Autorondreis Centraal Noorwegen
o.v.v. wijzigingen 1.108 €

Autorondreis Centraal Noorwegen

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zondag 8 september 2024
Ref ID: 1311125
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.215 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zondag 8 september 2024
Bestemmingen: Kopenhagen, Oslo, Geilo, Voss, Bergen, Eidfjord, Vestfold og Telemark, Malmo

Beschrijving

08 sep
Autoreis van 770 Kilometers - 7uur 55min
Utrecht
Nyborg
08 sep
1. Nyborg
TOWN - Tussenstop
08 sep
Autoreis van 138 Kilometers - 1uur 34min
Nyborg
Kopenhagen
08 sep
2. Kopenhagen
Overnachten
Over de bestemming: Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en is de centrale stad in het verstedelijkte gebied Hovedstadsområdet. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont. Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö.
Meer informatie
09 sep
Autoreis van 608 Kilometers - 6uur 27min
Kopenhagen
Oslo
09 sep
3. Oslo
Overnachten
Over de bestemming: Oslo is levendig en modern met eclectische architectuur, een edgy nachtleven en musea van wereldklasse. Gelegen tussen de Oslofjord en de bossen, staat de natuur centraal in de hoofdstad, waar u naar hartenlust kunt zeilen, skiën en wandelen op slechts een korte afstand van het stadscentrum. Dit is zeker een plek voor liefhebbers van outdoor en dieren in het wild. Terwijl je langs weelderige groene eilanden en torenhoge rotspartijen zweeft, ontvouwt de stad zich voor je ogen - uitgestrekt van zijn compacte centrum rond de kades tot de beboste flanken van de omliggende heuvels. Des te mooier door zijn diversiteit, Oslo heeft een wirwar van moderne en oude gebouwen die de stad een eclectisch gevoel geven, waarbij het Munch-museum van staal en glas plaatsmaakt voor de ouderwetse charmes van het stadsmuseum en de steile middeleeuwse muren van het fort Akershus, dat uitkijkt over de fjord. De meeste bezoekers zullen moeite hebben om te kiezen tussen de vele musea van Oslo, die voor bijna elke smaak iets bieden: een oog in oog met het beklijvende beeld van Edvard Munch's The Scream in de National Gallery, een kans om in de schoenen van een Olympische schansspringer te staan in het Holmenkollen Ski Museum, of een venster op geschiedenis en cultuur op het onvergetelijke Vikingschip, Polarship Fram of Folk Musea op Bygdøy. En Oslo is zeker het kosmopolitische hart van Noorwegen, met een snelgroeiende café- en barcultuur, eersteklas restaurants en uitgaansgelegenheden, variërend van opera en jazz van wereldklasse tot indierock. De bloeiende restaurantscene van de hoofdstad is beloond met vier Michelin-sterren. De wijk Grünerløkka ligt dicht bij het Munch Museum en wemelt van de bruisende terrasjes en chique bars. Een bloeiende, echt levendige stad, het kosmopolitische hart van Noorwegen heeft echt voor elk wat wils.
Meer informatie
09 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
11 sep
Autoreis van 218 Kilometers - 3uur 9min
Oslo
Geilo
11 sep
4. Geilo
Overnachten
Over de bestemming: Geilo ligt aan de voet van de machtige Hallingskarvet en vormt de poort naar de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noord-Europa. Zowel de Hallingskarvet als de Hardangervidda zijn uitgeroepen tot nationale parken. De natuur en het berglandschap rond Geilo bieden mogelijkheden voor een uniek activiteitenaanbod. Ook de beroemde West-Noorse fjorden zijn vanuit Geilo snel te bereiken. Een verblijf hier wordt dus al snel een ontdekkingstocht langs bergen en fjorden. Het is al meer dan 100 jaar geleden dat de eerste toeristen een bezoek brachten aan het dorp in het Hallingdal en vanaf dat moment hebben ze de gasten altijd van harte welkom geheten! In de zomer vindt u in Geilo het beste dat de Noorse natuur te bieden heeft: vruchtbare dalen, frisse en heldere beken, stille meren en oneindige hoogvlakten met hun rust en bijzondere flora. Ook ‘s zomers biedt de omgeving van Geilo talloze activiteitenmogelijkheden. Geilo is een plaats met diepe wortels en een rijke geschiedenis. De oude tradities van een boerensamenleving zijn terug te vinden in de bouwstijl, de volksmuziek en de bijzondere klederdrachten. In Geilojordet, in het centrum van het dorp, vindt u voorbeelden van woonhuizen, stallen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd. In Geilo kunt u onder andere vissen, bergwandelen (met en zonder gids), paardrijden, gletsjertochten maken, deelnemen aan elandsafari’s, raften, fietsen over bergwegen en de Rallarweg en golfen.
Meer informatie
13 sep
Autoreis van 144 Kilometers - 2uur 14min
Geilo
Voss
13 sep
5. Voss
Overnachten
Over de bestemming: Je bent van harte welkom in het dorp Voss met haar met sneeuw bedekte bergen, groene valleien, wilde rivieren, ruige watervallen en haar kalme meren. Er wonen ongeveer 15.000 mensen en Voss is strategisch gelegen tussen Bergen, het Sognefjord en het Hardangerfjord. Ben jij een adrenalinejunk? Dan is Voss the place to be! Bedwing de stroomversnellingen van één van de beste rivieren van Europa om op te raften, spring uit een vliegtuig (wel met een parachute natuurlijk) of zweef boven het landschap met een paraglider. Bovenop de berg Hangurstoppen, 820 meter boven de zeespiegel, staat het grootste restaurant van Voss. De regio draagt 'Smakelijk eten!' letterlijk en figuurlijk hoog in het vaandel. Zelfs Gordon Ramsay heeft de regio bezocht om het traditionele streekgerecht smalahove (schapenkop) te proeven. Boerderij Smalahovetunet maakt deze specialiteit speciaal voor je klaar. Verder staat er gezouten vlees, gezouten en gedroogde schapenribbetjes en pap met zure room op het menu. Dit dorp kent ook een aantal welbekende evenementen, zoals Vossa Jazz en Ekstremsportveko, het grootste extreme sportfestival ter wereld!
Meer informatie
15 sep
Autoreis van 106 Kilometers - 1uur 32min
Voss
Bergen
15 sep
6. Bergen
Overnachten
Over de bestemming: Bergen is een sfeervolle havenstad in het westen van Noorwegen. Al in de middeleeuwen groeide Bergen uit tot een belangrijkste handelsplaats. Al snel was het zelfs één van de belangrijkste steden in het noorden van Europa. De grote bloeitijd voor Bergen begon op het moment dat het tot de hanzesteden begon te behoren. Een deel van de stad herinnert nog aan deze periode, zoals de historische wijk Bryggen die tegenwoordig als beschermd gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Maar Bergen is veel meer. In de stad vind je mooie panden, interessante musea en natuurlijk water… heel veel water. Bergen ligt midden tussen de Noorse fjorden en is daarom een belangrijke uitvalsbasis voor fjordentochten. Ook voor de cruiselijnen is Bergen een populaire aanleghaven. Op drukke dagen liggen er vaak vier of vijf cruiseschepen tegelijkertijd voor anker. Omdat de wateren rond Bergen vol met vis zitten, is de Bergse vismarkt een populaire plek om te eten. Hier kun je verschillende soorten verse vis eten die op uiteenlopende wijzen klaargemaakt worden. Bergen wordt gedurende het hele jaar druk bezocht. Op het moment dat het voorjaar in volle gang is wordt het nog veel drukker en kun je op sommige dagen over de spreekwoordelijke koppen lopen.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 152 Kilometers - 2uur 10min
Bergen
Eidfjord
16 sep
7. Eidfjord
Tussenstop
Over de bestemming: Breng een bezoek aan Eidfjord in Hardanger en dompel jezelf onder in de fantastische Noorse natuur met watervallen, fjorden en bergen in deze opwindende regio. De fraaie gemeente Eidfjord ligt in het oosten van Hordaland aan de Eidfjord, een zijtak van de Hardangerfjord. De Hardangerfjord is ongeveer 180 kilometer lang en de op een na langste fjord in Noorwegen. Een zijtak van de Eidfjord is de Simadalsfjord, omringd door bergen en een schitterende natuur. Een van de meest bezochte Noorse toeristische attracties is de grootste waterkrachtcentrale van Noorwegen bij de Vøringsfossen, een waterval van 182 meter hoog in Eidfjord die direct aan de Rijksweg 7 ligt. Maak een uitstapje naar het Simadal en wandel vanaf de weg omhoog naar de Sima-waterkrachtcentrale voor een rondleiding. Wandel vervolgens verder over het steile pad gedurende ongeveer anderhalf uur totdat je bij de Kjeåsen uitkomt, die ook wel bekendstaat als 'de meest onbereikbare boerderij ter wereld'. Vele schrijvers hebben boeken geschreven en de Noorse nationale omroep NRK heeft televisieprogramma's geproduceerd over deze toeristische attractie. De boerderij was al in de 17e eeuw bewoond, maar is tegenwoordig niet langer in gebruik.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 277 Kilometers - 4uur 35min
Eidfjord
Vestfold og Telemark
16 sep
8. Vestfold og Telemark
Overnachten
Over de bestemming: Horten is een historisch stadje met een rijke geschiedenis. In 1818 vestigde de koninklijke marine basis Karjohansvern in het stadje. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de basis in handen van de Duitsers. Tegenwoordig is de scheepswerf omgetoverd tot een cultureel park. In het oude fort aan de haven bezoek je nu het Maritieme museum en het Preus fotografie museum. Net buiten Horten kom je meer te weten over de Vikingen. Karljohansvern cultureel park: Karljohansvern cultureel park HortenVlak bij het centrum van Horten ligt het Karljohansvern cultureel park op een schiereiland. Vroeger de basis voor de Noorse marine en nu een prachtig cultureel centrum. Ontdek de verschillende musea die in het oude fort gevestigd zijn. In de omgeving kan goed gewandeld en gefietst worden langs het kanaal. Op deze plek worden ook vaak verschillende culturele evenementen gehouden, waaronder muziekfestivals en concerten. De finish van de grootste jaarlijkse zeilrace van Noorwegen, de Færder Sailing Race, is ook op dit punt.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 sep
Autoreis van 700 Kilometers - 8uur 4min
Vestfold og Telemark
Malmo
18 sep
9. Malmo
Overnachten
Over de bestemming: Alle wegen in de prachtige zuidelijke provincie Skåne leiden naar Malmö. De perfecte mix van ouderwetse charme en ultramoderne kosmopolitische vibes, deze kuststad biedt voor elk wat wils. Malmö - in het uiterste zuiden van Zweden, net aan de overkant van de Öresund vanuit Kopenhagen in Denemarken - is na Stockholm en Göteborg de derde grootste stad van het land. Een werveling van diversiteit, een mengelmoes van oud en nieuw, Malmö is een van de meest eclectische steden in Scandinavië. Spiraalvormige wolkenkrabbers doemen op boven drukke eeuwenoude pleinen en bescheiden bakstenen gevels herbergen een schat aan moderne artistieke creaties. Deze ongelooflijke stad zal je hart veroveren en je naar meer laten verlangen. Malmö, opgericht eind 1200, behoorde oorspronkelijk tot Denemarken en werd pas in 1658 Zweeds. Tegenwoordig herbergt de stad meer dan 316.000 mensen en is een ware smeltkroes van culturen, met inwoners uit meer dan 170 landen. De stad is de toegangspoort tot de provincie Skåne, de zuidelijkste regio van Zweden en deze zuidelijke ligging heeft als voordeel dat het weer in Malmö iets milder dan in de rest van het land. Gelegen aan de rand van de zee is het een vrij winderige stad, maar over het algemeen geniet je hier van warme, aangename zomers en relatief gematigde winters.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
20 sep
Autoreis van 173 Kilometers - 1uur 52min
Malmo
Nyborg
20 sep
10. Nyborg
TOWN - Tussenstop
20 sep
Autoreis van 770 Kilometers - 7uur 57min
Nyborg
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.215 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Accommodaties 7

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes