Fly&Drive Presidenten route | USA
o.v.v. wijzigingen 2.178 €

Fly&Drive Presidenten route | USA

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 6 december 2020 - Vertrek : zaterdag 11 september 2021
Ref ID: 1216570
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.355 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 6 december 2020 - Vertrek : zaterdag 11 september 2021
Bestemmingen: Denver CO, Breckenridge CO, Cheyenne WY, Rapid City SD, Buffalo WY, Yellowstone National Park, Teton Village WY, Twin falls ID, Salt Lake City UT

Beschrijving

11 sep
Reizen van Amsterdam naar Denver CO
Vertrek
British Airways
British Airways British Airways
11:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:30 - Denver, Denver Intl (DEN)
13uur 50min 1 PC 1 tussenstop
BA
BA British Airways - BA 431
11:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:00 - London, Heathrow (LHR)
Vervoer:  BA431
Reisklasse: Economy
2uur 40min - Aansluiting op het vliegveld London, Heathrow (LHR)
Verander van terminal 5 naar 3
BA
BA British Airways - BA 219
14:40 - London, Heathrow (LHR)
17:30 - Denver, Denver Intl (DEN)
Vervoer:  BA219
Reisklasse: Economy
11 sep
Autoverhuur
Toyota RAV4 SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota RAV4 SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Oneway kosten - 156,27 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
0 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Included, please check the conditions
Verzekering cascoschade
Included, please check the conditions
Huurauto ophalen

Denver Luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

24530 East 78th Avenue, Denver, CO 80249, U.S.A.

Terugbrengen

Salt Lake City Airport (Desk in arrival hall) - Telefoonnummer

3923 West Terminal Dr, Salt Lake City, UT 84122 , U.S.A.

11 sep
1. Denver (Colorado)
Overnachten
Over de bestemming: Denver is sinds 1876 de hoofdstad van de staat Colorado in de Verenigde Staten. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers. De 'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. Lower downtown & Larimer Square: Downtown Denver, Larimer SquareLoDo voor ingewijden, heeft een aantal gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is het oudste stuk van Denver. Je vindt er oude saloons en Victoriaanse huizen met winkels, wijnbarren en (sterren)restaurants. Op mooie dagen is Larimer Square de plaats waar de locals elkaar ontmoeten en waar gefeest kan worden. Een winkel die je beslist niet mag missen in Downtown Denver, is westernwinkel Rockmount Ranch Wear, waar je cowboyhoeden en -bloezen kunt kopen. Neem ook een kijkje bij het gerenoveerde Union Station of volg de self-guided Denver Beer Trail door downtown, waar wel twintig ambachtelijke bierbrouwerijen zijn. State Capitol Denver: State CapitolCentraal in de stad, in het Civic Center Park, ligt het State Capitol met zijn herkenbare gouden koepel, die de negentiende-eeuwse Colorado Gold Rush herdenkt. In de trap voor het gebouw ligt de ‘mile high step’, op precies één mijl hoogte. Van maandag tot en met vrijdag kun je deelnemen aan een gratis tour door het gebouw. In Mr. Brown’s Attic bevindt zich een museum over Colorado’s geschiedenis en (de bouw van) het Capitool.
Meer informatie
12 sep
Autoreis van 128 Kilometers - 1uur 31min
Denver CO
Breckenridge CO
12 sep
2. Breckenridge CO
Overnachten
14 sep
Autoreis van 286 Kilometers - 3uur 3min
Breckenridge CO
Cheyenne WY
14 sep
3. Cheyenne (Wyoming)
Overnachten
Over de bestemming: Cheyenne is de hoofdstad en de grootste stad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme nog lang niet verloren. In het hoogseizoen worden er Old West-shows opgevoerd en de laatste volle week van juli staat in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Dit is de grootste rodeo in de openlucht in de Verenigde Staten. Een andere trots van Cheyenne is het Wyoming State Capitol. Op doordeweekse dagen mag je binnen rondkijken. Wyoming State Capitol: Wyoming State Capitol CheyenneHet State Capitol is tussen 1886 en 1890 gebouwd en nog steeds de grote trots van de stad. Het gebouw is op doordeweekse dagen geopend voor publiek en je kunt desgewenst deelnemen aan een tour. Wyoming State Museum: Wyoming, CheyenneOp nog geen vijf minuten wandelen van het Capitoolgebouw ligt het State Museum. Er zijn twee permanente tentoonstellingen. De ene gaat over de geschiedenis, waarbij een interactieve kaart centraal staat, waarop de archeologische hoogtepunten en highlights uit de geschiedenis worden weergegeven. De andere tentoonstelling heet 'The Wild Bunch' en gaat over de wilde dieren van Wyoming.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
15 sep
Autoreis van 466 Kilometers - 4uur 47min
Cheyenne WY
Rapid City SD
15 sep
4. Rapid City, SD
Overnachten
Over de bestemming: Rapid City is een kleine stad in het westen van South Dakota die de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’ draagt. Hoewel het stadje zelf niet zo bekend is, zijn de bezienswaardigheden in de buurt dat wel. Rapid City is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rushmore, Badlands National Park en het Crazy Horse Memorial. Rapid City biedt zelf ook het nodige vermaak. Zo kun je er een bezoek brengen aan Dinosaur Park en het Museum of Geology. Dinosaur Park: Dinosaur Park, Rapid CityDeze vrij toegankelijke attractie is te vinden op een heuvel die uitkijkt over de stad. Dinosaur Park bestaat uit zeven beelden van dinosaurussen. Bijna al deze beelden zijn gebaseerd op fossielen die zijn gevonden in South Dakota en het westen van de Verenigde Staten. Reptile Gardens: Reptile GardensDeze dierentuin herbergt een grote collectie reptielen, zoals alligators, schildpadden en slangen. Er leven ook andere dieren, waaronder amfibieën, roofvogels en prairiehonden. The Journey Museum: Black Hills bij Rapid CityDit museum bestaat uit bijna drie hectare tuinen. Je maakt een tocht door de geschiedenis van de Black Hills en komt meer te weten over de geologie, archeologie en oorspronkelijke bewoners van het gebied. Deze geschiedenisles begint tweeëneenhalf miljard jaar geleden en eindigt met de pioniers die naar het westen trokken.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
18 sep
Autoreis van 339 Kilometers - 3uur 9min
Rapid City SD
Buffalo WY
18 sep
5. Buffalo WY
Overnachten
Over de bestemming: Het stadje Buffalo ligt aan de rand van het Bighorn-gebergte in de Amerikaanse staat Wyoming. Hier kun je de sfeer van het Wilde Westen proeven, die nog levendig aanwezig is in de vele historische gebouwen en musea aan Main Street. Verken zeker de Cloud Peak Scenic Byway door Bighorn National Forest. Jim Gatchell Memorial Museum: Buffalo bezienswaardighedenDe leukste bezienswaardigheid van Buffalo is waarschijnlijk dit museum vol artefacten uit ruim 100 jaar Buffalo. In 1900 opende Jim Gatchell een apotheek, waar cowboys en inwoners van Buffalo regelmatig langskwamen. Gatchell onderhield bovendien een goede relatie met de Native Americans, waardoor hij vaak geschenken ontving die hun eeuwenoude cultuur representeerden. Deze ‘traditie’ werd door de inwoners van Buffalo overgenomen, waardoor Gatchell tot zijn dood in 1954 een enorme verzameling artefacten uit Buffalo kon aanleggen. Na Gatchells dood schonk zijn familie de collectie aan de gemeente, met het verzoek of er een museum voor gebouwd kon worden. Je bezoekt het museum aan 100 Fort Street, het is dagelijks geopend tussen eind mei en begin september. In de maanden daarbuiten kun je er alleen op werkdagen terecht. Op officiële feestdagen is het museum gesloten. De entree is ongeveer $5 per persoon. Occidental Hotel Saloon & Restaurant: Occidental Hotel Buffalo WyomingHet Occidental Hotel is een van de bekendste bezienswaardigheden in Buffalo. Het hotel stamt uit 1880 en heeft veel beroemde (en beruchte) gasten ontvangen, onder wie Butch Cassidy, Buffalo Bill en de jonge Teddy Roosevelt. Tegenwoordig kun je er nog steeds een kamer boeken, maar je kunt ook binnenwandelen voor het museum. Je ziet foto's van beroemde gasten, koppen van bizons, herten en wolven aan de muur van de saloon waar elk moment een cowboy binnen zou kunnen stappen. Hier en daar schijnt zelfs een kogelgat te zien te zijn.... Occidental Hotel Saloon & Restaurant ligt aan 18 N Main Street.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
19 sep
Autoreis van 446 Kilometers - 5uur 24min
Buffalo WY
Yellowstone National Park
19 sep
6. Yellowstone National Park
Overnachten
Over de bestemming: Nationaal park Yellowstone is een nationaal park in de Verenigde Staten, verdeeld over de staten Wyoming, Montana en Idaho. Het park is vooral bekend om de vele thermische activiteit. Yellowstone National Park staat bekend om zijn geologisch bijzondere verschijnselen: het bevat de helft van alle geothermische fenomenen op aarde. De bezienswaardigheden van Yellowstone zijn gekleurde warme bronnen (hot springs), zwaveldampen en geisers, met Old Faithful als beroemdste voorbeeld. Overal waar je kijkt zie je pruttelende poelen, stoomgaten en gekleurde bronnen. Een groot deel van Yellowstone National Park ligt op de Yellowstone-caldera, de grootste actieve vulkanische structuur op het continent. Er leven onder andere grizzlyberen, wolven, bizons en wapitiherten. Yellowstone is erg groot: het heeft een oppervlakte van 9.000 vierkante kilometer. Dat is meer dan een vijfde van Nederland. De belangrijkste route is de circa 240 kilometer lange (verharde) 8-vormige Loop Road. De weg tussen Tower Fall en Chittenden Road (de weg naar Mount Washburn) is afgesloten tot en met april 2022. Grand Loop Road: Yellowstone National Park Grand Loop RoadDeze weg loopt in een 8-vorm door het park en is 229 kilometer lang. Overal is de weg tweebaans en goed verhard. Via deze weg kun je alle belangrijke bezienswaardigheden in Yellowstone bereiken. Op allerlei plaatsen langs de weg zijn uitzichtpunten. Hieronder volgt een beschrijving van de vijf parkregio's. Mammoth Country (noordwest): Yellowstone National Park Mammoth CountryHet gebied rondom Mammoth Hot Springs, in het noordwestelijke deel van het park en ten zuiden van Gardiner, heet Mammoth Country. Dit is een thermaal gebied met prachtige heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen voor het ontstaan van natuurlijke terrassen. De terrassen bij Mammoth zijn ruim zestig meter hoog. Door algen en bacteriën is een ander fenomeen zichtbaar: bij ongeveer 54 graden Celsius kleurt het water oranjebruin, bij 71 graden wordt het blauw en als het warmer dan 75 graden is, wordt het geel. De Mammoth Terraces zijn verdeeld in de Lower Terraces en Upper Terraces. De Lower Terraces verken je te voet via boardwalks. De Upper Terraces bekijk je via een autoroute. Deze weg is vanwege de beperkte parkeergelegenheid niet toegankelijk voor campers. Je kunt de weg wel te voet verkennen (2,4 km vanaf de parkeerplaats aan de Upper Tarrace Drive). Het is ook mogelijk om vanaf de Lower Terraces naar de Upper Terraces lopen. Deze verbindende trail is steil en bevat een paar honderd traptreden. Twee mooie bezienswaardigheden zijn de Canary Spring en Palette Spring. Geyser Country (zuidwest): Yellowstone National Park Geyser CountryYellowstone bevat de helft van de geisers op aarde. De geisers in het park liggen grotendeels in het Upper Geyser Basin; hier vind je er binnen anderhalve vierkante kilometer maar liefst 150. De vijf grootste geisers zijn Grand, Castle, Daisy, Riverside en Old Faithful. Old Faithful is de actiefste en de beroemdste. Hij laat ongeveer eens in het anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. In het bezoekerscentrum vind je de (geschatte) tijden van erupties en haal je een boekje met gedetailleerde informatie over het Upper Geyser Basin. Heb je de tijd? Wandel dan naar de Morning Glory Pool (4,4 km round trip). Dit is een van de kleurrijkste bronnen van Yellowstone. Onderweg kom je langs nog veel meer hot springs en geisers! Naast het Upper Geyser Basin liggen Midway Geyser Basin en Lower Geyser Basin. In het Midway Geyser Basin is de Grand Prismatic Spring een bezoek waard. Dit is de grootste hot spring van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter. Door al het stoom zijn de felgekleurde kringen helaas niet altijd even goed zichtbaar. Je bekijkt de bron middels een vlonderpad en een nieuw uitzichtpunt (2017) op een heuvel. Naast geisers en warmwaterbronnen vind je in Geyser Country ook fumarolen (openingen in de aardkorst waaruit gassen ontsnappen) en modderpoelen. Tussen het Upper Geyser Basin en Midway Geyser Basin kun je een kijkje nemen in het Biscuit Basin. Veel mensen slaan dit over, maar hier vind je een van de mooiste blauwe bronnen van heel Yellowstone: de Sapphire Pool. De buurman, Jewell Geyser, biedt elke 7 tot 10 minuten vermaak met een kleine eruptie. Lake Country/West Thumb (zuidoost): Yellowstone National Park Lake CountryHet zuidoostelijke parkdeel is Lake Country. Op een hoogte van 2.357 meter ligt hier het grootste bergmeer van Noord-Amerika: Yellowstone Lake. Het meer is 354 vierkante kilometer groot en op sommige plaatsen meer dan honderd meter diep. De vrij vlakke oevers bestaan uit rustige baaien en afgelegen strandjes, waardoor er veel recreatiemogelijkheden zijn. Het meer wordt omringd door naaldbomen en op de achtergrond zie je hoge (besneeuwde) bergtoppen. Aan de westelijke oever bevindt zich het West Thumb Geyser Basin. Een mooie wandeling van nog geen kilometer lang laat je geisers, hot springs, poelen en stoomgaten zien. De Black Pool is een van de mooiste! Canyon Country (oost): Yellowstone National Park Canyon Country, Lower Yellowstone FallsAan de noordkant van Yellowstone Lake begint de Yellowstone-rivier. De rivier baant zich een 25 kilometer lange weg door Hayden Valley en bereikt vervolgens de Grand Canyon of the Yellowstone, een smalle canyon van 450 meter diep. De rotswanden bestaan uit opvallend geeloranje vulkanisch gesteente. In de rivier zijn verschillende watervallen, waaronder de 33 meter hoge Upper Yellowstone Falls en de 94 meter hoge Lower Falls. De Lower Falls is maar liefst twee keer zo hoog als de Niagara Falls. Je kunt langs de North Rim en South Rim rijden en verschillende uitzichtpunten bezoeken. Velen vinden Artist's Point aan de South Rim het mooiste uitzicht. Via wandelingen en steile trappen (zoals Uncle Tom's Trail) kun je dichter bij de watervallen komen. Roosevelt Country (noordoost): Yellowstone National Park Haiden ValleyIn Lamar Valley, tussen Roosevelt en de noordelijke ingang van Yellowstone, leeft veel klein wild, terwijl het gebied rondom Tower Falls bekend staat om de aanwezigheid van beren. Ook Hayden Valley is een toplocatie voor het spotten van wild. De meeste kans op succes het je rond zonsopkomst en zonsondergang. Bizons kun je bijna niet missen tijdens een rit over de Loop Road. Ze staan vaak langs de weg te grazen en steken soms zonder pardon over. Het gebeurt ook regelmatig dat bizons de weg blokkeren. De file die dan ontstaat, noemen ze in Yellowstone een 'buffalo jam'.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
22 sep
Autoreis van 149 Kilometers - 2uur 10min
Yellowstone National Park
Teton Village WY
22 sep
7. Jackson Hole, Wyoming
Overnachten
Over de bestemming: Jackson Hole is een vallei in Wyoming, vlak bij de grens met Idaho. Een groot stuk van de noordelijke vallei maakt deel uit van Grand Teton National Park. De vallei was van oudsher een belangrijke locatie voor indianen om te jagen en ceremonies te houden. Pas met de komst van de eerste bonthandelaren werden de eerste nederzettingen gesticht. De groene vallei bleek ideaal voor het houden van vee. Al snel verschenen er commerciële ranches, waarmee ook de stroom van toeristen op gang kwam. Door Grand Teton National Park en het nabijgelegen Yellowstone National Park is het belang van toerisme in Jackson Hole alleen maar toegenomen. Naast Jackson maken de dorpjes Wilson, Teton Village, Moran Junction, Hoback, Moose en Kelly ook deel uit van de Jackson Hole. 's Winters, wanneer er veel herten zijn, is de vallei een populaire locatie voor sledetochten.
Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 sep
Autoreis van 404 Kilometers - 4uur 10min
Teton Village WY
Twin falls ID
23 sep
8. Twin falls (Idaho)
Overnachten
Over de bestemming: Het stadje Twin Falls staat bekend om de gelijknamige watervallen. De populairste bezienswaardigheid is echter de Shoshone Falls, een waterval in de Snake-rivier die ook wel de 'Niagara of the West' wordt genoemd. De waterstroom van de Snake-rivier rond Twin Falls wordt gecontroleerd door dammen, die gebruikt worden voor irrigatie en het opwekken van energie. De rivier domineert het landschap en biedt watersportmogelijkheden, zoals kanoën en zwemmen. Twin Falls: Twin FallsIets ten oosten van het kleine plaatsje Twin Falls vind je de gelijknamige waterval. Bij deze waterval klatert het water uit de Snake River ongeveer 61 meter naar beneden. De waterstroom wordt beheerst door de dammen, die gebruikt worden voor irrigatie en het opwekken van energie. Dat geldt ook voor de nabij gelegen Shoshone Falls en Pillar Falls. Shosone Falls : Shoshone FallsBekender dan de Twin Falls zijn de Shoshone Falls. Deze waterval wordt ook wel de 'Niagara of the West' genoemd. Shoshone Falls is bijna 65 meter hoog; 14 meter hoger dan de Niagara Falls. Voor een mooi uitzicht op het watergeweld volg je de Centennial Trail die je de canyon uit voert. Hier ben je niet ver verwijderd van de Evel Knievel jump site, de plek waar Evel Knievel over de canyon probeerde te springen. De watervallen in het Shoshone Falls Park zijn met name in de lente indrukwekkend, wanneer de waterstroom het grootst is. Je kunt hier ook raften of kajakken over de stroomversnellingen in de Snake-rivier. Vooral het gebied rond Murtaugh is indrukwekkend. Tussen mei en september kun je ondergrondse avonturen beleven in de Shoshone Ice Caves; een lavatunnel waarvan de bodem het hele jaar door met ijs bedekt is. Direct naast Shoshone Falls Park ligt Dierkes Lake Park, waar een stuk meer is afgezet zodat er een natuurlijk zwembad is ontstaan. Perrine Bridge: Twin FallsDeze indrukwekkend hoge brug over de Snake River ligt ten noorden van Twin Falls. Perrine Bridge is een van de weinige bruggen ter wereld waar base jumping legaal is - je ziet er dan ook regelmatig dappere zielen vanaf springen. Je hebt er een heel mooi uitzicht op de smalle kloof die door de rivier is uitgesleten. Je kunt in Centennial Park een kajak huren en onder de Perrine Bridge door peddelen - voor een aanbieder van begeleide tochten zie je het kopje hieronder.
Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
24 sep
Autoreis van 358 Kilometers - 3uur 24min
Twin falls ID
Salt Lake City UT
24 sep
9. Salt Lake City UT
Overnachten
Over de bestemming:

Salt Lake City is de mormonenhoofdstad van de Verenigde Staten. De imposante Salt Lake City Temple in hartje centrum geeft aan hoe groot en belangrijk de Mormoonse gemeenschap in Salt Lake City is. De Salt Lake Temple is enkel toegankelijk voor mormonen, maar u kunt wel de Tabernacle met zijn enorme pijporgel met maar liefst 11.623 pijpen bezoeken.

Het meest interessante gebouw om te bezichtigen is het Joseph Smith Memorial Building. Dit voormalige hotel is nu een sociale ontmoetingsplek voor de mormonen. In het Roof Restaurant heeft u tijdens het eten een prachtig uitzicht over Temple Square. In het Beehive House vindt u een expositie over het leven van de mormonen leider Brigham Young.

Ten slotte is het mogelijk om op een van de vele computers van het Family Search Discovery Center uw familienaam in te toetsen. In het grootste bevolkingsregister van de wereld kunt u zo verre voorvaderen opsporen.

Meer informatie
24 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
25 sep
Reizen van Salt Lake City UT naar Amsterdam
Terug
American Airlines
Iberia Airlines
Multiple airlines Multiple airlines
11:23 - Salt Lake City, Salt Lake City Intl (SLC)
08:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 12uur 52min 1 PC 1 tussenstop
AA
AA American Airlines - AA 2066
11:23 - Salt Lake City, Salt Lake City Intl (SLC)
14:59 - Dallas-Fort Worth, Dallas Fort Worth Intl (DFW)
Vervoer:  AA2066
Reisklasse: Economy
46min - Aansluiting op het vliegveld Dallas-Fort Worth, Dallas Fort Worth Intl (DFW)
IB
IB Iberia Airlines - IB 4861
15:45 - Dallas-Fort Worth, Dallas Fort Worth Intl (DFW)
08:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  IB4861 Uitgevoerd door:  American Airlines
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.355 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 9
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes