meer informatie
13 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
Reizen van Puerto Viejo Sarapiqui naar Arenal
Op eigen gelegenheid
Ca 80 kilometer met de huurauto
14 sep
3. Arenal
Overnachten
Over de bestemming: Het eerste wat je ziet als je in de buurt van Arenal komt is de 1.633 meter hoge Arenal vulkaan, één van de meest actieve vulkanen van Latijns-Amerika. Veelal spuit de vulkaan rook en vooral op een heldere dag is de hete lava die langs de helling loopt goed zichtbaar. Het toeristische dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan. In de buurt vindt u veel natuurlijke warmwaterbronnen. Tegenover de vulkaan ligt Lago Arenal, een sprankelend meer dat erg geliefd is door windsurfers. Je kunt hier baden in de warmwaterbronnen, paardrijden, kajakken, vissen of wandelen door de jungle. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het noordelijker gelegen Caño Negro Wildlife Reserve. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en de thuisbasis voor een aantal zeldzame planten- en diersoorten. Rivierschildpadden, leguanen, apen, kaaimannen, poema’s en jaguars kun je hier tegenkomen. Er vliegen ook talloze vogels rond waaronder de roze lepelaar, de witte ibis en de zeldzame jabiru ooievaar.
Meer informatie
Reizen van Arenal naar Monteverde
Op eigen gelegenheid
Ca 175 kilometer
16 sep
4. Monteverde
Overnachten
Over de bestemming: Monte Verde is een dorp en deelgemeente in de provincie Puntarenas van Costa Rica. Het ligt in de Cordillera de Tilarán in de provincie Puntarenas in het westen van het land. Monteverde is vooral bekend om de omliggende nevelwouden. De regio van Monteverde omvat meerdere particuliere natuurreservaten, zoals het Monteverde Cloud Forest Reserve, het Reserva Biológica de Monteverde, Reserva Santa Elena en het Bosque Eterno de Niños. Laatstgenoemd bosgebied werd aangekocht door kinderen uit 36 landen. Je kunt hier veel ondernemen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Monteverde Cloud Forest Reserve of Santa Elena Cloud Forest Reserve en wandelen over de junglepaden. Je kunt ook op grote hoogte tussen de boomtoppen doorlopen via een traject van verschillende hangbruggen. Een leuke manier om het nevelwoud eens van een ander oogpunt te bekijken. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen bij de Sky Trek en de route zwevend langs stalen kabels afleggen. Een bezoek aan de kolibrie- of vlindertuin is ook een aanrader.
Meer informatie
Reizen van Monteverde naar Rincon de la Vieja
Op eigen gelegenheid
Ca 150 kilometer
18 sep
5. Rincon de la Vieja
Overnachten
Over de bestemming: Tijdens de rit hiernaar toe zieje hoe het regenwoud langzaam overgaat in droog woud. Na ca. 4 uur arriveer je bij het hotel nabij het Rincón de la Vieja Nationaal Park. Het park is gevormd door vulkanische activiteit en vernoemd naar de gelijknamige, actieve vulkaan. De talloze warmwaterbronnen, bubbelende modderpoelen, watervallen, rookpluimen en spuitende geisers vormen het decor van één van de meest geliefde natuurparken van Costa Rica. Hier kun je apen, luiaards, tapirs, smaragdgroene toekans en jaguars tegenkomen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken naar verborgen watervallen en helderblauwe bergmeertjes. De meest bekende en interessante wandelroute is de Sendero Las Pailas waarbij je alle vulkanische hoogtepunten van het park tegenkomt. Je kunt er ook voor kiezen om de omgeving te paard te verkennen of met een mountainbike op pad te gaan.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Rincon de la Vieja naar Tamarindo
Op eigen gelegenheid
Ca 105 kilometer
20 sep
6. Tamarindo
Overnachten
Over de bestemming: Heerlijk zwemmen en prachtig snorkelen of duiken, dat is wat je hier kunt doen. Ook kun je een kajak of waterfiets huren. De provincie Guanacaste heeft een ontspannen sfeer en is een ideale bestemming om rustig na te genieten van de rondreis. Bezoek het charmante vissersplaatsje Tamarindo waar je kunt relaxen aan het strand of kunt deelnemen aan diverse watersport mogelijkheden zoals surfen, duiken, zeilen, snorkelen en sportvissen. Elk jaar leggen lederschildpadden van oktober tot februari hier hun eieren. Ook kun je een excursie maken naar het Palo Verde Nationaal Park, een canopy tour maken of gaan raften.
Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Tamarindo naar San Jose
Op eigen gelegenheid
Ca 300 kilometer
22 sep
7. San Jose
Overnachten
Over de bestemming:

San José is de hoofdstad en het culturele centrum van Costa Rica en wordt zowel gezien als een traditionele Midden-Amerikaanse stad, als kosmopolitisch stedelijk centrum. De centrale ligging maakt het de perfecte uitvalsbasis voor de populairste attracties van het land.

Omringt door allerlei nationale parken is San José een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. In San Gerado de Dota leven ongeveer 200 verschillende soorten vogels en wordt daarom ook wel gezien als een van de mooiste plekken om vogels te spotten. Ook kunnen hier rustgevende wandelingen gemaakt worden, met uitzichten op glooiende heuvels en de prachtige Cordillera de Talamanca.

Daarnaast beschikt San José over een rijke cultuur en geschiedenis, prachtige architectuur, vriendelijke mensen en een bruisend nachtleven. Verspreidt door de stad staan verschillende gebouwen en musea die nog duidelijk de Europese artistieke invloeden van het koloniale verleden laten zien.

De vele musea, mooie kunstgalerijen, goede eetgelegenheden en prachtige natuur maken San José zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 sep
Reizen van San Jose naar Amsterdam
Terug
Air France
Air France Air France
11:30 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
14:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 19uur 10min 0 PC 1 tussenstop
AF
AF Air France - AF 8127
11:30 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
15:50 - Ciudad de Mexico, Licenciado Benito Juarez Intl (MEX)
Vervoer:  AF8127 Uitgevoerd door:  Aeroméxico
Reisklasse: Economy
5uur 15min - Aansluiting op het vliegveld Ciudad de Mexico, Licenciado Benito Juarez Intl (MEX)
AF
AF Air France - AF 8457
21:05 - Ciudad de Mexico, Licenciado Benito Juarez Intl (MEX)
14:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  AF8457 Uitgevoerd door:  KLM Royal Dutch Airlines
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.679 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 7
Auto's 1
Activiteiten 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes