Visum Australie

Visum Australie aanvragen

Je hebt de keuze gemaakt, Australië gaat het worden!! Na het beseffen dat er een mega avontuur op je te wachten staat, is het … Lees Meer

Rondreis Australie

Rondreis Australie - Great Barrier ReefEen rondreis Australie of een prive rondreis Australie zal ongetwijfeld een van de mooiste ervaringen uit je leven worden. Maar waar ga je ‘Down Under’ allemaal heen! Het land is meer dan 7,5 miljoen km² groot en met een paar weken de tijd zul je zeker een keuze moeten maken! Een van de meest populaire kusten is de oostkust van Australie. Hier vind je in bijna elk kustplaatsje wel een mooie avontuurlijke bezienswaardigheid en zijn de afstanden goed te overzien. Daarnaast vind je hier de bekende trekpleisters Whitsundays en Fraser Island. Op deze overzichtspagina vind je als reiziger en avonturier alle nodige informatie die je nodig hebt om je Australie rondreis tot een fantastische ervaring te maken!

Backpacken Australie

Backpacken AustralieBackpacken Australie is een bekende term bij iedereen en wordt vooral uitgeoefend door de wat jongere avonturiers. Met een backpack op je rug van plek naar plek reizen in de bekende Greyhound bus of in je eigen camper wanneer je die gehuurd of gekocht hebt. Als backpacker ben je overgeleverd aan de ultieme vrijheid die je nog nooit in je leven hebt ervaren en geniet je van de wondere natuur en schoonheid die het continent Australie te bieden heeft. Backpacken in Australie is een behoorlijke onderneming en om deze reden is het een goed idee om enigszins voorbereid aan je Australie vakantie te beginnen. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg financiële middelen hebt (ook als je gaat voor een Working Holiday Visum) zodat je je niet te snel beperkt voelt in je doen en laten. Tijdens het backpacken zijn er in elke plaats (vooral aan de East Coast) veelal meer dan genoeg hostels om als echte backpacker te overnachten. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een luxer onderkomen zoals een motel of een hotel, maar voor de echte Australie rondreis ervaring als een backpacker, zijn de hostels een echte aanrader om vrienden te maken en je ervaringen te delen met andere reizigers van over de hele wereld.

Visum Australie

Visum Australie AanvraagHet visum Australie is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen je die goed moet regelen voordat je reis begint. Zoals je wellicht wel eens geziend hebt op tv in het programma border security, is de douane in Australie niet bepaald heel soepel. Erg zijn regels waar je aan moet voldoen voordat je het land in kunt komen en een van de dingen is het goed regelen van het juiste visum. In een van de blog artikelen hierboven is in detail uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen, waar je rekening mee moet houden en welk Australie visum het beste past bij jouw reisintentie. Handige vragen die je jezelf van tevoren dient te stellen zijn: hoe lang wil je naar Australie en of je daar ook de mogelijkheid wilt hebben om te kunnen werken. Op deze manier wordt het al een stuk duidelijker welk visum bij jouw past en kun je het visum Australie gaan aanvragen en kan de rondreis Australie van start gaan!

Vliegticket Australie

vliegticket australie prijsEen rondreis Australie kan natuurlijk pas beginnen wanneer je het vliegticket Australie in de pocket hebt! Dit is vanzelfsprekend een grote uitgave, omdat we vanuit Nederland haast niet verder kunnen vliegen dan Ozzi! Toch zijn er heel vaak aanbiedingen en zijn er aanbiedingen van tickets waardoor je hier flink op kunt besparen. Een vliegticket Australie kun je zo gek maken als je zelf wilt. Het hangt er sterk vanaf wanneer je vliegt, maar ook vaak wanneer je boekt. Heel vroeg in de ochtend of heel laat s’avonds zijn is vaak voordeliger dan wanneer je het tijdens kantoordagen of in het weekend boekt. Hierboven vind je een zeer overzichtelijk en duidelijk artikel met alle vliegmaatschappijen die de vluchten naar Australie verzorgen. Orienteer je dus goed voordat je uiteindelijk een belissing maakt. Wanneer je echter een zeer goede deal ziet, is het vaak verstandig om deze in korte tijd te boeken omdat de prijzen van de tickets Australie elke dag fluctueren.

Werken in Australie

werken in AustralieWerken in Australie is de ultieme ervaring wanneer je je Working Holiday Visum op zak hebt! Naast het feit dat het een mooie ervaring is wanneer je voor een langere tijd in het continent bent, verdien je geld;-)! Ook niet geheel onbelangrijk want je spaargeld houdt naar alle waarschijnlijkheid een keer op. Een van de mogelijkheden is om bij een van de supermarkten, bijvoorbeeld de Woolworths op een van de borden te kijken die daar hangen waar allemaal mensen post it notes ophangen. Hier zitten ook regelmatig banen tussen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een auto zou willen kopen, is het een goede optie op daar te kijken. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een tweede visum is dat het werken in Australie op het land tenminste 88 dagen duurt. Na deze 88 dagen farming work, kun je je second Working Holiday visa aanvragen! Het is zeker aan te raden om dit te overwegen. Je verdient geld, maar het belangrijkst is het feit dat je vrienden voor het leven maakt omdat je met allemaal andere reizigers aan het plukken bent!

Auto huren Australie

Auto huren AustralieAuto huren Australie is iets waar enorm veel vraag naar is, zowel offline als online. De reden hiervoor is dat backpackers die erg gesteld zijn op hun persoonlijke vrijheid het fijn vinden overal naar toe te kunnen rijden. Daarnaast is het een avontuurlijke ervaring om in de wildernis te kamperen met je mede reizigers of om op camping plekken te staan waar de kangaroos om je busje heen lopen. Voor je rondreis Australie is het mogelijk om een auto of een busje te huren in alle soorten en maten en van low-budget tot high-end mobile homes. Een camperreis Australie is aan te raden wanneer je er voor kiest om hier met meerdere mensen in wilt slapen en genoeg ruimte wilt hebben voor je spullen. Camperhuur in Australie is mogelijk bij een hoop verhuurders. In het artikel hierboven over een auto huren in Australie is alle informatie te vinden over de huurders. Begin je rondreis Australie dus goed met een coolste campers die je ooit hebt gezien!

Vakantie Australie

vakantie AustralieJe vakantie Australie kan pas echt van start gaan wanneer je alle juiste voorbereidingen hebt getroffen. Alle informatie hierboven is bedoel om je al aankomend wereldreiziger te helpen je ultiem voor te bereiden. Voornamelijk het visum traject verdient extra veel aandacht. De papierwinkel kan soms behoorlijk uitgebreid zijn en het is ons doel om je daarom zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast zijn er een hoop artikelen te vinden over de verschillende rondreizen Australie die je kunt maken. Zo heb je de oostkust, de westkust maar uiteraard ook de Outback en Uluru (Ayers Rock) die je gezien moet hebben. Je rondreis Australie zal, afhankelijk van hoe lang je gaat, niet alle gebieden gaan beslaan. Je kunt je hier dus goed oriënteren en kijken of je meer van een actieve Australie vakantie wilt, of meer van natuur en rust houdt. Geniet alvast van de vakantie of rondreis Australie en neem contact met ons op wanneer je nog aanvullende vragen hebt.