Fly& Drive West Canada Compleet
o.v.v. wijzigingen 4.810 €

Fly& Drive West Canada Compleet

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Ref ID: 1140022
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.620 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Bestemmingen: Vancouver, Victoria, Tofino, Campbell River, Whistler, Kamloops, Jasper, Banff, Revelstoke, Penticton, Vancouver

Beschrijving

08 sep
Reizen van Amsterdam naar Vancouver
Vertrek
Delta Air Lines
Delta Air Lines Delta Air Lines - DL9395 - Uitgevoerd door: KLM Royal Dutch Airlines
15:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:50 - Vancouver, Vancouver Intl (YVR)
9uur 30min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  DL9395 Uitgevoerd door:  KLM Royal Dutch Airlines
Reisklasse: Economy
08 sep
Autoverhuur
Kia Rio /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Kia Rio /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
741.02 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Vancouver luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Airport, Vancouver, BC V7B 1L8, Canada

Terugbrengen

Vancouver luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Airport, Vancouver, BC V7B 1L8, Canada

08 sep
1. Vancouver
Overnachten
Over de bestemming:

Eén van de leukste steden van Canada is Vancouver. De stad is prachtig gelegen aan de Grote Oceaan en wordt aan de andere kant begrensd door de Coast Mountains. In Vancouver vindt u bijzondere stadsparken, mooie baaien, een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika en een gezellig centrum.

De oudste wijk van Vancouver is Gastown. Hier bevinden zich talloze boetiekjes, gezellige cafés, leuke eettentjes en mooi gerestaureerde panden. Vergeet niet om de unieke Steam Clock op de hoek van Cambie en Water Street te bewonderen. De klok werkt op stoom en produceert iedere 15 minuten een melodietje.

Vancouver is uitstekend per fiets te verkennen. Er is een fietsroute die helemaal langs de seawall loopt en fietsers langs alle leuke wijken van de stad en het prachtige Stanley Park voert. Bij Brockton Point zijn 9 totempalen te zien die allemaal een historisch verhaal vertellen. Op de terugweg mag het verkennen Granville Island – waar de grootste markt van Vancouver bezocht kan worden - niet worden overgeslagen.

Daarnaast is de Vancouver Lookout een echte must-visit. Een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw brengt u naar een observatieplatform op circa 160 meter hoogte!

Meer informatie
08 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
10 sep
Autoreis van Geen routebeschrijving
Vancouver
Victoria
10 sep
2. Victoria
Overnachten
Over de bestemming:

Victoria is de hoofdstad van de Canadese provincie Brits-Columbia en kan met een veerboot in ongeveer 90 minuten bereikt worden vanaf Vancouver. Victoria is een charmante stad en staat bekend om de prachtige Victoriaanse gebouwen, levendige kunst- en cultuurscene en het prachtige natuurlijke landschap.

Het oude stadsdeel van Victoria staat vol gerestaureerde gebouwen en pleinen uit de 19e eeuw. Een goed voorbeeld hiervan is het Bastion Square. Ook Market Square is een goede plek om te bezoeken om mooie historische gebouwen te zien. Geschiedenisliefhebbers worden aangeraden een kijkje te nemen in het Royal British Columbia Museum.

Victoria draagt de bijnaam ‘City of Gardens’. Deze naam heeft de stad gekregen vanwege de vele verzorgde tuinen die verspreid door de stad te vinden zijn. Breng zeker een bezoek aan de Butchart Garden en Hatley Castle.

Vanuit Victoria is het ook mogelijk om met een excursie per zodiac of gesloten boot op zoek te gaan naar de orka's die hier van mei t/m oktober in de wateren rondzwemmen.

Als misschien wel een van de meest pittoreske steden van Canada, is Victoria zeker het verkennen waard. 

Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
12 sep
Autoreis van 316 Kilometers - 4uur 20min
Victoria
Tofino
12 sep
3. Tofino
Overnachten
Over de bestemming:

Tofino is prachtige bestemming in de Canadese provincie Brits-Columbia, gelegen aan de westkust van Vancouver Island. Het dorp staat vooral bekend om de spectaculaire landschappen en natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Vanuit Tofino kunnen verschillende wildlife tours gemaakt worden, bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar zwarte beren. Bij eb struinen de beren de kustlijn af, op zoek naar rotskrabben. Dit biedt een geweldige mogelijkheid om deze beesten in hun natuurlijke habitat te bewonderen.

Daarnaast is Tofino een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Pacific Rim National Park, een smalle strook beschermde natuur met een weelderig gematigd regenwoud langs de westkust van Vancouver Island. Het noordelijke gedeelte van het park is toegankelijk voor auto’s. Bij het Kwisitis Visitor Centre op Wickaninnish Beach kan genoten worden van een prachtig uitzicht over Long Beach en kan gekozen worden uit verschillende korte trails om te wandelen. Aanraders zijn de twee Rain Forest Trails, A en B elk 1 kilometer, door het eeuwenoude regenwoud met sprookjesachtige begroeiing.

Tofino is een gezellig dorp met geweldige mogelijkheden voor ontspanning en avonturen in de buitenlucht.

Meer informatie
12 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
15 sep
Autoreis van 270 Kilometers - 3uur 24min
Tofino
Campbell River
15 sep
4. Campbell River
Overnachten
Over de bestemming:

Campbell River is een kleine stad, gelegen aan de oostkant van Vancouver Island, Canada. De stad wordt ook wel gezien als de zalmhoofdstad van de wereld. In het najaar zwemmen miljoenen volwassen zalmen stroomopwaarts, terug naar hun geboortegrond om te paaien. Een prachtig gezicht, maar de beren, adelaars en andere dieren die op de zalmen komen jagen maken van de zalmtrek een bijzonder spektakel.

Vanuit Campbell River worden Wildlife Tours aangeboden, waarbij u in een zodiac op zoek gaat naar orka’s, walvissen en beren. Aan de oostzijde van Vancouver Island is de zee over het algemeen kalm en is de kans dat orka’s te zien zijn erg groot. In het nabijgelegen Elk Falls Provincial Park, met de gelijknamige 25 meter hoge waterval, kunnen korte wandelingen gemaakt worden. Het volgen van de Canyon View Trail, met een hangbrug over de Campbell River, is vooral een aanrader.

Daarnaast wordt Campbell River elk jaar eind juni omgetoverd tot Chainsaw Carving Capiral of the World tijdens het Shoreline Arts Festival. Hier komen kettingzaagkunstenaars samen voor een vijfdaags festival, waar zij boomstammen omtoveren tot kunstwerken. De werken blijven vervolgens het hele jaar staan in het Frank James Park. Zeker een bezoek waard!

Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 sep
Autoreis van Geen routebeschrijving
Campbell River
Whistler
17 sep
5. Whistler
Overnachten
Over de bestemming:

Whistler – ook wel bekend als het wintersporthart van de Canadese Coast Mountains - is een resortstadje dat met name bekend is vanwege een van de grootste Noord-Amerikaanse skigebieden: Whistler-Blackcomb. Het skigebied van Whistler werd door de Olympische Winterspelen van 2010 wereldberoemd. Ook in de zomer is Whistler druk bezocht vanwege de vele outdoor activiteiten die er ondernomen kunnen worden.

Met de spectaculaire Peak 2 Peak Gondola kan in 11 minuten een afstand van 4,4 kilometer naar de top van de Blackcomb overbrugd worden. Hier kan genoten worden van een prachtig 360° uitzicht op Whistler en de omliggende bergtoppen, meren, gletsjers en bossen. Hier kunnen ook diverse wandelingen gemaakt worden. 

Whistler’s natuurlijke bezienswaardigheden zijn met elkaar verbonden via de Whistler Valley Trail. Het volgen van deze 40 kilometer lange route is daarom de beste manier om zoveel mogelijk te kunnen zien - van meertjes en stranden tot golfbanen en uitzichtpunten.

Degenen die op zoek zijn naar een adrenaline-kick worden aangeraden over de 130 meter lange – van Whistler Peak naar de West Ridge met een glasbodem - Cloudraker Skybridge te lopen. Een onvergetelijke ervaring!

Meer informatie
19 sep
Autoreis van 299 Kilometers - 4uur 22min
Whistler
Kamloops
19 sep
6. Kamloops
Overnachten
Over de bestemming:

Kamloops is een plaats in de Thompson Valley in Brits-Columbia, Canada, dat ook wel de 'Tournament Capital of Canada' wordt genoemd. Elk jaar organiseert de plaats meer dan 100 sporttoernooien in haar sportfaciliteiten van wereldklasse.

Gelegen tussen schitterende natuurgebieden met meer dan 100 meren binnen handbereik, is Kamloops een geweldige bestemming voor buitenactiviteiten. Zomers kunnen bezoekers genieten van wandelen, mountainbiken, vissen, peddelen en golfen. ’s Winters is skiën, snowboarden, sneeuwschoenwandelen en langlaufen erg populair.

Een bezoek aan het prachtige stadspark Riverside Park is ook zeker een aanrader. Hier kan genoten worden van rustgevende wandelingen en adembenemende zonsondergangen vanaf het strand.

Met ongeveer 2.000 uren zonneschijn per jaar en een uniek landschap is Kamloops een waar buitenparadijs. 

Meer informatie
20 sep
Autoreis van 446 Kilometers - 4uur 58min
Kamloops
Jasper
20 sep
7. Jasper
Overnachten
Over de bestemming:

Midden in de Rocky Mountains ligt het Jasper National Park. De natuur in dit park is zeer indrukwekkend, met diepe valleien, gletsjers, ijsblauwe meren en woeste rivieren met watervallen. In het park is ruim 1200 kilometer aan wandelpaden uitgezet, van korte wandelingen tot meerdaagse trekkingen.

Een van de mooiste routes om te rijden is de Scenic Drive naar Lake Maligne. Na een kwartier rijden, is de Maligne Canyon te zien, een van de diepste kloven in de Rockies. Via een wandelroute van ongeveer 4 kilometer is een viewpoint te bereiken.

Verder loopt de Scenic Drive via Medicine Lake naar Maligne Lake, een van de grootste meren van het Jasper National Park. Het meer is vooral bekend vanwege het kleine Spirit Island. Het uitzicht op het kleine eilandje is een van de meest beroemde uitzichten van de Canadese Rocky Mountains.

Voor de mooiste uitzichten over Jasper wordt aangeraden de Jasper Skytram te nemen. De kabelbaan brengt bezoekers in zeven minuten naar een hoogte van 2263 meter op de Whistler Mountain.

Jasper National Park is een van de mooiste plekken in Canada.

Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
23 sep
Autoreis van 287 Kilometers - 3uur 47min
Jasper
Banff
23 sep
8. Banff
Overnachten
Over de bestemming:

Banff National Park, het oudste nationale park van Canada, is een aaneenschakeling van ongekend natuurschoon. Het adembenemende berglandschap, met felblauwe gletsjermeren, groene bossen en de vele wilde dieren, maakt van het Banff National Park een hoogtepunt van een reis door Canada.

Een rit in de Banff Gondola naar de top van de Sulphur Mountain, op een hoogte van 2281 meter, is een echte must-do. Hier kan genoten worden van een schitterend uitzicht over maar liefst zes bergketens. Er zijn verschillende observatieplatformen, die door middel van korte wandelroutes met elkaar zijn verbonden.

In het park zijn vele wandelroutes uitgezet. Een aanrader is de zeer goed toegankelijke Johnston Canyon, een smalle kloof waar een onstuimige rivier met watervallen doorheen loopt. Een van de populairste wandelingen is de Lake Agnes Trail, van het Fairmont Chateau Lake Louise naar het Lake Agnes Teahouse. Ook zijn er schitterende wandelingen te maken bij het Lake Minnewanka, waarbij grizzlyberen, zwarte beren, herten en dikhoornschapen gespot kunnen worden. Na alle wandelingen is het heerlijk ontspannen in de Upper Hot Springs.

In het Banff National Park zult u zich geen moment vervelen!

Meer informatie
26 sep
Autoreis van 284 Kilometers - 3uur 15min
Banff
Revelstoke
26 sep
9. Revelstoke
Overnachten
Over de bestemming:

Revelstoke is een stad in Brits-Columbia, Canada, dat ook wel de 'hoofdstad van de Canadese Alpen' wordt genoemd. Het Mount Revelstoke National Park, Glacier National Park en alle andere recreatiegebieden in de omgeving maken Revelstoke een populaire bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars.

Geniet zomers van hiken en mountainbiken in de schitterende nationale parken, ga paddleboarden op Echo Lake, bewonder prachtige watervallen (Begbie Falls, Sutherland Falls, Moses Falls), verdwaal in het Enchanted Forest, of wandel door het charmante stadscentrum van Revelstoke.

’s Winters wordt aangeraden te genieten van alle winteractiviteiten – waaronder skiën, snowscooteren, hondensleeën en langlaufen - die Revelstoke te bieden heeft. Daarnaast mag het relaxen in de Halfway River Hot Springs niet worden overgeslagen.

Gelegen tussen indrukwekkende landschappen is Revelstoke een geweldige bestemming voor avonturen in de buitenlucht.

Meer informatie
26 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
27 sep
Autoreis van 262 Kilometers - 3uur 15min
Revelstoke
Penticton
27 sep
10. Penticton
Overnachten
Over de bestemming:

Penticton is een prachtige stad, gelegen in de Okanagan Valley van Brits-Columbia, Canada, die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, wijngaarden, buitenactiviteiten en ontspannen sfeer.

Het kristalheldere Okanagan Lake is een van Penticton’s opvallendste kenmerken. Dit meer biedt talloze mogelijkheden voor recreatie, zoals zwemmen, kajakken, varen en paddleboarden. De stranden langs het meer – Skaha Beach en Okanagan Beach – zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de zon. Outdoorliefhebbers kunnen ook genieten van de vele wandel- en fietspaden die de omgeving van Penticton te bieden heeft. Vooral de Kettle Valley Rail Trail is een aanrader.

Daarnaast staat Penticton bekend om zijn wijngaarden en wijnhuizen. Het deelnemen aan een wijnproeverij in een van de vele wijngaarden in de omgeving wordt zeker aangeraden.

Kortom, Penticton biedt een mix van ontspanning, avontuur en cultuur. Van genieten van het meer tot het verkennen van de natuur en proeven van lokale wijnen, Penticton heeft voor elk wat wils. 

Meer informatie
27 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
29 sep
Autoreis van 415 Kilometers - 4uur 20min
Penticton
Vancouver
29 sep
11. Vancouver
Overnachten
Over de bestemming:

Eén van de leukste steden van Canada is Vancouver. De stad is prachtig gelegen aan de Grote Oceaan en wordt aan de andere kant begrensd door de Coast Mountains. In Vancouver vindt u bijzondere stadsparken, mooie baaien, een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika en een gezellig centrum.

De oudste wijk van Vancouver is Gastown. Hier bevinden zich talloze boetiekjes, gezellige cafés, leuke eettentjes en mooi gerestaureerde panden. Vergeet niet om de unieke Steam Clock op de hoek van Cambie en Water Street te bewonderen. De klok werkt op stoom en produceert iedere 15 minuten een melodietje.

Vancouver is uitstekend per fiets te verkennen. Er is een fietsroute die helemaal langs de seawall loopt en fietsers langs alle leuke wijken van de stad en het prachtige Stanley Park voert. Bij Brockton Point zijn 9 totempalen te zien die allemaal een historisch verhaal vertellen. Op de terugweg mag het verkennen Granville Island – waar de grootste markt van Vancouver bezocht kan worden - niet worden overgeslagen.

Daarnaast is de Vancouver Lookout een echte must-visit. Een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw brengt u naar een observatieplatform op circa 160 meter hoogte!

Meer informatie
29 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
30 sep
Reizen van Vancouver naar Amsterdam
Terug
Delta Air Lines
Delta Air Lines Delta Air Lines - DL9369 - Uitgevoerd door: KLM Royal Dutch Airlines
17:40 - Vancouver, Vancouver Intl (YVR)
11:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 9uur 15min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  DL9369 Uitgevoerd door:  KLM Royal Dutch Airlines
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.620 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 11
Vlucht 2
Accommodaties 11
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes