Fly & Drive Het vasteland Griekenland
o.v.v. wijzigingen 1.479 €

Fly & Drive Het vasteland Griekenland

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 21 september 2024
Ref ID: 1335759
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.957 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 21 september 2024
Bestemmingen: Thessaloniki, Volos, Phocis, Patras, Olympia, Mistra, Tolo (Tolon), Corinth, Athene

Beschrijving

21 sep
Reizen van Amsterdam naar Thessaloniki
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5807
09:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:55 - Thessaloniki, Thessaloniki Airport "Makedonia" (SKG)
2uur 55min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5807
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
21 sep
Autoverhuur
Peugeot 208
Centauro Standard
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Peugeot 208 (EDMRB)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Ongelimiteerde kilometers
Extra::
OneWay - 190,00 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Auto''s worden geleverd met een volle tank brandstof, dit wordt doorbelast aan het begin van de huur. Auto''s moeten vol ingeleverd worden voo restitutie van het vooruit betaalde bedrag.
De klant moet bij aankomst betalen voor een tank brandstof, de kosten bedragen tussen 85 - 220 EUR, afhankelijk van de categorie auto.
Als de auto met minder inhoud in de brandstoftank ingeleverd wordt dan bij het ophalen, bedragen de kosten voor bijtanken 25.00 EUR, plus ontbrekende branfstof.
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: A (MCMR), A1 (MDMR), B (EDMR), D, B2, D2 (EDAR), 1100.00 EUR
C (CDMR), C1, C2, E (CDMD), F1 (CDAR), E1, E2 (IDMR), E3 (IDAR), F2 (CWMR), F3, F4 (IFMR), F4A (IFAR), F5, P2 (NTMR), 1400.00 EUR
G1 (IDMR), G2 (IDAR), G3, G4, P3, F6, F7 (IVMR), P1 (IVAR), H, I (FVMR), S2 (DDMR), S2A (DDAR), S3 (JDMR), S3A (JDAR), 1700.00 EUR
Geaccepteerde wijze van betaling:  Mastercard creditcard,  Visa creditcard, Mastercard Debet- en creditcards, Visa Debet- en creditcards, Visa electron Niet geaccepteerde wijze van betaling: Cheques,  Contant, American Express creditcard,  Diners Club creditcard, Prepaid kaarten, American Express debetkaarten, Diners Debet- en creditcards, Debet- en creditcards gemarkeerd als: electronic use only, Maestro, Kaarten niet uitgegeven door een bank,  Virtuele kaarten
1.100,00 €
Bescherming tegen diefstal
1.100,00 €
Verzekering cascoschade
1.100,00 €
Huurauto ophalen

16th kilometre Thessalonikis neas mihanionas - Telefoonnummer: +302111985310

16th kilometre Thessalonikis neas mihanionas

Openingsuren: 07:00 - 23:00

Terminal 1: Na het ophalen van de bagage verlaat u het terminalgebouw, steekt de weg over en gaat naar rechts. U loopt naar parking P5. Hier wacht u op de shuttlebus van Centauro Rent a Car. De shuttlebus rijdt iedere 10-15 minuten. Terminal 2: Na het ophalen van de bagage verlaat u het terminal gebouw door exit 3 en loopt ca. 150 meter naar exit 5 van Terminal 1. U steekt de weg over en gaat naar rechts. U loopt naar parking P5. Hier wacht u op de shuttlebus van Centauro Rent a Car. De shuttlebus rijdt iedere 10-15 minuten.
Terugbrengen

Athens Airport - Telefoonnummer +302111985310

Athens Airport, Area 19400 Markopoulou

Openingsuren: 07:00 - 23:00

Als u Gate B (intra Schengen) in de aankomsthal verlaat, loopt u rechtdoor naar de Kimbo koffiezaak. Als u uit Gate A (extra Schengen) komt, slaat u rechtsaf en loopt u ongeveer 100 meter richting Gate B. Hier ziet u aan uw linkerhand de Kimbo koffiezaak, waar een medewerker van Centauro Rent a Car u opwacht om u naar de pendelbus te brengen.
21 sep
1. Thessaloniki
Overnachten
Over de bestemming: In het noordwesten van Griekenland ligt Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland en hoofdstad van de provincie Macedonië. Haar naam dankt zij aan de vrouw van Kassandros en halfzus van Alexander de Grote uit 315 voor Christus. De stad ligt 520 kilometer ten noorden van Athene en heeft een eigen internationale luchthaven. Vanuit Nederland zijn er meerdere keren per week rechtstreekse vluchten op Thessaloniki met Transavia en alternatief is om met Ryanair te vliegen vanaf Charleroi in België of Weeze in Duitsland. Sinds 1912 behoort de stad bij het moderne Griekenland. Tegenwoordig is het een belangrijke culturele bestemming. Als je in Thessaloniki op vakantie bent kun je heel veel te voet doen. Parkeren is net als in de meeste grote steden een drama, maar wandelend kun je vanuit het oude centrum bijna overal komen. Bovendien ontdek je zo zelf ook veel meer. De markten van Thessaloniki, Modiano market, Kapani market, Bezesteni market en Pit Pazar market zijn echte tips. Heerlijk rondsnuffelen tussen “vintage” hebbedingetjes, maar ook lokale etenswaren en de lekkerste kruiden. Zeker ga je hier slagen voor een uniek souvenir en alle aankomende koks kunnen hier hun slag slaan. Tussen de marktkramen en winkeltjes door tavernes met terrasjes voor een mezze of diner. En ja, vaak ook met live muziek. Loxias – was voorheen een boekwinkel, is een unieke ontmoetingsplaats in Thessaloniki. het is tegenwoordig geen boekhandel meer, maar een kafenion waar je ook boeken kunt kopen. Loxias in de Isavronstraat 5, is het trefpunt voor studenten, kunstenaars en intellectuelen. Het is een café met een uitgebreide collectie bieren, Griekse wijnen, tsipouro, mezes en daarbij kasten vol met literatoren die je daar kunt lezen of kopen. Kerken – zijn er genoeg in Thessaloninik. Agia Sophia, kerk uit de 8e eeuw met mozaiken uit de 9e en de 12e eeuw. Deze kerk is dagelijks te bezoeken van 07.30 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur. Agios Dimitrios, hoofdkerk van de stad, met mozaïeken uit de 7e eeuw. Toegankelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur, op zondag van 10.30 tot 20.00 uur en op maandag van 12.30 tot 19.00 uur. Panagia Chalkeon, voormalige kerk van de kopersmeden met fraaie fresco’s uit de 11e eeuw. Deze kerk is dagelijks te bezichtigen van 07.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 207 Kilometers - 2uur 19min
Thessaloniki
Volos
23 sep
2. Volos
Overnachten
Over de bestemming: Volos is de vijfde grootste stad (en derde grootste haven) in Griekenland en ligt in Thessalië, bijna halverwege tussen Athene en Thessaloniki. De hoofdstad kon op geen mooiere plaats ontstaan; een haven aan de spiegelgladde baai van de Pagasitische Golf. Vanuit Vólos vertrekken dagelijks boten naar vele andere plaatsen, onder andere de Sporaden. De stad heeft een archeologisch museum. Aangezien Pílion al duizenden jaren bewoond is, is hier heel veel aan oudheidkundige vondsten te bewonderen. Het oude stadsdeel van Volos, ook wel ta paliä genoemd, is levendig en gezellig. Het centrum heeft veel winkels en er is bijna iedere dag markt, waarbij de marktkooplui met prachtige kreten hun verse vis, groenten en kleding aanprijzen. Aan de boulevard van Volos ligt een replica van de mythische Argo; het schip van Argonauts uit de 14e eeuw. Dit schip is het symbool van de stad Volos en vaart nog steeds rond in de wateren rondom de stad. Aan bord van het schip is plaats voor 50 roeiers met bijbehorende grote houten roeispanen. De boulevard met de vele terrasjes, tsipouradika en tavernes wordt het hele jaar door druk bezocht om te slenteren, de vertrekkende boten te bekijken of te genieten van een tsipouro. Dit is de lokale drank van deze streek en is te vergelijken met de anijsdrank ouzo, met een iets hoger alcoholgehalte. Wanneer men een tsipouro bestelt, wordt daar traditioneel een bordje met kleine hapjes, de mezedes, bij geserveerd. Hoewel het altijd een verrassing is welke hapjes voor u op tafel worden gezet, bestaan ze vaak uit olijven, stukjes tomaat, tzatziki, octopus, et cetera. Vaak is het zo dat, bij elke tsipouro die daarna besteld wordt, er betere hapjes gebracht worden.
Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
25 sep
Autoreis van 201 Kilometers - 2uur 52min
Volos
Phocis
25 sep
3. Phocis
Overnachten
Over de bestemming: De Phocis-regio kwam ruim vóór de 6e eeuw voor Christus op het wereldtoneel toen het het beroemde orakel van Apollo controleerde. De stad Delphi en de ruïnes van het heiligdom van Apollo blijven de belangrijkste attractie in Phocis, waardoor bezoekers bijna 3.000 jaar geschiedenis kunnen terugtrekken en meer te weten kunnen komen over het rijke culturele erfgoed van de regio. De kleine maar goed verbonden havensteden Itea en Galaxidi bedienen toeristen op weg naar Delphi's archeologische vindplaats. De rest van Phocis biedt een mix van goed ontwikkelde kustgebieden en ongetemde bergketens, wat volop mogelijkheden biedt om te wandelen en kamperen in een van de minst verwende natuurgebieden van Griekenland. Gebruik onze Griekenland reisplanner om uw bezoek aan Phocis Region en andere bestemmingen in Griekenlandte regelen.
Meer informatie
27 sep
Autoreis van 105 Kilometers - 1uur 56min
Phocis
Patras
27 sep
4. Patras
Overnachten
Over de bestemming: e op twee na grootste stad van Griekenland en de grootste van de Peloponnesos is Patras. Het is tevens de hoofdstad van het departement Achaia. Het is een drukke haven- en handelsstad. Als je vanaf Italië naar Griekenland reist is de kans groot dat je in de haven van Patras aankomt. De haven van Patras is een van de meest belangrijke havens van Griekenland. Patras staat ook bekend om het omvangrijke en bruisende carnaval. Patras is 3000 jaar oud en werd gesticht door de Achaeers in 1800 v. Chr. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog hebben de Turken de stad verwoest en bij het opnieuw opbouwen van de stad in de 19e eeuw is de rechthoekige manier van straten ontstaan. De Agios Andreas in Patras is een moderne basiliek in Byzantijnse stijl en staat op de plaats waar de apostel Andreas ter dood zou zijn gebracht. De Heilige Andreas is de beschermheilige van de stad, hij bracht het Christendom al vroeg naar Patras. Het z.g. Andreaskruis is naar hem vernoemd. (een kruis in x-vorm.) Op 30 november is het feest van de Heilige Andreas. Niet ver van Patras ligt de beroemde Rio-Antirrio brug. (De Charilaos Trikoupisbrug). Het is de langste tuibrug ter wereld, erg indrukwekkend om te zien.
Meer informatie
27 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
28 sep
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 44min
Patras
Olympia
28 sep
5. Olympia
Overnachten
Over de bestemming: Olympia. Olympia is een van de bekendste en beroemdste plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang was het een religieus centrum waar sportwedstrijden gehouden werden en aan deze plaats hebben de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken en daarom is Olympia de bakermat van de Olympische spelen.. Olympia hoort bij de Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland. Olympia ligt in het westen van Peloponnesos in de provincie Elia. Het westen van de Peloponessos en vooral de regio tussen Patras en Olympia is bevoorrecht door de natuur. Aan beide kanten van de weg van Patras naar het heiligdom Olympia liggen kleine stadjes en mooie dorpjes. Er zijn overal prachtige stranden te vinden. De regio heeft talrijke ruïnes van oude steden, er zijn byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde. In Olympia vind je o.a. de ruïnes van de Zeustempel. Eén zuil werd in 2005 gereconstrueerd. Ook vind je er de resten van een tempel uit 600 v.Chr. die aan godin Hera was gewijd. Hier is het marmeren beeld gevonden van de Hermes van Praxiteles (te bezichtigen in het museum). Hier wordt altijd de olympische fakkel ontstoken die in estafettevorm naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen wordt gebracht. Met wat inbeeldingsvermogen kan je je tijdens een bezoek aan de opgravingen van Olympia een voorstelling maken van hoe het er hier meer dan tweeduizend jaar geleden aan toeging. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend: dat jaar is het begin van de Griekse tijdrekening.
Meer informatie
30 sep
Autoreis van 155 Kilometers - 2uur 7min
Olympia
Mistra
30 sep
6. Mistra
Overnachten
Over de bestemming: Mystras (Mistras). Eén van de meest interessante bezienswaardigheden op het schiereiland Peloponnesos is zonder twijfel de historische stad Mystras. Mystras is tegenwoordig een verlaten stad, vijf kilometer ten noordwesten van Sparta, in het departement Lakonia. Er was een periode in de middeleeuwen dat hier maar liefst 40.000 mensen woonden. Ik bezocht Mystras vanuit Kalamata dat 60 kilometer ten westen van Mystras ligt. Het afleggen van de afstand over de berg Taygetos duurde ongeveer anderhalf uur en de route allen al was fantastisch; de natuur is indrukwekkend, met hoge bergen, diepe valleien, weelderige bossen en mooie landschappen. Deze voormalige hoofdstad van de Morea, dit is de oude benaming van Peloponnesos, is het belangrijkste en meest representatieve voorbeeld van een Byzantijnse stad uit de 13e tot en met de 15e eeuw. Deze ‘spookstad’ is tegen de hellingen van een steile berg gebouwd, je kunt de stad vanaf boven of vanaf beneden betreden. Wanneer je een bezoek aan Mystras brengt moet je zeker goede schoenen dragen, want het stadje ligt op de hellingen van een berg en een wandeling door de smalle geplaveide straatjes, bergpaadjes en steegjes van het stadje doe je niet zomaar. Het verstandigst is om eerst beneden te parkeren en het onderste gedeelte verkennen. Daarna met je auto naar het bovenste gedeelte rijden en daar met hetzelfde kaartje het kasteel en het bovenste deel van Mystras verkennen.
Meer informatie
30 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
01 okt
Autoreis van 166 Kilometers - 2uur 3min
Mistra
Tolo (Tolon)
01 okt
7. Tolo (Tolon)
Overnachten
Over de bestemming: Tolo, ook wel Tolon genoemd, is een vakantiebestemming op de Peloponnesos in Griekenland. De badplaats is één van de drukste en meest ontwikkelde vakantie-oorden van het schiereiland. De centrale ligging van Tolo bied je de mogelijkheid om zelf archeologische sites als Epidaurus, Mycenae, Nemea, Korinthe en het kanaal van Korinthe te gaan bezoeken. Georganiseerde excursies met de boot kun je maken naar de Griekse eilanden Spetses en Hydra. Maar ook met de bus naar Sparta en Athene. Voor de kust liggen de onbewoonde eilandjes Koronisi en Romvi. Aan de zuidkant van Tolo ligt het haventje. Dobberende vissersbootjes zorgen hier voor de sfeer. Bij de haven ligt ook de parkeerplaats. Van hieruit kun je te voet naar het centrum van de badplaats. Aan de noordkant van het vakantie-oord ligt het Psili Ammos beach, ook wel Tolo beach genoemd. Het strand is goed georganiseerd. In Tolo vind je alles voor de moderne toerist. Van traditionele Griekse taveernes tot een bouzouki club en van restaurants tot bars. Als toerist hoef je je in Tolo tijdens je vakantie niet te vervelen.
Meer informatie
01 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
03 okt
Autoreis van 65 Kilometers - 1uur 0min
Tolo (Tolon)
Corinth
03 okt
8. Corinth
Overnachten
Over de bestemming: Kanaal van Korinthe. Het kanaal van Korinthe is het kanaal dat de Korinthische golf met de Saronische golf verbindt. Het kanaal ligt ten oosten van de stad Korinthe, in departement Korinthia op de Peloponnesos. Het ligt ongeveer 80 kilometer van Athene. Al in de oudheid was men zich bewust van het economische belang van een snelle doortocht tussen de Korintische en de Saronische zee, maar het kwam pas tot een echte poging een kanaal te graven onder de Romeinse keizer Νero. Het idee kwam van Julius Caesar en Caligula. In 68 na Chr. liet hij duizenden slaven aan beide zijden van de landengte graven. Toen Nero in datzelfde jaar zelfmoord pleegde kwam daaraan direct een einde. Herodes Atticus probeerde later het graven voor te zetten, uiteindelijk hielt hij er ook mee op. Pas in de negentiende eeuw werd het plan verwezenlijkt, toen de ingenieur Petros Protopapadakis begonnen is met de aanleg van het kanaal in 1880 en in 1893 kon het voor het scheepvaartverkeer worden opengesteld. Er zijn zes bruggen over het kanaal, die de Peloponnesos met het Europese vasteland verbinden. Het kanaal is alleen geschikt voor middelgrote schepen, want door de sterke stromingen is het gevaarlijk voor kleine bootjes. Het uitzicht van boven op de brug op het blauwe kanaal met de steile wanden is fenomenaal.
Meer informatie
03 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
05 okt
Autoreis van 82 Kilometers - 1uur 0min
Corinth
Athene
05 okt
9. Athene
Overnachten
Over de bestemming: Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Hier komen oud en nieuw samen. De indrukwekkende geschiedenis van Athene die nog steeds overal zichtbaar is mengt zich met de hedendaagse Griekse cultuur. Wanneer je de Akropolis en de Antieke Agora bezoekt en rond dwaalt door de mooie straatjes van de historische wijk Plaka waan je je in een andere tijd. De verhalen van de goden uit de Griekse mythologie komen hier tot leven. In de wijk rondom de centrale markt van proef je letterlijk de sfeer van het hedendaagse Athene. Trek er minstens een paar dagen voor uit om je onder te dompelen in de Griekse cultuur en te genieten van alle schatten die Athene te bieden heeft. Een fietstour langs de hoogtepunten is een handige en leuke manier om een goed beeld van de stad te krijgen en neemt je mee door de verschillende wijken.
Meer informatie
07 okt
Reizen van Athene naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6868
11:55 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
14:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 35min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6868
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.957 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 9
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes