Autorondreis Pelgrims en natuur
o.v.v. wijzigingen 1.162 €

Autorondreis Pelgrims en natuur

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 6443995
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.324 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Bergerac, San Sebastian, Bilbao, Santillana del Mar, Avilés, Santiago de Compostela, Guimaraes, Lamego, Salamanca, Santo Domingo de la Calzada, Pamplona, Jaca, Lourdes, Sarlat-la-caneda

Beschrijving

14 sep
Autoreis van 1074 Kilometers - 10uur 45min
Utrecht
Bergerac
14 sep
1. Bergerac
Overnachten
Over de bestemming: De stad ligt aan de oever van de rivier de Dordogne. In de 18e en 19e eeuw was Bergerac een belangrijke Franse binnenhaven. Een leuk uitje is het om de stad te bekijken vanaf een platbodem op de rivier de Dordogne. Maar het is ook een heerlijke stad om lekker doorheen te wandelen. Loop door de autovrije middeleeuwse straatjes en geniet van de mooie vakwerkhuisjes. Loop dan ook langs het standbeeld van Cyrano de Bergerac.
Meer informatie
17 sep
Autoreis van 351 Kilometers - 3uur 31min
Bergerac
San Sebastian
17 sep
2. San Sebastian
Overnachten
Over de bestemming: San Sebastian (in het Baskische “Donostia”) ligt in de Spaanse autonome regio Baskenland. De populaire badplaats ligt aan een baai van de Golf van Biskaje aan de Noord-Spaanse kust met ongeveer 200.000 inwoners. De baai van La Concha ligt zomers vol met jachten en trekt daardoor ook veel rijke bezoekers. In het midden van de baai van San Sebastian ligt het eiland van Santa Clara en beide zijdes van het strand van La Concha worden afgeschermd door de twee belangrijke heuvels van de stad, Monte Urgull met het kasteel en Monte Igueldo. Voor surfers is het Baskenland absoluut een aanrader. De golven zijn in deze baai ideaal door de sterke wind en natuurlijke windtunnels.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 99 Kilometers - 1uur 10min
San Sebastian
Bilbao
18 sep
3. Bilbao
Overnachten
Over de bestemming: Bilbao ligt in het noorden van Spanje, aan de rivier Nervión en aan een van de Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella. De stad is sinds 1997 een van de vijf steden op de wereld met haar eigen Guggenheimmuseum, het Museo Guggenheim de Bilbao.
Meer informatie
20 sep
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 26min
Bilbao
Santillana del Mar
20 sep
4. Santillana del Mar
Overnachten
Over de bestemming: Santillana del Mar is een gemeente in de Spaanse provincie Cantabrië in de regio Cantabrië met een oppervlakte van 29 km². Santillana del Mar telt circa 4.210 inwoners. Een stad waar je eindeloos kan dwalen door de prachtige smalle straatjes. Vlak naast het plaatsje vind je de grot van Altamira (Unesco-erfgoed), met prehistorische tekeningen.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 176 Kilometers - 1uur 47min
Santillana del Mar
Avilés
21 sep
5. Avilés
Overnachten
Over de bestemming: Avilés is een gemeente en havenstad in de Spaanse provincie en regio Asturië met een oppervlakte van 26,81 km². Avilés telt circa 83.107 inwoners en is de hoofdstad van de comarca Avilés. Bekens van de Ronde van Spanje met de mooiste bergetappes en die etappes komen uit deze streek, met de Lagos de Covadonga en de Angliru. Asturië bestaat voor een derde uit beschermd natuurgebied.
Meer informatie
21 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 sep
Autoreis van 295 Kilometers - 2uur 55min
Avilés
Santiago de Compostela
23 sep
6. Santiago de Compostela
Overnachten
Over de bestemming: Santiago de Compostela bruist van de energie en is in alle opzichten prachtig! De stad staat bol van de historie, mysterie, cultuur en heeft een bijzondere sfeer. De Kathedraal is met recht de blikvanger van de stad. De spirituele sfeer is niet saai maar bijzonder. Het stokoude centrum met een wirwar van steegjes, pleinen, souvenierswinkeltjes en bars. Maar naast het oude centrum vind je trendy restaurants, moderne winkels en mooie parken.
Meer informatie
25 sep
Autoreis van 203 Kilometers - 2uur 9min
Santiago de Compostela
Guimaraes
25 sep
7. Guimaraes
Overnachten
Over de bestemming: Guimarães is een plaats in het Portugese district Braga. De stad telt ongeveer 50.000 inwoners. Het historische centrum van Guimarães werd in 2001 door de UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard, vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen.
Meer informatie
25 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 sep
Autoreis van 119 Kilometers - 1uur 19min
Guimaraes
Lamego
27 sep
8. Lamego
Overnachten
Over de bestemming: Gelegen op zo'n 12 km van de oevers van de Douro, heeft Lamego in de 18e eeuw, een periode van grote voorspoed beleefd toen hier de verfijnde wijn werd gemaakt die de voorloper zou zijn op de beroemde Portwijn. Lamego is een hele oude stad en was al door de Westgoten in de 7e eeuw, die het Lamecum noemden, tot zetel van het bisdom verheven. Lamego's ligging nabij de oevers van de Douro bied je de gelegenheid om verschillende uitstapjes te maken en te genieten van de prachtige uitzichten over de uitgestrekte valleien waar de Portwijn vandaan komt.
Meer informatie
27 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
29 sep
Autoreis van 291 Kilometers - 2uur 57min
Lamego
Salamanca
29 sep
9. Salamanca
Overnachten
Over de bestemming: Salamanca is een levendige studentenstad in Spanje en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie, welke weer onderdeel uitmaakt van de regio Castilië en León. De studentenstad ligt ruim 200 kilometer westelijk van Madrid en heeft 152.000 inwoners (in 2012). Het gehele historische centrum van de stad staat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege de vele gebouwen in romaanse, gotische en renaissance stijl. De stad Salamanca heeft ook wel als bijnaam ‘Gouden Stad’ door zijn schitterende architectuur van glimmend zandsteen. In 2002 kreeg de Spaanse stad niet voor niets de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ door o.a. zijn prachtige kathedralen, oude universiteit en het mooie Plaza Mayor plein. Bijkomend voordeel is dat het oude centrum qua grootte heel goed te bewandelen is en aanvoelt als een intiem dorp. Doordat een groot deel van de inwoners student is (ruim 30 procent), heeft de stad met zijn vele bars en kroegen een bruisend nachtleven. Combineer dit met de mooi verlichte historische bezienswaardigheden en je zult de warmte van deze Spaanse stad ervaren.
Meer informatie
01 okt
Autoreis van 310 Kilometers - 3uur 20min
Salamanca
Santo Domingo de la Calzada
01 okt
10. Santo Domingo de la Calzada
Overnachten
Over de bestemming: Het centrum heeft smalle, middeleeuwse straten, een kathedraal en een oorspronkelijk ziekenhuis voor pelgrims. De regio staat verder bekend als een stad met een uitstekende keuken en bekroonde, lokale wijnen. Ook staan hier een paar bijzondere kloosters, die u kunt bezoeken. Het dorp werd gesticht in 1044. Het doel van het dorp was, om de pelgrims steun te bieden op hun weg naar de stad Santiago. Deze bekende route staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed, en had vanaf het begin veel invloed op de ontwikkeling van de trends in de regio. Santo Domingo bouwde hier een brug, een ziekenhuis en een overnachtingsplaats voor de passerende pelgrims. Zo ontstond er langzaam een dorp, en daarna een stad. De kerk, die later een kathedraal werd, stamt uit de 11e eeuw en is een fraaie combinatie van gotische, romaanse en renaissance stijl ornamenten. Het oorspronkelijke pelgrim-ziekenhuis is tegenwoordig omgebouwd tot een comfortabele parador. Interessante locaties in de stad zijn bv de huizen in het centrum, het stadhuis en het klooster van San Francisco.
Meer informatie
01 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
03 okt
Autoreis van 135 Kilometers - 1uur 29min
Santo Domingo de la Calzada
Pamplona
03 okt
11. Pamplona
Tussenstop
Over de bestemming: Pamplona is de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra. De stad is aan de rivier de Arga gelegen en telt circa 194.000 inwoners. Pamplona is vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermínfeesten, ter ere van San Firmín die de co-patroonheilige van de stad is. Deze feesten spelen zich af tussen 6 en 14 juli.
Meer informatie
03 okt
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 26min
Pamplona
Jaca
03 okt
12. Jaca
Tussenstop
Over de bestemming: Jaca is een leuke Spaanse stad die gelegen is aan de voet van de Pyreneeën. De stad is niet groot maar is historisch wel erg interessant. Daarnaast heeft het de onvervalste Spaanse cultuur die in de bergen van de Pyreneeën zo bijzonder is. Men vindt in Jaca knusse restaurants met streekgerechten, maar ook de tapasbars die we in het zuiden van Spanje kennen. Maar Jaca is vooral interessant door de prachtige Neo-gotische kathedraal. In deze kleine stad is veel te zien. en men zal verbaasd staan over de kunstschatten die in deze stad te vinden zijn.
Meer informatie
03 okt
Autoreis van 126 Kilometers - 2uur 19min
Jaca
Lourdes
03 okt
13. Overnachting Lourdes
Overnachten
Over de bestemming: Lourdes is een stad in het departement Hautes-Pyrénées in Frankrijk. Het is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. Het is gesitueerd in het zuiden van het land in de uitlopers van de bergen van de Pyreneeën.
Meer informatie
03 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
05 okt
Autoreis van 368 Kilometers - 3uur 44min
Lourdes
Sarlat-la-caneda
05 okt
14. Sarlat-la-caneda
Overnachten
Over de bestemming: Gelegen ten oosten van het departement tussen de Dordogne en Vézère, Sarlat is nu een van de mooiste middeleeuwse ensembles in Europa. Beschermd tegen het modernisme door de wet Malraux, Sarlat heeft bewaard het pittoreske van de steegjes en de schoonheid van haar monumenten. De stad houdt het record van de dichtheid in historische monumenten geclassificeerd of opgenomen in de nationale inventaris met 65 monumenten en beschermde gebouwen. Om te gaan door de steegjes is het lezen van bijna duizend jaar authentieke architectuur, waar, van de stoep tot de daken van leisteen, overheerst deze hete en blonde steen.....
Meer informatie
05 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
06 okt
Autoreis van 1018 Kilometers - 10uur 20min
Sarlat-la-caneda
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 


Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.324 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 14
Accommodaties 12

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes