Autorondreis Zweden en Noorwegen
o.v.v. wijzigingen 1.745 €

Autorondreis Zweden en Noorwegen

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1278537
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.489 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Odense, Kopenhagen, Halmstad, Gothenburg, Oslo, Kristiansand, Vestfold og Telemark, Eidfjord, Bergen, Lillehammer, Karlstad, Jönköping, Malmo, Odense
14 sep
Autoreis van 743 Kilometers - 7uur 41min
Utrecht
Odense
14 sep
1. Odense
Overnachten
Over de bestemming: Odense is een gemeente en stad in de Deense regio Zuid-Denemarken . De gemeente telt circa 197.480 inwoners en de stad circa 158.453 inwoners. Odense is de op twee na grootste stad van Denemarken. De stad ligt centraal in Denemarken op het eiland Funen. Odense dankt zijn naam aan de Noordse oppergod Odin: het is ‘de plek waar Odin wordt aanbeden’. De stad is meer dan duizend jaar oud en daarmee is het een van de oudste steden van Denemarken. Tegenwoordig woont bijna de helft van alle inwoners van Funen in deze universiteitsstad. Bij toeristen staat Odense vooral bekend om de musea en attracties die in het teken staan van Hans Christian Andersen, die er in 1805 werd geboren.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
15 sep
Autoreis van 171 Kilometers - 1uur 55min
Odense
Kopenhagen
15 sep
2. Kopenhagen
Overnachten
Over de bestemming: Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is de centrale stad in het verstedelijkte gebied Hovedstadsområdet. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont. Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö. De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad! Strøget is het gebied tussen het Stadhuisplein en Kongens Nytorv: twee pleinen en vier straten die gezamenlijk het belangrijkste winkel- en wandelgebied van Kopenhagen vormen. Je vindt er zowel internationale ketenwinkels als authentieke boetieks en designwinkels. Daarnaast zijn er veel (goedkopere) restaurants en cafés en wemelt het er van de straatartiesten. Amalienborg: vier paleizen in één In de 18de eeuw liet de Deense adel in de wijk Frederiksstaden rondom een plein een viertal vrijwel identieke rococopaleizen bouwen. Vijftig jaar later werden ze door de koninklijke familie betrokken, omdat die na een brand in hun paleis Christiansborg ineens dakloos was geworden. Tegenwoordig is het Christian IX-paleis de residentie van koningin Margrethe II en prins Henrik. Het Christian VIII-paleis huisvest het publiekelijk toegankelijke Amalienborg Museum.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 187 Kilometers - 2uur 12min
Kopenhagen
Halmstad
16 sep
3. Halmstad
Overnachten
Over de bestemming: Halmstad is een belangrijke zeehaven en een beroemd industrieel centrum. De stad werd gesticht in de 11e eeuw en tot de 16e eeuw werd het gebruikt als een militaire basis. Deze plaats is een van de grootste defensieve plekken van Zweden. Het wapen van de stad toont drie harten, die symboliseren moed en heldhaftigheid van de lokale bevolking. Halmstad is gelegen aan de oever van de rivier Nissan. Deze schilderachtige plekjes en het rijke historische erfgoed zijn al lang uitgegroeid tot de belangrijkste attractie voor bezoekers uit Europese landen. Tegenwoordig staat deze stad bekend om toeristen uit verschillende delen van de wereld. U kunt kennis maken met de geschiedenis van de stad als u een excursie maakt naar het Belangrijkste Museum, dat is gelegen in het hart van Halmstad. Meer dan twee dozijn zalen van het museum zijn gewijd aan collecties meubelen, glaswerk, wandtapijten, archeologische en historische artefacten. Het grootste deel van het museum is voorzien van kunstwerken, die zijn gemaakt door lokale schilders en beeldhouwers.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
17 sep
Autoreis van 139 Kilometers - 1uur 30min
Halmstad
Gothenburg
17 sep
4. Gothenburg
Overnachten
Over de bestemming: Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden met circa 500.000 inwoners. De stad heeft de reputatie om een vriendelijke plaats te zijn, zelfs meer gastvrij dan de hoofdstad Stockholm. Geen bezoek aan Göteborg is compleet zonder een bezoek aan de prachtige archipel die voor de deur ligt. De westkust van Zweden is befaamd om de grillige kustlijn met duizenden eilanden. Plan een boottocht door de archipel of bezoek een van de vele leuke vissersdorpjes langs de kust. Haga is de oudste wijk in Göteborg en nog altijd een bruisende wijk met veel kleine winkeltjes en leuke cafés en barretjes. Een koffiebreak, een fika in Zweden, hoort er natuurlijk helemaal bij. Eet een gigantische Kanelbulle op de Haga Nygata. De Feskekorka, letterlijk Viskerk, is een vismarkt in een prachtig historisch gebouw. Het ziet er eigenlijk niet uit als een echte kerk, maar het gebouw uit 1874 van stadsarchitect Viktor von Gegerfeldt is zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar om een lekker broodje garnalen te halen.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 296 Kilometers - 3uur 17min
Gothenburg
Oslo
18 sep
5. Oslo
Overnachten
Over de bestemming: Oslo is de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen. De stad heeft circa 647.676 inwoners en is gelegen in het zuidoosten van het land, aan het begin van de Oslofjord. Oslo is één van de snelst groeiende steden van Europa en de stad zindert van de energie, zowel in de nieuwe buurten en geavanceerd eten als in de laatste mode en kunst. Prachtige en boeiende herkenningspunten zoals het Operahuis, het Astrup Fearnley Museum en Barcode veranderen het gezicht van de stad, terwijl deze tegelijkertijd een verfrissende verbondenheid met de natuur behoudt waar andere hoofdsteden niet aan kunnen tippen. Oslo ligt tussen het Oslofjord en de beboste heuvels in en kreeg in 2019 de titel Europese Groene Hoofdstad 2019 vanwege haar inzet voor behoud van natuurgebieden en het bestrijden van vervuiling. Het compacte stadscentrum is zowel te voet als op de fiets makkelijk en veilig te verkennen en dankzij het efficiënte openbaarvervoersysteem is de hele stad goed bereikbaar zonder auto. Oslo is al sinds 1814 de hoofdstad van Noorwegen en herbergt een aantal van de meest prestigieuze cultuurinstellingen in het land. Het hele jaar door worden eersteklas opera-, ballet- en theatervoorstellingen opgevoerd en kunstliefhebbers kunnen beroemde werken gaan bewonderen in het Nationaal Museum en het Munch Museum (beide gesloten tot 2021), maar ook de talrijke galerieën in de stad afschuimen. Livemuziek vormt een vitaal onderdeel van de identiteit van de stad en elk jaar worden in de clubs en arena's van Oslo duizenden concerten georganiseerd, van zowel lokale bands als internationale supersterren. Grote outdoorfestivals trekken 's zomers veel publiek en er zijn ook jaarlijks terugkerende festivals voor specifieke genres, van kamermuziek tot heavy metal.
Meer informatie
20 sep
Autoreis van 320 Kilometers - 3uur 37min
Oslo
Kristiansand
20 sep
6. Kristiansand
Overnachten
Over de bestemming: Kristiansand is uitgeroepen tot de stad voor kinderen door alle activiteiten die de stad voor de hele familie. En ook staat Kristiansand bekend als een van de mooiste zomersteden. Het Kristiansand Zoo and Amusement Park (Dyreparken) is één van de grootste attracties in Noorwegen voor gezinnen. In 2016 viert deze mooie dierentuin haar 50 jarig jubileum met extra leuke activiteiten. Kristiansand is Noorwegen’s vijfde grootste stad en heeft één van de grootste havens van Noorwegen. Het is de hoofdstad van de regio Sorlandet, al heeft het nog geen 80.000 inwoners, en is het dichtst gelegen bij Denemarken. Hiervandaan worden Noorwegen’s producten uitgevoerd over de hele wereld: ondermeer vis, papier en hout. Kristiansand heeft sinds kort een levendige vismarkt (Fiskebasaren) en je vind er talloze seafood restaurants. Verder zijn er vele kleine winkelstraatjes en gezellige terrasjes.
Meer informatie
22 sep
Autoreis van 224 Kilometers - 3uur 42min
Kristiansand
Vestfold og Telemark
22 sep
7. Vestfold og Telemark
Overnachten
Over de bestemming: Horten is een historisch stadje met een rijke geschiedenis. In 1818 vestigde de koninklijke marine basis Karjohansvern in het stadje. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de basis in handen van de Duitsers. Tegenwoordig is de scheepswerf omgetoverd tot een cultureel park. In het oude fort aan de haven bezoek je nu het Maritieme museum en het Preus fotografie museum. Net buiten Horten kom je meer te weten over de Vikingen. Karljohansvern cultureel park: Karljohansvern cultureel park HortenVlak bij het centrum van Horten ligt het Karljohansvern cultureel park op een schiereiland. Vroeger de basis voor de Noorse marine en nu een prachtig cultureel centrum. Ontdek de verschillende musea die in het oude fort gevestigd zijn. In de omgeving kan goed gewandeld en gefietst worden langs het kanaal. Op deze plek worden ook vaak verschillende culturele evenementen gehouden, waaronder muziekfestivals en concerten. De finish van de grootste jaarlijkse zeilrace van Noorwegen, de Færder Sailing Race, is ook op dit punt.
Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 sep
Autoreis van 277 Kilometers - 4uur 33min
Vestfold og Telemark
Eidfjord
24 sep
8. Eidfjord
Overnachten
Over de bestemming: Breng een bezoek aan Eidfjord in Hardanger en dompel jezelf onder in de fantastische Noorse natuur met watervallen, fjorden en bergen in deze opwindende regio. De fraaie gemeente Eidfjord ligt in het oosten van Hordaland aan de Eidfjord, een zijtak van de Hardangerfjord. De Hardangerfjord is ongeveer 180 kilometer lang en de op een na langste fjord in Noorwegen. Een zijtak van de Eidfjord is de Simadalsfjord, omringd door bergen en een schitterende natuur. Een van de meest bezochte Noorse toeristische attracties is de grootste waterkrachtcentrale van Noorwegen bij de Vøringsfossen, een waterval van 182 meter hoog in Eidfjord die direct aan de Rijksweg 7 ligt. Maak een uitstapje naar het Simadal en wandel vanaf de weg omhoog naar de Sima-waterkrachtcentrale voor een rondleiding. Wandel vervolgens verder over het steile pad gedurende ongeveer anderhalf uur totdat je bij de Kjeåsen uitkomt, die ook wel bekendstaat als 'de meest onbereikbare boerderij ter wereld'. Vele schrijvers hebben boeken geschreven en de Noorse nationale omroep NRK heeft televisieprogramma's geproduceerd over deze toeristische attractie. De boerderij was al in de 17e eeuw bewoond, maar is tegenwoordig niet langer in gebruik.
Meer informatie
26 sep
Autoreis van 153 Kilometers - 2uur 10min
Eidfjord
Bergen
26 sep
9. Bergen
Overnachten
Over de bestemming: Bergen is een sfeervolle havenstad in het westen van Noorwegen. Al in de middeleeuwen groeide Bergen uit tot een belangrijkste handelsplaats. Al snel was het zelfs één van de belangrijkste steden in het noorden van Europa. De grote bloeitijd voor Bergen begon op het moment dat het tot de hanzesteden begon te behoren. Een deel van de stad herinnert nog aan deze periode, zoals de historische wijk Bryggen die tegenwoordig als beschermd gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Maar Bergen is veel meer. In de stad vind je mooie panden, interessante musea en natuurlijk water… heel veel water. Bergen ligt midden tussen de Noorse fjorden en is daarom een belangrijke uitvalsbasis voor fjordentochten. Ook voor de cruiselijnen is Bergen een populaire aanleghaven. Op drukke dagen liggen er vaak vier of vijf cruiseschepen tegelijkertijd voor anker. Omdat de wateren rond Bergen vol met vis zitten, is de Bergse vismarkt een populaire plek om te eten. Hier kun je verschillende soorten verse vis eten die op uiteenlopende wijzen klaargemaakt worden. Bergen wordt gedurende het hele jaar druk bezocht. Op het moment dat het voorjaar in volle gang is wordt het nog veel drukker en kun je op sommige dagen over de spreekwoordelijke koppen lopen.
Meer informatie
27 sep
Autoreis van 441 Kilometers - 6uur 26min
Bergen
Lillehammer
27 sep
10. Lillehammer
Overnachten
Over de bestemming: Lillehammer is een klein Noors stadje op zo’n 170 kilometer ten noorden van Oslo. Toch doet Lillehammer misschien een belletje rinkelen, want in 1994 werden de Olympische Winterspelen hier georganiseerd. Overal in het stadje vind je daar nog sporen van. Bezoek bijvoorbeeld het Noors Olympisch Museum of ga naar de plekken waar atleten 15 jaar geleden het beste van zichzelf gaven. Ook in de omgeving van Lillehammer valt heel wat te beleven. Er liggen pittoreske stadjes en uitgestrekte natuurgebieden in de buurt die zeker een bezoekje waard zijn.
Meer informatie
27 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
29 sep
Autoreis van 335 Kilometers - 4uur 12min
Lillehammer
Karlstad
29 sep
11. Karlstad
Overnachten
Over de bestemming: De prachtige locatie aan het Vänermeer en een spectaculaire kunst- en cultuurscene maken Karlstad een schitterende plek om te ontdekken. Het culturele Karlstad ligt ongeveer 300 km ten westen van Stockholm en 250 km ten noordoosten van Göteborg. Deze charmante stad aan het Vänermeer biedt bezoekers volop mogelijkheden voor culturele ervaringen en entertainment, met een operagebouw, verschillende theaters en museums in overvloed. Karlstad is al bekend als historisch belangrijk bolwerk sinds de Vikingen de dienst uitmaakten in de dorpen en bossen van Zweden, en in 1584 kreeg de plaats stadsrechten en zijn huidige naam, afgeleid van de voormalige koning Karel IX van Zweden. Tegenwoordig wonen er 60.000 mensen in Karlstad en in de loop van de jaren hebben veel kunstenaars en schrijvers hun liefde voor de stad vereeuwigd in de kunst.
Meer informatie
01 okt
Autoreis van 242 Kilometers - 2uur 59min
Karlstad
Jönköping
01 okt
12. Jönköping
Overnachten
Over de bestemming: De stad Jönköping aan het Vätternmeer in Småland heeft veel te bieden, maar ook in de regio eromheen is ontzettend veel te doen. Als je voor Jönköping kiest uit uitvalsbasis voor je vakantie, ga je je niet vervelen. De regio Småland heeft veel te bieden en in en om Jönköping is genoeg te doen. Zeker voor families met kinderen. Jönköping ligt ideaal gelegen aan het Vättern en bezit om die reden alleen al twee kilometer wit zandstrand. Kijk, daarmee begint je vakantie altijd goed. Verder is Jönköping een gezellige provinciestad met leuke winkels en prima horeca. Bezoek het skatepark Olliewood en probeer zelf een stukje te skaten hier. Genoeg asfalt en shapes hier, want het skatepark is ruim 1200 vierkante meter groot en daarmee is Olliewood een van de grootste skateparken van Zweden. Jönköping heeft verder leuke musea voor families, waaronder het Jönköping County Museum (bekend van Johan Bauers trollen en ridder tekeningen) of het science center Upptech. Fietsen in Småland is een perfecte manier om het landschap te verkennen. Fiets door Jönköping zelf, langs het Vättern meer of door een van de vele natuurreservaten rondom de stad. Er zijn diverse routes voor ieder niveau. Dus of je nu van het ruige mountainbike werk houdt in de natuur of lekker met je gezin op pad wil, de regio biedt veel verschillende mogelijkheden.
Meer informatie
01 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
02 okt
Autoreis van 291 Kilometers - 3uur 0min
Jönköping
Malmo
02 okt
13. Malmo
Overnachten
Over de bestemming: Alle wegen in de prachtige zuidelijke provincie Skåne leiden naar Malmö. De perfecte mix van ouderwetse charme en ultramoderne kosmopolitische vibes, deze kuststad biedt voor elk wat wils. Malmö - in het uiterste zuiden van Zweden, net aan de overkant van de Öresund vanuit Kopenhagen in Denemarken - is na Stockholm en Göteborg de derde grootste stad van het land. Een werveling van diversiteit, een mengelmoes van oud en nieuw, Malmö is een van de meest eclectische steden in Scandinavië. Spiraalvormige wolkenkrabbers doemen op boven drukke eeuwenoude pleinen en bescheiden bakstenen gevels herbergen een schat aan moderne artistieke creaties. Deze ongelooflijke stad zal je hart veroveren en je naar meer laten verlangen. Malmö, opgericht eind 1200, behoorde oorspronkelijk tot Denemarken en werd pas in 1658 Zweeds. Tegenwoordig herbergt de stad meer dan 316.000 mensen en is een ware smeltkroes van culturen, met inwoners uit meer dan 170 landen. De stad is de toegangspoort tot de provincie Skåne, de zuidelijkste regio van Zweden en deze zuidelijke ligging heeft als voordeel dat het weer in Malmö iets milder dan in de rest van het land. Gelegen aan de rand van de zee is het een vrij winderige stad, maar over het algemeen geniet je hier van warme, aangename zomers en relatief gematigde winters.
Meer informatie
02 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
03 okt
Autoreis van 204 Kilometers - 2uur 11min
Malmo
Odense
03 okt
14. Odense
Overnachten
Over de bestemming: Odense is een gemeente en stad in de Deense regio Zuid-Denemarken . De gemeente telt circa 197.480 inwoners en de stad circa 158.453 inwoners. Odense is de op twee na grootste stad van Denemarken. De stad ligt centraal in Denemarken op het eiland Funen.
Meer informatie
04 okt
Autoreis van 741 Kilometers - 7uur 44min
Odense
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.489 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 14
Accommodaties 14

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes