Fly & Drive Het kleurrijke Noorden | Zuid Afrika
o.v.v. wijzigingen 1.824 €

Fly & Drive Het kleurrijke Noorden | Zuid Afrika

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 23 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Ref ID: 1361910
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.647 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 23 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Bestemmingen: Johannesburg, Drakensberg, Umhlanga, St. Lucia, Mbabane, Kruger Nationaal Park, Witte Rivier, Johannesburg

Beschrijving

11 mei
Reizen van Schiphol naar Johannesburg
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL591
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:20 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10uur 45min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL591
Reisklasse: Economy
11 mei
Autoverhuur
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 58,32 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
200.30 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Johannesburg, Zuid Afrika

Terugbrengen

Johannesburg Int. Luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Johannesburg, Zuid Afrika

11 mei
1. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
12 mei
Autoreis van 525 Kilometers - 6uur 48min
Johannesburg
Drakensberg
12 mei
2. Drakensberg
Overnachten
Over de bestemming: e Zuid-Afrikaanse Drakensbergen is een indrukwekkende bergketen in het oosten van het land. Verreweg een van de mooiste bestemmingen voor wie van rauwe natuur, indrukwekkende bergen en eindeloze vergezichten houdt. Hier word je overrompeld door de vele spectaculaire hoogtepunten. De Drakensbergen bergketen meet 3475 meter op z’n hoogst en omvat een gebied van zo’n 1125 kilometer dat parallel loopt aan de Zuid-Afrikaanse kust. Royal Natal National Park Het Royal Natal National Park is geliefd om haar ruige landschappen met hoge pieken en diepe dalen. De uitdagende bergtoppen zijn perfect voor bergbeklimmers, maar ook minder ervaren wandelaars kunnen hier prima uit de voeten. Er lopen verschillende wandelpaden, variërend van kort tot lang, maar je kunt er ook paardrijden of vissen. Golden Gate Highlands National Park Ook het Golden Gate Highlands National Park is onderdeel van de Drakensbergen. Dit nationale park is vernoemd naar de goudkleurige rotspartijen en vormt het thuis van onder andere zebra’s, gnoes en jakhalzen. Het grillige landschap leent zich uitstekend voor mooie wandeltochten en je kunt er ook goed paardrijden. Daarnaast zijn er talloze grotten in het park te bezoeken en is het een paradijs voor vogelspotters. Vlak na zonsopgang en even voor zonsondergang is het park op zijn mooist, als het gouden zonlicht de rotsen in vuur en vlam lijkt te zetten. Amphitheater en de Tugela Falls Het hoogtepunt van het Royal Natal National Park is het Amphitheater, een natuurlijk gevormd amphitheater in het noorden van Drakensbergen. Met een steile rotswand van ruim 1200 meter hoog en vijf kilometer breed is het op z’n zachtst gezegd een indrukwekkend natuurverschijnsel. Neem de tijd om zijn grootsheid in je op te nemen voordat je op zoek gaat naar de op één na hoogste waterval ter wereld: de Tugela Falls stort zich vanaf een hoogte van 948 meter in vijf stappen naar beneden en je kan de waterval zowel vanaf de top als de basis bekijken. Wil je een zo compleet mogelijk beeld van het Amphitheater? Loop dan een stukje langs de Tugela Rivier het dal in, voor een prachtig overzicht over de steile rotsklippen.
Meer informatie
14 mei
Autoreis van 230 Kilometers - 3uur 39min
Drakensberg
Umhlanga
14 mei
3. Umhlanga
Overnachten
Over de bestemming: Gouden zandstanden en wuivende palmbomen, een mooi duo voor een paar dagen ontspanning in de zon. Umhlanga ligt zo’n 20 km ten noorden van Durban aan de Indische Oceaan. Wat lang geleden een klein kustplaatsje was met her en der een huisje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een badplaats van formaat. Veel hotels, restaurants, bars en winkels maken Umhlanga erg geliefd bij vakantiegangers en lokale bevolking. Vooral als weekendbestemming bij de inwoners van Durban. Even onthaasten aan het strand, zwemmen of een wandeling naar de oude vuurtoren. Umhlanga heeft maar liefst 320 zonnedagen per jaar.
Meer informatie
16 mei
Autoreis van 224 Kilometers - 2uur 33min
Umhlanga
St. Lucia
16 mei
4. St. Lucia
Overnachten
Over de bestemming: St. Lucia is een heerlijk klein dorpje aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het is een groene oase met aan de ene kant de rivier en aan de andere kant de oceaan. Officieel ligt St. Lucia zelfs in het iSimangaliso Wetland Park en het staat erom bekend dat er in de avond nijlpaarden door het dorp kunnen lopen. Daarom kan je, zelfs voor korte afstanden, beter de auto pakken na zonsondergang. Nergens anders ter wereld kan je zo dicht bij nijlpaarden komen dan in St. Lucia dus deze tour is iets unieks. Met de twee uur durende Hippo & Croc tour kan de boot op enkele meters afstand liggen zonder dat de nijlpaarden de boot aanvallen. Kom je een nijlpaard tegen in het dorp dan moet je wel goed de afstand bewaren want deze dieren zijn levensgevaarlijk. Tijdens deze tour vaar je met een bootje langs verschillende groepen nijlpaarden en met een beetje geluk zie je ook krokodillen op het land liggen. Je zal je erover verbazen hoe groot een nijlpaard is wanneer hij op enkele meters van je vandaan ligt!
Meer informatie
18 mei
Autoreis van 342 Kilometers - 4uur 28min
St. Lucia
Mbabane
18 mei
5. Mbabane
Overnachten
Over de bestemming: De stad Mbabane ligt aan de oevers van de rivier de Mbabane en wordt omgeven door het spectaculaire Mdimba gebergte en dient als hoofdstad van het prachtige Swaziland. Mbabane staat bekend om zijn relaxte charme en is een down-to-earth stad te midden van de glooiende heuvels van Dlangeni en is de op een na grootste stad van het land. Het dient als een uitstekende uitvalsbasis om Siebe Rock te verkennen, een grote granieten rots die na de Australische Ayers Rock de tweede grootste vrijstaande rots ter wereld is. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van het Coronation Cycle Park, genieten van dampende warmwaterbronnen in Ezulwini Valley, een bezoek brengen aan het culturele dorp Mantenga om meer te weten te komen over de lokale cultuur, en op zoek naar een verscheidenheid aan lokale ambachtelijke markten. Mis niet de populairste watervallen van Swaziland – de Mantenga Falls – gelegen in het spectaculaire natuurreservaat Mantenga.
Meer informatie
20 mei
Autoreis van 326 Kilometers - 4uur 43min
Mbabane
Kruger Nationaal Park
20 mei
6. Kruger National Park
Overnachten
Over de bestemming: Wil je wilde dieren spotten tijdens een rondreis door Zuid-Afrika? In het Kruger National Park zit je niet om wildlife verlegen. Met een oppervlakte van bijna 20.000 vierkante kilometer is dit het grootste natuurpark van Zuid-Afrika en een geweldige plek om op safari te gaan. Er wonen duizenden olifanten en tijdens een roadtrip kom je ook ontelbaar veel giraffes en zebra’s tegen. Het Krugerpark is daarnaast de uitgelezen plek om de Big 5 te spotten en met een beetje geluk kun je ze allemaal in één dag afstrepen. Het Kruger National Park is het beroemdste wildreservaat van Afrika en voor veel mensen het hoogtepunt van een reis naar Zuid-Afrika. Je kunt hier weken rondrijden en de mooiste wilde dieren spotten, maar ook als je niet zo lang de tijd hebt is het een aanrader om een deel van het park te bezoeken. Kruger is namelijk de ultieme safari bestemming, met duizenden kilometers aan wegen en ontzettend veel wildlife. Het park is bovendien goed ingericht op toeristen en het ontbreekt hier niet aan voorzieningen zoals restaurants, supermarkten en tankstations.
Meer informatie
22 mei
Autoreis van 92 Kilometers - 1uur 29min
Kruger Nationaal Park
Witte Rivier
22 mei
7. White River
Overnachten
Over de bestemming: White River ligt 20 kilometer ten noorden van Nelspruit in het laagveld van Mpumalanga. Het nieuwe vliegveld Mpumalanga International Airport ligt in feite dichter bij White River dan Nelspruit. Het dorp dankt haar naam aan de gelijknamige rivier, Witriver, die een zijtak vormt van de Krokodillerivier die zich door het Krugerpark slingert. Het gebied rondom White River is tegenwoordig een landbouwgebied met vooral tropische vruchten zoals mango, bananen en avocado. Vóór 1914 waren de boeren meer op veeteelt ingesteld met daarnaast enkele hectare aan vruchten. Dit type samengestelde boerderijen kregen het echter steeds moeilijker. In 1914 heeft daarom een soort ruilverkaveling plaatsgevonden: de boeren brachten hun grond in een coöperatie in waarna er op grotere schaal fruitbomen en bloemen aangeplant konden worden.
Meer informatie
24 mei
Autoreis van 362 Kilometers - 3uur 48min
Witte Rivier
Johannesburg
24 mei
8. Johannesburg
Tussenstop
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
24 mei
Reizen van Johannesburg naar Schiphol
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL592
23:15 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 5min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL592
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.647 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Vlucht 2
Accommodaties 7
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes