Fly & Drive Johannesburg naar Kaapstad | Zuid AFrika
o.v.v. wijzigingen 2.756 €

Fly & Drive Johannesburg naar Kaapstad | Zuid AFrika

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Ref ID: 1362079
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.512 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Bestemmingen: Johannesburg, Hazyview, Ezulwini, St. Lucia, Durban, Oost Londen, Cape St. Francis, Knysna, Kaapstad

Beschrijving

08 sep
Reizen van Amsterdam naar Johannesburg
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL591
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:20 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10uur 45min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL591
Reisklasse: Economy
08 sep
Autoverhuur
Kia Picanto /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Kia Picanto /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Oneway kosten - 82,72 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
108.26 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Johannesburg International luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Desk in arrival hall, Johannesburg, Zuid Afrika

Terugbrengen

Cape Town Airport (Desk in arrival hall) - Telefoonnummer

Cape Town APT, 7501, Zuid Afrika

08 sep
1. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
10 sep
Autoreis van 416 Kilometers - 4uur 40min
Johannesburg
Hazyview
10 sep
2. Hazyview
Overnachten
Over de bestemming:

Vlak bij het populaire Kruger National Park, in het noorden van Zuid-Afrika, ligt het kleine boerendopje Hazyview. Bij Hazyview – dat vernoemd is naar de mysterieuze waas die tijdens de hitte van de zomer over de plaats kruipt – verandert de Zuid-Afrikaanse droogte in een bosrijke, bloeiende, groene omgeving.

Hazyview is een ideaal uitgangspunt om een van de mooiste wegen van het land – de Panoramaroute – te verkennen. Dit is dan ook een echte must-do. Langs de route vindt u het imposante uitkijkpunt God’s Window, de kolkgaten van Bourke’s Potholes, de indrukwekkende Three Rondavels, schitterende watervallen en het ultieme hoogtepunt van de route: de Blyde River Canyon.

Daarnaast is Hazyview een levendig dorp, vol leuke winkels en gezellige terrasjes, dat vooral bekend staat om haar tropische fruit. Breng zeker een bezoek aan een van de lokale markten om de heerlijke mango’s en citrusvruchten te proeven, of een praatje te maken met de vriendelijke marktkooplui.

Hazyview is de ideale plek om te genieten van de sfeer van een charmant dorp met prachtige natuurwonderen op een steenworp afstand. 

Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
12 sep
Autoreis van 259 Kilometers - 3uur 33min
Hazyview
Ezulwini
12 sep
3. Ezulwini
Overnachten
Over de bestemming:

De Ezulwini Valley ligt in de Hhohho-regio in het noordwesten van Swaziland en wordt ook wel ‘The Valley of Heaven’ genoemd. Deze 30 kilometer lange vallei wordt in het oosten begrensd door de Mdzimba-heuvels en in het westen geflankeerd door de ruige Luphohlo-bergen, met Lobamba – de historische hoofdstad van Swaziland – er tussenin.

In en rond de vallei zijn tal van activiteiten om uit te kiezen. Geniet bijvoorbeeld van wandelen, mountainbiken en paardrijden door de schilderachtige heuvels van de vallei, ga quad rijden bij The Devil’s Cauldron, verken het unieke grottenstelsel onder de Malagwane-heuvels, of kies voor een middag golfen op een van de meest indrukwekkende 18-holes golfbanen van zuidelijk Afrika.

De Ezulwini Craft Market – een van de grootste markten van Swaziland - heeft alles voor de perfecte Swazi-souvenir. De ongeveer 126 kraampjes bieden alles van houtsnijwerk, kralenwerk en borden tot textiel, traditionele kleding en sieraden.

Door de jaren heen is de Ezulwini Valley van een landschap vol zachtgroene heuvels en graaslandschappen uitgegroeid tot een populaire culturele bestemming met alle gemakken voorzien.

Meer informatie
12 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
13 sep
Autoreis van 330 Kilometers - 4uur 20min
Ezulwini
St. Lucia
13 sep
4. St. Lucia
Overnachten
Over de bestemming:

St Lucia is een gezellig dorpje in de provincie KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, dat met name bekend staat om de honderden nijlpaarden die ’s nachts rondlopen. In KwaZulu-Natal komen de Afrikaanse, Europese en Indiase culturen samen. Dit maakt het een leuk gebied om te verkennen.

Een echte must-visit is het iSimangaliso Wetland Park. Dit 332.000 hectare grote park ligt op slechts 5 minuten rijden van St Lucia en is ontzettend groen. Tijdens een rit door het park kan genoten worden van adembenemende uitzichtpunten en kunnen verschillende dieren gespot worden. Cape Vidal - een strand in het park – is een geweldige plek om te snorkelen. Tip: er mogen per dag maximaal 50 tot 100 auto’s naar binnen, dus vertrek zo vroeg mogelijk.

Aangezien St Lucia bekend staat om haar nijlpaarden, mag het deelnemen aan een Hippo & Croc Cruise zeker niet worden overgeslagen. Daarnaast kan tijdens een diner bij St Lucia Ski Boat Club aanschouwd worden hoe deze dieren rond zonsondergang langzaam uit het water kruipen en het dorp in gaan. Let op: ga ’s avonds niet lopend door het dorp!

St Lucia is een geweldige plek om te genieten van verschillende culturen, schitterende natuur en indrukwekkende dieren in het wild.

Meer informatie
13 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 sep
Autoreis van 241 Kilometers - 2uur 47min
St. Lucia
Durban
15 sep
5. Durban
Overnachten
Over de bestemming:

Durban is een opwindende en kosmopolitische stad in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal, waar het hele jaar door genoten kan worden van prachtige zandstranden, culturele attracties en een zonnig klimaat.

Ook wel bekend als de ‘Surf City’ is Durban de ideale bestemming voor waterliefhebbers. De wilde golven bij de zwem- en surfstranden zorgen ervoor dat surfers zich als een vis in het water voelen. Langs het strand loopt een 6 kilometer lange promenade – ook wel de Golden Mile genoemd – waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden.

In het oude centrum van Durban bevinden zich meerdere musea die zeker de moeite waard zijn. Een paar meter naast het stadhuis - een van de mooiste koloniale stadhuizen van het Britse rijk - kan in het Natural Science Museum meer geleerd worden over verschillende Afrikaanse dieren. Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Durban Art Gallary - waar de werken van lokale kunstenaars bewonderd kunnen worden - en voor degenen die meer willen leren over de Apartheid is er het Kwa Muhle Museum.

Het prachtige strand, de historische gebouwen, interessante musea en de fascinerende mix van Indiase, Europese en inheemse Zulu invloeden, maken Durban zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
16 sep
Autoreis van 658 Kilometers - 8uur 11min
Durban
Oost Londen
16 sep
6. Oost Londen
Overnachten
Over de bestemming: De toeristische sector van de Oost-Kaap streeft ernaar om haar Big Five wildreservaten af te stemmen op de populaire internationale toeristische bestemmingen van Kaapstad en de Tuinroute. De Oost-Kaap, nog steeds het armste deel van Zuid-Afrika, heeft een enorme groei doorgemaakt in de toeristische sector. Toerisme MEC Enoch Godongwana kondigde vorige week aan dat de sector de provincie vorig jaar een verbijsterende R4 miljard heeft opgeleverd, waarbij het succes wordt toegeschreven aan de regering en de marketinginspanningen van de Oost-Kaap Toerisme in het buitenland. Het succes kan ook worden gekoppeld aan positieve bijdragen van de particuliere sector, en de inspanningen van het ministerie van gezondheid om de provincie een malariavrije en bilharziavrije zone te houden. Toerismeoperators zeggen dat de toeristische infrastructuur in de Oost-Kaap is gegroeid om te profiteren van de nieuwe status van de provincie als een "hippe" internationale bestemming. Opkomst van wereldklasse wildreservaten. Een kritisch gebied van verandering is de snelle samenvoeging van veeboerderijen tot enorme wildreservaten of jacht- en wildproducerende boerderijen.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 sep
Autoreis van 388 Kilometers - 4uur 13min
Oost Londen
Cape St. Francis
18 sep
7. Cape St. Francis
Overnachten
Over de bestemming:

Aan de Sunshine Coast van Zuid-Afrika ligt de prachtige badplaats Cape St. Francis. Als surfhotspot, met prachtige schone stranden, is dit een perfect vakantieoord om te relaxen. De ontspannen levensstijl, overvloed aan activiteiten en ongerepte schoonheid van dit paradijs maken het een geliefde vakantiebestemming onder toeristen van over de hele wereld.

Een echte must-visit is natuurlijk het 5 kilometer lange strand. Het water langs dit strand staat bekend als een echt watersportparadijs, waar genoten kan worden van surfen, kitesurfen en surfskiën. Seal Point biedt de beste surfmogelijkheden. Om te zwemmen wordt aangeraden naar de rechterkant van het strand (bij de vuurtoren) te gaan. In andere delen van het water kunnen de vloedgolven vrij sterk zijn, waardoor zwemmen niet overal wordt aanbevolen.

Daarnaast is de historische Seal Point Lighthouse een echte must-visit tijdens een verblijf in Cape St. Francis. Rond de vuurtoren lopen verschillende paden die wandelaars langs de oceaan, rotsen en de vuurtoren zelf leiden. Blijf zeker om de zonsondergang vanaf hier te bekijken!

Met haar schoonheid en tal van activiteiten verdient dit unieke en exclusieve paradijs zeker een plek op het lijstje van elke vakantieganger tijdens een reis door Zuid-Afrika. 

Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
19 sep
Autoreis van 204 Kilometers - 2uur 19min
Cape St. Francis
Knysna
19 sep
8. Knysna
Overnachten
Over de bestemming:

Gelegen in de provincie West-Kaap, aan de Indische Oceaan bevindt zich de gemoedelijke stad Knysna – een van de populairste en leukste stops langs de Zuid-Afrikaanse Tuinroute. Deze plaats staat bekend om haar knusse karakter en is vooral populair onder levensgenieters. Het is de ideale plek om te ontspannen, maar er zijn ook genoeg actieve dingen om te ondernemen.

Het straatbeeld van Knysna wordt gekenmerkt door kunstwinkeltjes, oesterrestaurants, kleinschalige hotels en de prachtige felblauwe lagune en het uitgestrekte oerbos die de stad inklemmen.  

Knysna wordt vooral bezocht voor de schitterende natuur. Bezoekers kunnen de duizenden prachtige hectaren van het Knysna Forest onder andere verkennen door te mountainbiken, of een van de vele wandelroutes te volgen (en misschien wel een olifant tegenkomen). Op de lagune kan genoten worden van vissen, boottochten en kajakken. Verder mag een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve ook zeker niet vergeten worden.

Van relaxen op het strand tot actieve avonturen in oeroude bossen, in Knysna kan het allemaal.

Meer informatie
21 sep
Autoreis van 489 Kilometers - 5uur 9min
Knysna
Kaapstad
21 sep
9. Kaapstad
Overnachten
Over de bestemming:

Kaapstad is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is een moderne en kosmopolitische stad, dat wordt ingesloten tussen bergen en de oceaan en staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld.

Er zijn een paar activiteiten die echt niet mogen worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Kaapstad. Het beklimmen van de 1085 meter hoge Tafelberg – een van de 7 natuurwonderen – is een echte must-do. Er zijn verschillende routes voor alle type wandelaars. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en naar beneden te gaan. Het beklimmen van de 669 meter hoge Lion’s Head is ook zeker de moeite waard. Vanaf deze top kan genoten worden van een schitterend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en de Indische Oceaan.

Daarnaast mag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, een wandeling door Bo Kaap – een van de oudste woonwijken van de stad -, het bewonderen van het eerbetoon aan 4 Zuid-Afrikaanse winnaars van de Nobelprijs voor de vrede op Nobel Square en het bekijken van pinguïns bij Boulders Beach, zeker niet worden vergeten.

Van geweldige stranden en schilderachtige bergketens, tot lekker eten met heerlijke wijn en vriendelijke mensen, Kaapstad heeft iets voor iedereen.

Meer informatie
23 sep
Reizen van Kaapstad naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL598
23:15 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
10:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 30min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL598
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.512 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 9
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes