Fly & Drive IJsland
o.v.v. wijzigingen 1.949 €

Fly & Drive IJsland

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 26 januari 2024 - Vertrek : dinsdag 14 mei 2024
Ref ID: 7868509
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.897 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 26 januari 2024 - Vertrek : dinsdag 14 mei 2024
Bestemmingen: Keflavik, Reykjavik, Geysir, Vik, Skaftafell, Hofn (Hornafjörður), Reykjahlio, Akureyri, Skagafjörður, Laugarbakki, Reyholt, Reykjavik, Keflavik
14 mei
Reizen van Amsterdam naar Keflavik
Vertrek
Icelandair
Icelandair Icelandair - FI501
14:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:25 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
3uur 15min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  FI501
Reisklasse: Economy
14 mei
Autoverhuur
Suzuki SX4 /4WD/4dr
4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Suzuki SX4 /4WD/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
1665.93 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Keflavik luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Keflavik, IJsland

Terugbrengen

Keflavik luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Keflavik, IJsland

14 mei
1. Keflavik
Tussenstop
Over de bestemming:

In het zuidwesten van IJsland, in de regio Reykjanes, ligt de stad Keflavik – een populaire bestemming voor toeristen in IJsland. Het is een stad met veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Viking World Museum, Keflavik Lighthouse, Reykjanesbaer Museum en Keflavik Art Museum. Ook is het een geweldige uitvalsbasis om de unieke IJslandse natuur te verkennen.

Naast de historische locaties is het ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de lokale stranden, het geothermische gebied en de lokale winkels en restaurants. Ook is er een bezoekerscentrum in de stad dat informatie biedt over de omgeving en toeristische attracties.

Actievelingen zijn in Keflavik ook zeker op de juiste plek. De stad biedt vele mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht. Geniet onder andere van wandelen, varen, vissen, zwemmen, paardrijden, kajakken en andere watersporten.

Keflavik is een geweldige plek om te genieten van indrukwekkende uitzichten en de lokale cultuur en geschiedenis beter te leren kennen. 

Meer informatie
14 mei
Autoreis van 48 Kilometers - 44min
Keflavik
Reykjavik
14 mei
2. Reykjavik
Overnachten
Over de bestemming:

Reykjavik is geen typische hoofdstad. Gelegen net ten zuiden van de poolcirkel is het de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en wordt beschouwd als een van de schoonste, veiligste en groenste steden ter wereld.

Reykjavik ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan - tussen twee fjorden - en wordt omringt door een adembenemend maanvulkanisch landschap. Het is de ideale plek voor buiten- en natuurliefhebbers. In en om Reykjavik kan genoten worden van wandelen, fietsen, paardrijden, zeilen, vissen en walvis spotten. Verspreid door de stad zijn ook 7 gemeenschappelijke geothermische baden te vinden, waar u helemaal tot rust kunt komen.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de imposante Hallgrimskirkja kerk, deel te nemen aan een gletsjertocht, meer te leren over de fascinerende geschiedenis van IJsland in een van de vele musea en te genieten van de lokale keuken.

Reykjavik is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie!

Meer informatie
15 mei
Autoreis van 105 Kilometers - 1uur 26min
Reykjavik
Geysir
15 mei
3. Geysir
Overnachten
Over de bestemming:

Geysir is een indrukwekkende natuurlijke attractie in IJsland die u zeker niet mag missen tijdens uw reis. Gelegen in het zuidwesten van IJsland, op zo’n 100 kilometer van de hoofdstad Reykjavik, is Geysir de thuisbasis van verschillende geisers die op indrukwekkende wijze heet water de lucht in spuiten.

Op een paar meter van de Geysir – die zich momenteel in een inactieve fase bevindt – ligt de Strokkur. Dit is de grootste geiser van het gebied, waar om de paar minuten een spectaculaire uitbarsting te bewonderen is. Elke 5 tot 8 minuten wordt het water hier tot wel 30 meter hoog de lucht in geschoten. Een adembenemend gezicht om te zien!

Naast de geisers heeft Geysir een aantal andere thermale attracties, zoals warmwaterbronnen en modderpoelen, waar heerlijk relaxt kan worden.

Het aanschouwen van de uitbarstingen van de geisers is een echte onvergetelijke ervaring, die zeker niet mag worden overgeslagen tijdens een reis voor IJsland. Geysir is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in geologie en thermale activiteit!

Meer informatie
16 mei
Autoreis van 170 Kilometers - 2uur 11min
Geysir
Vik
16 mei
4. Vik
Overnachten
Over de bestemming:

Omringt door een spectaculair landschap met zwarte zandstranden, watervallen en bergen, is Vik een adembenemende bestemming aan de zuidkust van IJsland. Het is een charmant stadje dat met name bekend staat om de prachtige omgeving, waar genoten kan worden van dramatische landschappen van de kust, uitgestrekte vlakten en majestueuze bergen.

Een echte must-visit zijn de zwarte zandstranden – waarvan het Reynisfjara-strand het beroemdst is – waar bijzondere basaltzuilen en ruige kliffen bewonderd kunnen worden. Tijdens een wandeling over het strand kan ook genoten worden van een prachtig uitzicht op de oceaan. Daarnaast mag een bezoek aan de Skogafoss-waterval – een van de grootste watervallen van het land – zeker niet worden overgeslagen.

Naast deze natuurlijke wonderen, beschikt Vik over een gezellig centrum vol restaurants en biedt het diverse activiteiten aan, zoals wandelen, gletsjertochten, paardrijden en nog veel meer.

Vik heeft alles voor een onvergetelijke ervaring in IJsland!

Meer informatie
17 mei
Autoreis van 142 Kilometers - 1uur 40min
Vik
Skaftafell
17 mei
5. Skaftafell
Tussenstop
Over de bestemming:

Skaftafell is een prachtig natuurgebied in het zuidoosten van IJsland, dat deel uitmaakt van het Vatnajökull National Park, gelegen aan de voet van de grootste gletsjer van Europa: de Vatnajökull. Het gebied staat vooral bekend om het dramatische landschap, de torenhoge bergen en uitgestrekte gletsjers. U vindt hier een verscheidenheid aan natuurlijke schoonheid, avontuur en educatieve mogelijkheden.

Bezoekers kunnen genieten van talloze activiteiten. Er zijn verschillende mooie wandelingen die kunnen worden gemaakt, waaronder wandelingen langs de randen van de bergen, watervallen, meren en rivieren. Een van de meest populaire wandelingen is die naar de Svartifoss-waterval. Deze waterval staat vooral bekend om de unieke basaltkolommen die de waterval omringen.

Naast wandelen zijn er ook tal van andere activiteiten beschikbaar in het park - zoals paardrijden, vissen, kajakken, ijsklimmen, gletsjer hiken en ice cave tours – die ook zeker de moeite waard zijn. Ook biedt Skaftafell – vooral tijdens de wintermaanden - een fantastische kans om het noorderlicht te zien!

Skaftafell is een echte must-visit voor natuurliefhebbers en avonturiers tijdens een reis door het prachtige IJsland. 

Meer informatie
17 mei
Autoreis van 137 Kilometers - 1uur 42min
Skaftafell
Hofn (Hornafjörður)
17 mei
6. Hofn (Hornafjörður)
Overnachten
Over de bestemming:

Hornafjörður is een gebied in het zuidoosten van IJsland, dat met name bekend staat om het prachtige Hornafjörður fjord. Dit fjord heeft een lengte van meer dan 75 kilometer en ontleent haar naam aan de boogvormige zandriffen die voor de kust liggen. Ook Europa’s grootste gletsjer, Vatnajökull, bevindt zich vlak bij Hornafjörður, wat het landschap nog adembenemender maakt.

Höfn is de op een na grootste stad in de regio en staat met name bekend om haar prachtige panoramische uitzichten en culturele erfgoed. In het centrum bevindt zich het Hornafjörður Art Museum. Zomers zijn hier de werken van IJslandse kunstenaar Svavar Gudnason en ’s winters de werken van nieuwe kunstenaars te zien.

De omgeving van Höfn is rijk aan prachtige landschappen, met steile rotswanden, kronkelende rivieren en gletsjers. Het is een geweldige plek om de bijzondere IJslandse natuur te bewonderen en te genieten van allerlei buitenactiviteiten. Er zijn veel wandel- en fiets mogelijkheden. Ook is het mogelijk vanuit een kleine vissershaven te varen op het Hornafjörður fjord. Daarnaast zijn er veel plaatsen waar zwemmen, kajakken, paardrijden en vogels kijken mogelijk is.

Höfn is een geweldige uitvalsbasis om de prachtige omliggende IJslandse landschappen te verkennen. 

Meer informatie
18 mei
Autoreis van 349 Kilometers - 4uur 49min
Hofn (Hornafjörður)
Reykjahlio
18 mei
7. Reykjahlio
Overnachten
Over de bestemming:

Reykjahlíð is een prachtig dorpje in het noorden van IJsland, gelegen aan de oevers van het Mývatn meer. Naast dit schitterende meer, wordt Reykjahlio omringt door nog een aantal andere adembenemende natuurlijke attracties – waaronder de Krafla en Hverfjall vulkanen, Viti (een krater gevuld met water) en de Dimmuborgir lavaformaties.

Door deze centrale ligging worden er veel tours vanuit het dorp georganiseerd. Ook zijn alle belangrijke voorzieningen aanwezig in het dorp, waardoor het als een perfecte uitvalsbasis dient om de rust en schoonheid van IJsland te ervaren.

Er zijn vele mooie wandelpaden en spectaculaire landschappen om te bewonderen. Ook kan er genoten worden van heerlijke lokale gerechten, zoals gedroogde vis, gerookte zalm en karamelijs. Verder zijn er vele interessante activiteiten, zoals het bezoeken van de Mývatn natuurbaden, het bekijken van beroemde hete bronnen en het bezichtigen van de spectaculaire watervallen, mogelijk vanuit het dorp.

Reykjahlíð is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Meer informatie
20 mei
Autoreis van 84 Kilometers - 1uur 6min
Reykjahlio
Akureyri
20 mei
8. Akureyri
Overnachten
Over de bestemming:

Akureyri is een pittoresk stadje in het noorden van IJsland, gelegen aan een schilderachtig fjord. De stad wordt ook wel 'de hoofdstad van Noord-IJsland' genoemd en is een populaire bestemming onder toeristen. Er zijn vele activiteiten om van te genieten en interessante bezienswaardigheden om te bezoeken.

Zo kan er genoten worden van prachtige landschappen, culturele attracties, gezellige cafés, leuke restaurants en vele winkels. In de omgeving kunnen prachtige wandelingen en fietstochten gemaakt worden via een van de vele routes – zoals de Ring Road, die de hele omtrek van het land volgt – en kunnen er rondvaarten gemaakt worden over het Eyjafjördur fjord - het langste fjord van IJsland. Ook is het mogelijk te genieten van paardrijden, klimmen, vissen en kajakken.

Daarnaast staat Akureyri bekend als de toegangspoort tot de spectaculaire schoonheid van het IJslandse Noorden. Vanuit Akureyri zijn het meer van Mývatn, de Ásbyrgi kloof en de Dettifoss en Goðafoss watervallen gemakkelijk te bereiken.

Akureyri is het hele jaar door een leuke bestemming om te bezoeken. 

Meer informatie
21 mei
Autoreis van 119 Kilometers - 1uur 25min
Akureyri
Skagafjörður
21 mei
9. Skagafjörður
Tussenstop
Over de bestemming:

Skagafjörður is een prachtige gemeente in het noorden van IJsland, gelegen rond een gelijknamig fjord. De regio staat vooral bekend om haar ongerepte natuur, actieve buitenleven, rijke cultuur en interessante geschiedenis. Omgeven door bergen en zee kan hier genoten worden van spectaculaire uitzichten. Het grootste dorp van de gemeente is Sauðárkrókur.

Het Skagafjörður fjord is de thuisbasis van een schat aan dieren in het wild. Naast de vele vogels zijn hier ook zeehonden, walvissen en dolfijnen te zien. In het fjord bevinden zich drie eilanden: Drangey, Malmey en Lundey. Van deze eilanden is Drangey het populairst. De steile kliffen, in de vorm van een fort, zorgen voor een indrukwekkend uiterlijk. 

Op het gebied van geschiedenis en cultuur heeft Skagafjörður ook veel te bieden. In de regio bevinden zich oude boerderijen - die dateren uit de Vikingtijd - en verschillende oude kerken en historische gebouwen die bezocht kunnen worden. Ook zijn er vele musea en galerieën, die een inkijkje geven in de cultuur en historie van de regio.

Skagafjörður biedt een geweldige mix van natuur, cultuur en avontuur. 

Meer informatie
21 mei
Autoreis van 104 Kilometers - 1uur 16min
Skagafjörður
Laugarbakki
21 mei
10. Laugarbakki
Overnachten
Over de bestemming:

Laugarbakki is een klein dorpje in het noordwesten van IJsland, gelegen in de regio Norðurland Vestra. Het is een populaire bestemming, met veel natuurlijke schoonheid en een verscheidenheid aan recreatieve mogelijkheden. De omgeving staat vooral bekend om de spectaculaire watervallen, geothermische hete bronnen en vulkanische landschappen.

In Laugarbakki kan genoten worden van verschillende activiteiten. Tijdens een wandeling door de omgeving kan genoten worden van adembenemende uitzichten op de bergen en de zee. Op de Héraðsvötn rivier – die bekend staat om zijn zalm en forel – kan genoten worden van een middag vissen. Ook kunnen bezoekers ervoor kiezen volledig tot rust te komen in de verschillende thermale baden en warmwaterbronnen, die rond Laugarbakki te vinden zijn. Andere populaire activiteiten zijn paardrijden en vogels kijken.

Daarnaast mag een bezoek aan de nabijgelegen watervallen zeker niet worden overgeslagen. Een bezoek aan de Hvítárvatn – een van de grootste watervallen van IJsland -, de Goðafoss, Dettifoss en Aldeyjarfoss wordt met name aangeraden.  Deze watervallen staat allemaal bekend om hun schoonheid en kracht.

Laugarbakki is een rustige bestemming in het noorden van IJsland. 

Meer informatie
22 mei
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 25min
Laugarbakki
Reyholt
22 mei
11. Reyholt
Tussenstop
Over de bestemming:

Reykholt is een klein dorpje in het westen van IJsland, gelegen in de vallei van de rivier de Reykjadalsá, dat bekend staat als een cultureel hoogtepunt van het land. Van 1206 tot 1241 woonde hier een van ’s werelds grootste middeleeuwse schrijvers: Snorri Sturluson. De bibliotheek van Reykholt concentreert zich vooral op zijn werken. Ook bevindt zich hier een standbeeld van deze grootste schrijver.

Daarnaast is Reykholt een geweldige uitvalsbasis om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. Een bezoek aan de Hraunfossar-waterval – een waterval die uit verschillende kleine watervallen bestaat en uit lavarotsen lijkt te stromen – is zeker een aanrader. Ook de Barnafoss-waterval – die bekend staat om zijn prachtige blauwe kleur – ligt op korte afstand van Reykholt. Andere natuurlijke attracties die vanuit Reykholt makkelijk te bereiken zijn, zijn de gletsjer Langjökull, Thingvellir National Park en de geothermische bronnen van Deildartunguhver.

Reykholt is een geweldige bestemming om te genieten van een combinatie van geschiedenis en natuur. 

Meer informatie
22 mei
Autoreis van 107 Kilometers - 1uur 24min
Reyholt
Reykjavik
22 mei
12. Reykjavik
Overnachten
Over de bestemming:

Reykjavik is geen typische hoofdstad. Gelegen net ten zuiden van de poolcirkel is het de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en wordt beschouwd als een van de schoonste, veiligste en groenste steden ter wereld.

Reykjavik ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan - tussen twee fjorden - en wordt omringt door een adembenemend maanvulkanisch landschap. Het is de ideale plek voor buiten- en natuurliefhebbers. In en om Reykjavik kan genoten worden van wandelen, fietsen, paardrijden, zeilen, vissen en walvis spotten. Verspreid door de stad zijn ook 7 gemeenschappelijke geothermische baden te vinden, waar u helemaal tot rust kunt komen.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de imposante Hallgrimskirkja kerk, deel te nemen aan een gletsjertocht, meer te leren over de fascinerende geschiedenis van IJsland in een van de vele musea en te genieten van de lokale keuken.

Reykjavik is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie!

Meer informatie
22 mei
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 mei
Autoreis van 47 Kilometers - 42min
Reykjavik
Keflavik
23 mei
13. Keflavik
Tussenstop
Over de bestemming:

In het zuidwesten van IJsland, in de regio Reykjanes, ligt de stad Keflavik – een populaire bestemming voor toeristen in IJsland. Het is een stad met veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Viking World Museum, Keflavik Lighthouse, Reykjanesbaer Museum en Keflavik Art Museum. Ook is het een geweldige uitvalsbasis om de unieke IJslandse natuur te verkennen.

Naast de historische locaties is het ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de lokale stranden, het geothermische gebied en de lokale winkels en restaurants. Ook is er een bezoekerscentrum in de stad dat informatie biedt over de omgeving en toeristische attracties.

Actievelingen zijn in Keflavik ook zeker op de juiste plek. De stad biedt vele mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht. Geniet onder andere van wandelen, varen, vissen, zwemmen, paardrijden, kajakken en andere watersporten.

Keflavik is een geweldige plek om te genieten van indrukwekkende uitzichten en de lokale cultuur en geschiedenis beter te leren kennen. 

Meer informatie
23 mei
Reizen van Keflavik naar Amsterdam
Terug
Icelandair
Icelandair Icelandair - FI506
10:30 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
15:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 15min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  FI506
Reisklasse: Economy
1 Verzekeringen
Product(SGRD) - Region (Single Land Continent) - Dagen (10)
opmerkingen:

Indien u na een intercontinentale vlucht overstapt op een binnenlandse vlucht, heeft u tweeënhalf uur overstaptijd nodig.

Er kunnen Resort Fees van toepassing zijn op de geselecteerde hotels. Op www.resortfeechecker.com kunt u de meest up-to-date informatie krijgen betreffende de verschillende Resort Fees.

Er kunnen achterlatingskosten van toepassing zijn voor de huurauto. Zie hiervoor de autohuurvoorwaarden of informeer bij uw reisadviseur naar de achterlatingskosten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.897 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 13
Vlucht 2
Accommodaties 8
Auto's 1
Dekking 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes