Fly & Drive de muziek van de USA
o.v.v. wijzigingen 2.579 €

Fly & Drive de muziek van de USA

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 18 april 2023 - Vertrek : zondag 15 oktober 2023
Ref ID: 1088290
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.158 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 18 april 2023 - Vertrek : zondag 15 oktober 2023
Bestemmingen: Dallas TX, Austin TX, Houston TX, Lafayette LA, New Orleans LA, Jackson MS, Birmingham AL, Knoxville TN, Atlanta GA, Charleston SC

Beschrijving

15 okt
Reizen van Amsterdam naar Dallas TX
Vertrek
United Airlines
United Airlines United Airlines
08:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
13:40 - Dallas-Fort Worth, Dallas Fort Worth Intl (DFW)
12uur 35min 1 PC 1 tussenstop
UA
UA United Airlines - UA 9156
08:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
09:10 - Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
Vervoer:  UA9156 Uitgevoerd door:  Lufthansa
Reisklasse: Economy
1uur 0min - Aansluiting op het vliegveld Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
UA
UA United Airlines - UA 8864
10:10 - Frankfurt, Frankfurt Main (FRA)
13:40 - Dallas-Fort Worth, Dallas Fort Worth Intl (DFW)
Vervoer:  UA8864 Uitgevoerd door:  Lufthansa
Reisklasse: Economy
15 okt
Autoverhuur
Kia Soul
AVIS
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Kia Soul (CCAR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Gratis eerste tank
Automatisch
Unlimited Mileage
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Cars will be supplied with a full tank of fuel and should be returned full. Otherwise the client will be charged for missing fuel, plus a refuelling charge.
It’s important the customer refuels within 10 kilometers from the drop-off point and keep the fuel station ticket.
Algemene betalingsvoorwaarden
The following deposit will be debited at the start of the rental: All Categories 300.00 USD
In addition to the car rental security deposit, clients may be required to leave a deposit for fuel and/or extras contracted locally. Form of payment accepted: American Express credit card, Diners Club credit card, Mastercard credit card, Visa credit card Form of payment NOT accepted: Cheques, Cash, Prepaid cards, Debit cards, Credit and Debit cards for electronic use only, Maestro, Cards not issued by a bank, Solo, Visa electronUnless otherwise indicated all costs indicated in these terms and conditions are subject to local taxes and fees.
De meeste verhuurbedrijven stellen een borgsom voor de autohuur als voorwaarde
Bescherming tegen diefstal
There is no insurance excess (but not covered: damage to underneath, inside, loss of keys, negligence)
Verzekering cascoschade
There is no insurance excess (but not covered: damage to underneath, inside, loss of keys, negligence)
Huurauto ophalen

2424 East 38th Street Dallas-fort Worth Intl Apo - Telefoonnummer: 972-574-4130

2424 East 38th Street Dallas-fort Worth Intl Apo, Dallas, Texas

Openingsuren: 06:30 - 23:59

Collect from the Avis Location, Follow Avis signs In Arrivals
Terugbrengen

5500 International Blvd Charleston International Apo - Telefoonnummer 972-574-4130

5500 International Blvd Charleston International Apo, Charleston, South Carolina

Openingsuren: 08:00 - 23:59

Collect from the Avis Location, Follow Avis signs In Arrivals
15 okt
1. Overnachten in Dallas (Texas)
Overnachten
Over de bestemming: Dallas is een stad in Texas, in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is daarmee de op twee na grootste stad van de staat Texas.
Meer informatie
15 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 okt
Autoreis van 318 Kilometers - 3uur 11min
Dallas TX
Austin TX
17 okt
2. Overnachten in Austin (Texas)
Overnachten
Over de bestemming: Austin, de hoofdstad van Texas, draagt met trots de bijnaam 'Live Music Capital of the World'. En dat is niet voor niets: de stad barst van de muziektentjes en muzikanten. Naast livemuziek staat de studentenstad bekend om zijn alternatieve, liberale en artistieke cultuur. 'Keep Austin Weird' is dan ook een uitspraak die je vaak tegen zult komen op bumperstickers en T-shirts. Muziek: Austin TexasZoals je mag verwachten van de 'Live Music Capital of the World', heeft Austin een zeer levendige livemuziek-scene met meer muziekgelegenheden per inwoner dan elke andere stad in Amerika. Het kloppende hart wordt gevormd door Sixth Street in Downtown Austin. In deze historische straat vind je een overvloed aan clubs, bars en muziektentjes. Er worden vaak festivals en evenementen georganiseerd.
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 okt
Autoreis van 263 Kilometers - 2uur 45min
Austin TX
Houston TX
19 okt
3. Overnachten in Houston (Texas)
Overnachten
Over de bestemming: Houston vormt, mede door zijn olie, medisch onderzoek en het bankwezen, het kloppende hart van Texas. In deze uitgestrekte stad merk je duidelijk Mexicaanse invloeden, die onder andere terugkomen in de Texaanse keuken en de muziek. Houston heeft veel culturele voorzieningen, die voornamelijk liggen in het Museum District en het Theater District. Space Center Houston: Space CenterDe beroemdste bezienswaardigheid van Houston is het Space Center, het officiële bezoekerscentrum van het Johnson Space Center. Dit ruimtevaartcentrum werd vooral bekend door de Apollo 13-quote: 'Houston, we have a problem'. Er zijn leerzame tentoonstellingen en gave attracties: vlieg door de ruimte in een supersonische lift, maak een ontdekkingsreis naar Mars en bekijk de Starship Gallery, waar astronauten werden klaargestoomd voor het leven in de ruimte. De NASA Tram Tour neemt je mee achter de schermen van het NASA Johnson Space Center en brengt je naar de Saturn V-raket; de zwaarste, grootste raket die ooit vloog. In de Astronaut Gallery zie je de beroemdste astronauten ter wereld en hun ruimtepakken. Je kunt hier ook een kijkje nemen in het historische controlecentrum waar de maanlanding van Neil Armstrong werd gecoördineerd. Het Space Center ligt zo’n veertig kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum aan 1601 NASA Parkway. Het Space Center is erg populair. Wil je wachtrijen omzeilen? Zorg dan dat je klaarstaat als het museum om 09:00 zijn deuren opent.
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 okt
Autoreis van 357 Kilometers - 3uur 31min
Houston TX
Lafayette LA
20 okt
4. Overnachten in Lafayette LA
Overnachten
Over de bestemming: Lafayette ligt in het hart van Cajun Country, het gebied dat geclaimd werd door afstammelingen van de eerste Franse kolonisten die Amerika betraden. Het Franse erfgoed wordt vermengd met Spaanse, Amerikaanse, indiaanse en Afrikaanse invloeden, wat leidt tot een kleurrijke maatschappij en mooie combinaties van leefstijlen. Opzwepende Cajun- en Zydeco-muziek zijn toonaangevend tijdens je bezoek aan Lafayette. Acadian Village: In dit park neem je een kijkje in het leven van de Acadians, die vanaf het einde van de achttiende eeuw naar Louisiana trokken. Op 130.000 vierkante meter staan elf gebouwen, waarvan er zeven authentiek zijn. De huisjes staan langs een bayou (rivierarm) en zijn gevuld met antieke gebruiksvoorwerpen. Daarnaast worden in dit park verschillende festivals, trouwerijen en andere speciale evenementen gehouden. Vermilionville: Vermilionville is een wat groter en nieuwer cultuurpark dan Acadian Village. Ook hier staat de geschiedenis centraal: er is aandacht voor de inheemse bevolking, Creolen (afstammelingen van kolonisten in het algemeen) en Acadians (afstammelingen van de Franse kolonisten uit Canada). De focus ligt op de periode van 1765 tot 1890. Er zijn mensen die de traditionele beroepen zoals smid, slager en wever demonstreren. Je kunt deelnemen aan rondleidingen, dagelijks shows en muziekoptredens bekijken en traditioneel eten proeven. Acadian Cultural Center: Dit is een onderdeel van het Jean Lafitte National Park en heeft doorgaans leuke tentoonstellingen en kunstvoorwerpen waarin de Acadische geschiedenis centraal staat.
Meer informatie
20 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
21 okt
Autoreis van 219 Kilometers - 2uur 17min
Lafayette LA
New Orleans LA
21 okt
5. Overnachten in New Orleans (Louisiana)
Overnachten
Over de bestemming: New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. De stad is een industrie- en distributiecentrum, heeft een belangrijke haven, de haven van South Louisiana, en is bekend door haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en keuken. De stad ligt aan de Mississippi, ongeveer 160 km voor de Golf van Mexico en aan het Pontchartrainmeer. French Quarter: French QuarterFrench Quarter is de oudste en bekendste wijk in New Orleans. De wijk is een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs. Je vindt er typisch Spaanse pleintjes en balkons - een overblijfsel uit de koloniale tijd. Jackson Square is het historische hart van French Quarter: het grote plein wordt omringd door historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytére, een museum over Mardi Gras (carnaval). Veel toeristen gaan naar Bourbon Street, waar je elk moment van de dag terecht kunt voor livemuziek in de vele bars. Je vindt er ook restaurants en souvenirshops. Ook Frenchmen Street is een swingende bestemming. Hoewel Frenchmen Street op loopafstand van Bourbon Street ligt, vind je er geen neonlichten en hordes toeristen, maar locals die hun oren laten strelen in de vele muziekclubs. Of gewoon op straat. Royal Street daarentegen herbergt een verfijnde verzameling antiekwinkels, boetiekjes en kunstgalerieën. Garden District: Street CarsEen andere leuke bezienswaardigheid in New Orleans is het Garden District. In dit stadsdeel staan de meeste plantagehuizen en villa's, stammend uit de negentiende eeuw. Veel rijke stadsbewoners verhuisden vanuit French Quarter naar het Garden District, toen er naar hun mening te veel Creolen in hun wijk kwamen wonen. De leukste manier om de tuinen en historische panden te bekijken is door mee te gaan met een van de vele (thema)tours die onder andere vertrekken vanaf de Garden District Book Shop aan Prytania Street. Van tevoren reserveren is aanbevolen. Als Royal Street je aansprak, kun je ook eens een kijkje nemen in Magazine Street. Je vindt er fijne koffiebarretjes, een gevarieerd aanbod aan restaurants, nachtclubs met livemuziek en kunstgalerieën. Een tocht met een Street Car behoort ook tot de mogelijkheden.
Meer informatie
21 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 okt
Autoreis van 305 Kilometers - 2uur 54min
New Orleans LA
Jackson MS
23 okt
6. Overnachten in Jackson (Mississippi)
Overnachten
Over de bestemming: Jackson is de gemoedelijke hoofdstad van de Amerikaanse staat Mississippi. Hier, in de 'City with Soul' vind je cafés, goede restaurants en veel aandacht voor muziek. Je herkent Jackson wellicht van het boek The Help (Een Keukenmeidenroman) of de gelijknamige film over de strijd van Afro-Amerikaanse vrouwen in de jaren zestig. Jackson, toen al de staatshoofdstad, werd destijds bekend door de strijd die de grotendeels Afro-Amerikaanse bevolking voerde voor gelijke rechten. Het Smith Robertson Museum & Cultural Center is aan dit thema gewijd.
Meer informatie
23 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
24 okt
Autoreis van 382 Kilometers - 3uur 39min
Jackson MS
Birmingham AL
24 okt
7. Overnachten in Birmingham (Alabama)
Overnachten
Over de bestemming: De naam en faam van Birmingham is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Vanuit een cel in deze stad schreef Martin Luther King zijn beroemde 'Letter from Birmingham Jail', waarmee hij protesteerde tegen de segregatiewetten en pleitte voor een samenleving met gelijke rechten voor blank en zwart. Vandaag de dag staat de herinnering aan het legendarische protest en verzet van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in Birmingham nog steeds centraal. De verloren welvaart is nog af te lezen aan de gevels van warenhuizen en bioscopen. Natuurliefhebbers volgen een tour door de Rickwood Caverns, op een half uur rijden van Birmingham.
Meer informatie
24 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
25 okt
Autoreis van 417 Kilometers - 4uur 0min
Birmingham AL
Knoxville TN
25 okt
8. Overnachten in Knoxville TN
Overnachten
Over de bestemming: Knoxville is de derde stad van de staat Tennessee. Knoxville ligt in een groen, heuvelachtig gebied en in het zuidoosten van de stad komen de French Broad River en de Holston River samen om de Tennessee River te vormen. Op een uur rijden van Knoxville ligt het populaire Great Smoky Mountains National Park. Market Square: Aan dit kleine plein in het stadscentrum liggen veel restaurants en winkels. Er wordt tweemaal per week een markt gehouden en er vinden veel evenementen plaats. Vroeger kwamen hier boeren uit de omgeving om hun goederen in het Market House te verkopen. Knoxville Museum of Art: Museum met tentoonstellingen van moderne kunst van bijvoorbeeld bekende kunstenaars zoals Charles Burchfield en William Morris. Vlak naast het museum staat de 81 meter hoge Sunsphere. Ga gratis naar boven met de lift en geniet van het uitzicht. Three River Rambler: Knoxville TennesseeDit is een 17 kilometer lange treinroute langs de Tennessee-rivier, met onderweg een prachtig uitzicht op Knoxville, de landbouwgronden eromheen en de 'Three Rivers Threstle', waar de French Broad en Holston Rivers samenkomen en de Tennessee River vormen. Een tocht duurt ongeveer 90 minuten.
Meer informatie
25 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 okt
Autoreis van 344 Kilometers - 3uur 24min
Knoxville TN
Atlanta GA
27 okt
9. Overnachten in Atlanta (Georgia)
Overnachten
Over de bestemming: In Atlanta, de hoofdstad van Georgia, gaan oud en modern hand in hand. Zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers zorgen voor een bijzondere mix. Als geboorteplaats van Martin Luther King, Jr. en belangrijke plaats uit de Amerikaanse Burgeroorlog zijn er veel monumenten en historische musea te vinden. In de buurt van het Centennial Olympic Park vind je diverse topattracties, zoals het CNN Center, het Georgia Aquarium (een van de grootste aquaria ter wereld) en World of Coca-Cola. Centennial Park Area: Atlanta, GeorgiaIn dit deel van het stadscentrum vind je niet alleen het grote Centennial Olympic Park (dat het hart vormde van de Olympische Spelen uit 1996), maar ook diverse topattracties, zoals het CNN Center, het Georgia Aquarium en World of Coca-Cola. Een mooi stadspark is Piedmont Park. Hier heb je een goed uitzicht op de skyline. CNN Center: CNN Center, Atlanta, GeorgiaCNN is een van de belangrijkste nieuwszenders ter wereld. Tijdens een circa één uur durende rondleiding door de studio's krijg je een blik achter de schermen en kom je erachter wat er allemaal bij komt kijken om de wereld 24 uur per dag te voorzien van nieuws. Gezien de populariteit van de tours is het aan te raden om minimaal één dag voor je bezoek kaartjes te reserveren via de CNN-website. Mocht je ter plekke kaarten kopen, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk naar de studio's gaan.
Meer informatie
27 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
29 okt
Autoreis van 492 Kilometers - 5uur 1min
Atlanta GA
Charleston SC
29 okt
10. Overnachten in Charleston (South Carolina)
Overnachten
Over de bestemming: Charleston, de oudste stad in South Carolina, kent een bewogen geschiedenis. Zo speelde het een belangrijke rol in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) en werd er het eerste schot van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) gelost. In het Historic District, dat een groot deel van de stad beslaat, zijn talloze prachtige gebouwen en musea te bekijken. Daarnaast kun je oude plantages bezoeken of een boottocht maken naar Fort Sumter. Historic District: CharlestonHet hele zuidelijke deel van de stad is een Historic District. De kern is de Museum Mile aan Meeting Street. Deze Museum Mile biedt een mooie blik in de geschiedenis: verspreid over één mijl (1,6 kilometer) bevinden zich musea, historische huizen, publieke gebouwen en kerken. De interessantste huizen om te bezoeken zijn het Aiken-Rhett House, Joseph Manigault House en het Nathaniel-Russel House. Je kunt ze allemaal apart bezoeken (en betalen), maar er zijn ook kortingskaarten te koop voor een bezoek aan meerdere locaties.
Meer informatie
01 nov
Reizen van Charleston SC naar Amsterdam
Terug
United Airlines
United Airlines United Airlines
17:00 - Charleston, Charleston Afb Intl (CHS)
09:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 20min 1 PC 1 tussenstop
UA
UA United Airlines - UA 5255
17:00 - Charleston, Charleston Afb Intl (CHS)
18:22 - Chicago, Chicago Ohare Intl (ORD)
Vervoer:  UA5255 Uitgevoerd door:  **
Reisklasse: Economy
1uur 3min - Aansluiting op het vliegveld Chicago, Chicago Ohare Intl (ORD)
Verander van terminal 2 naar 1
UA
UA United Airlines - UA 909
19:25 - Chicago, Chicago Ohare Intl (ORD)
09:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  UA909
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.158 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes