Vakantiehuis KRK | Kroatie
o.v.v. wijzigingen 1.435 €

Vakantiehuis KRK | Kroatie

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 23 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 9 september 2023
Ref ID: 1303832
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.869 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 23 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 9 september 2023
Bestemmingen: Salzburg, Krk Island, Zwitserse Alpen

Beschrijving

09 sep
Autoreis van 932 Kilometers - 9uur 22min
Utrecht
Salzburg
09 sep
1. Salzburg
Overnachten
Over de bestemming: Salzburg is een stad in Oostenrijk en is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. De stad is beroemd als de geboortestad van Mozart en organiseert 's zomers de Salzburger Festspiele. De veelbezochte binnenstad staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ze wordt gedomineerd door barokgebouwen, waaronder de dom, en door de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 m boven de stad.
Meer informatie
09 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
11 sep
Autoreis van 437 Kilometers - 4uur 57min
Salzburg
Krk Island
11 sep
2. Krk Eiland
Overnachten
Over de bestemming: Krk is gemakkelijk te bereiken vanaf het vasteland, door middel van een 1.5km lange tolbrug. Ook kun je met het vliegtuig rechtstreeks naar Krk vliegen, het vliegveld van Rijeka ligt namelijk op eiland (30km van Rijeka). Voor een vakantie op Krk ben je dus niet afhankelijk van de veerboot. Wat valt er te zien op Krk? De grootste plaats op het eiland is het stadje Krk. Al in de Romeinse tijd was Krk een belangrijke nederzetting, en je kunt de overblijfselen van de Romeinse stadsmuren uit de 2e eeuw voor Christus nu nog zien. De kathedraal van Krk komt uit de 5e eeuw na Christus en de oudste van de verdedigingstorens komt uit de 12e eeuw. In die tijd werd het eiland geregeerd door de Frankopan hertogen. De Frankopan familie was de machtigste edele familie in heel middeleeuws Kroatië. Het plaatsje Punat biedt een gezellige sfeer, onder andere vanwege de mooie boulevard met vele restaurants, cafes en ijswinkeltjes. De marina van Punat is zeer geliefd bij eigenaren van zeilboten en jachten. Een populaire excursie vanuit Punat is een boottochtje (van 10 minuten) naar het kleine eilandje Košljun met haar klooster. De enige inwoners van het eilandje zijn een aantal Franciscaanse monniken die in het klooster wonen. Behalve het klooster vind je er twee kerken, een bibliotheek en vier musea. De musea zijn dagelijks open voor bezoekers (openingstijden vind je online). Wie het eilandje bezoekt, wordt verzocht zich netjes te kleden. Op het eiland mag niet gezwommen worden.
Meer informatie
11 sep
Geselecteerd hotel:
7 Nachten
18 sep
Autoreis van 718 Kilometers - 8uur 9min
Krk Island
Zwitserse Alpen
18 sep
3. Zwitserse Alpen
Overnachten
Over de bestemming: Andermatt is een klein dorp gelegen in het Zwitserse kanton Uri. Andermatt is een kruispunt van wegen voor wie over een van de passen de Alpen overgaat. Via Andermatt leiden er wegen door de Gotthardpas, de Oberalppas en de Furkapass. Vroeger kwam al het verkeer wat door de Alpen wilden door het dorp, maar sinds de komst van de Gotthardtunnel is dit niet meer nodig. Voor het treinverkeer is het nog steeds een belangrijk knooppunt. Treinen door de Alpen komen vaak langs Andermatt. Door het dorpje stroomt de rivier de Furkareuss. In de wintermaanden is het dorpje geliefd bij wintersporters. In de zomermaanden zie je er veel motorrijders en mensen in prachtige oude auto’s die mooie ritten willen maken en is het dorp populair bij wandelaars. Het dorpje Andermatt was tot in de Tweede Wereldoorlog een mondaine toeristenplaats. Er stonden enkele Grand Hotels waar de rich and famous zich in de zomer en winter vermaakte. Sinds de passen bij Andermatt geschikt werden voor ander dan voetverkeer ontwikkelde Andermatt zich tot een belangrijke toeristische trekpleister. Andermatt bestaat al sinds de 13e eeuw , maar werd pas echt belangrijk toen de Gotthardpass open werd gesteld 1818 en toen de spoorwegtunnel werd opengesteld on 1881. Door de groeiende onrust in Europa aan het einde van de 19e eeuw werd besloten in Andermatt ook een garnizoen soldaten te vestigen. De soldaten hebben er heden ten dagen nog steeds een trainingscentrum. Na de Tweede Wereldoorlog werd Andermatt in eerste instantie vooral als garnizoensplaats gezien. Langzaam kreeg het zijn toeristische functie weer terug. En terecht. De omgeving van Andermatt is spectaculair. Het rijden door de Gotthardpas is een absolute aanrader voor een ieder die zijn reis naar Italië een echt avontuur wil malen. Ook Andermatt zelf is de moeite waard om te stoppen. Er zijn enkele prachtige oude huizen en een zeer charmant kerkje te vinden in het centrum van het dorp. de inwoners ontvangen je gastvrij en er meerdere leuke tentjes waar je kunt genieten van typische Zwitserse lekkernijen.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 877 Kilometers - 9uur 4min
Zwitserse Alpen
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.869 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes