Rondreis Hoogtepunten Zuid Afrika
o.v.v. wijzigingen 2.060 €

Rondreis Hoogtepunten Zuid Afrika

Combinatie-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 20 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 11 februari 2023
Ref ID: 796393
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.119 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 20 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 11 februari 2023
Bestemmingen: Kaapstad, Franschhoek, Oudtshoorn, Knysna, Jeffreys Bay, Durban, St. Lucia, Mkuze, Mbabane, Kruger Nationaal Park, Graskop, Johannesburg

Beschrijving

Van dag tot dag

11 feb
Reizen van Amsterdam naar Kaapstad
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL597
10:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
22:50 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
11uur 20min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL597
Reisklasse: Economy
11 feb
1. Kaapstad
Overnachten
Over de bestemming: Een bruisende wereldstad dat is Kaapstad. Een bezoek aan Kloof Street met is een mengelmoes van trendy bars, hippe boetieks, gezellige eettentjes en kleinschalige hotels is een aanrader. Een van de meest geliefde wijken is Waterkant: bontgekleurde huisjes, een wirwar van steile keienstraatjes, talrijke charmante guesthouses, kleine restaurants, terrasjes en winkeltjes. Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. Met een pittige wandeling kun je de markante Tafelberg beklimmen. Maar als je niet zo van het wandelen bent, er gaat ook gewoon een kabelbaan naar boven. Boven op de berg, kun je van de ene naar de andere kant wandelen, de Tafelberg is maar liefst drie kilometer lang! Leuk om ook te doen hier is vanuit het Victoria and Alfred Waterfront de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland Robben Island, waar Nelson Mandela 27 jaar in ballingschap heeft geleefd.
Meer informatie
Reizen van Kaapstad naar Franschhoek
Op eigen gelegenheid
Ca 100 kilometer met de huurauto. Tip: bezoek onderweg Kaap de Goede Hoop en Kaappunt. Neem het treintje in Kaappunt naar de hoger gelegen vuurtoren. Ook een bezoekje aan Simonstown, iets voorbij Boulders Beach, is leuk, hier leven honderden pinguïns leven.
14 feb
2. Franschoek
Overnachten
Over de bestemming: Franschhoek is een dorp gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap, op zo’n 75 kilometer afstand van Kaapstad en is een van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika. Het dorp heette oorspronkelijk Olifantshoek vanwege de vele olifanten die hier in de vallei voorkwamen. In 1688 kwamen hier 176 Franse Hugenoten wonen die na de herroeping van het Edict van Nantes eerst vanuit het katholieke Frankrijk naar Nederland gevlucht waren. In Nederland heerste godsdienstvrijheid en zo kwamen zij in dienst bij de VOC en voeren naar de Nederlandse Kaapkolonie. De Hugenoten werden door het VOC-beleid over de hele Kaapkolonie verspreid, maar bij Olifantshoek ontstaat toch een concentratiegebied. De kolonisten aan de Kaap begonnen de buurt daarom al snel “Fransche Kwartier” of “Fransche Hoek” te noemen en in de 18e eeuw wordt de naam van het dorpje officieel “Franschen Hoek”, later vereenvoudigd tot Franschhoek. Ondanks het grote aantal Hugenoten versmelten de Franstaligen vrij snel met de overige kolonisten en in 1829, wanneer de Kaap in Britse handen valt, is het Frans reeds helemaal uitgestorven en vervangen door Kaaphollands, het latere Afrikaans. Vandaag de dag is er best veel overgebleven uit de Hugenootse tijd. Niet alleen de familienamen, maar ook de namen van veel wijnlandgoederen, zoals La Motte, La Cotte, Cabrière, Provence, Chamonix, Bien Donné, Champagne, Dieu Donné en Le Dauphiné. Bien Donné is vandaag de dag een belangrijk landbouwkundig onderzoeksstation. In Franschhoek zijn veel belangrijke wijngaarden en in het dorpje zijn verschillende van Zuid-Afrika’s beste restaurants gevestigd.
Meer informatie
Reizen van Franschhoek naar Oudtshoorn
Op eigen gelegenheid
Ca 375 kilometer met de huurauto
16 feb
3. Oudtshoorn
Overnachten
Over de bestemming: In Nederland heb je weilanden vol met koeien, hier zijn de weilanden in Zuid-Afrika gevuld met struisvogels. Neem tijdens de rit een kijkje in één van de struisvogelboerderijen en bezoek de bekende Cango Caves, de enige druipsteengrotten van Zuid-Afrika. Hier vind je imposante druipsteen formaties, zoals Cleopatra’s Needle of Frozen Waterfall
Meer informatie
Reizen van Oudtshoorn naar Knysna
Op eigen gelegenheid
Ca 175 kilometer met de huurauto
18 feb
4. Knysna
Overnachten
Over de bestemming: Het gezellige Knysna, de parel van de West-Kaap én de Tuinroute. Het stadje heeft voor ieder wat wils. Zo kan je hier heerlijk ontspannen aan het strand maar ook raften en abseilen. Het strand ligt aan een lagune met helderblauw water, waar je kunt duiken en zwemmen. Tip: maak ook een wandeling tussen de zandstenen kliffen van de Knysna Heads. In het Knysna Elephant Park kun je olifanten van dichtbij zien ze zijn bijna allemaal overgeplaatst uit het Krugerpark. Meer planten, bloemen en wildleven vind je tijdens een wandeling in het National Lake Area
Meer informatie
18 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Knysna naar Jeffreys Bay
Op eigen gelegenheid
Ca 195 kilometer met de huurauto Rijd via de N2 en maak vooral even een stop bij Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug in de wereld biedt een spectaculair uitzicht over de kloof, bergen en de zee! Een stukje verder rijden en je komt bij Storm Point. Een wiebelende hangbrug
20 feb
5. Jeffreys Bay
Overnachten
Over de bestemming: Jeffreys Bay staat bekend als surfwalhalla van Zuid-Afrika, en is (grotendeels) daardoor een van de meest geliefde stops tijdens een vakantie aan de Tuinroute. Door intimi wordt het dorp liefkozend J-Bay genoemd en in het Afrikaans noemt men het Jeffreysbaai. Voor de formaliteit: het dorp maakt officieel geen deel meer uit van de Garden Route. Tegenwoordig wordt Jeffreys Bay ieder jaar weer geroemd als een van de beste surfspots ter wereld. Maar zoals gezegd: ook voor niet-surfers is het een leuke bestemming en tijdens het walvissenseizoen (tussen juli en oktober) is het bovendien een perfecte stop om walvissen en dolfijnen te spotten.
Meer informatie
20 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 feb
Reizen van Jeffreys Bay naar Durban
FlySafair
FlySafair FlySafair - FA422
16:15 - Port Elizabeth, Port Elizabeth Intl (PLZ)
17:35 - Durban, Durban Intl (DUR)
1uur 20min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  FA422
Reisklasse: Economy
22 feb
6. Durban
Overnachten
Over de bestemming: Met meer dan driehonderd dagen zon per jaar wordt Durban ook wel het Miami van Zuid-Afrika genoemd. De stad bestaat uit zo'n drie miljoen inwoners en vanwege de hoeveelheid Indiërs die er wonen, serveert Durban ook nog eens de lekkerste curries in Zuid-Afrika. Durban is de hoofdstad van de staat KwaZulu-Natal en werd tot 1835 Port Natal genoemd. De provincie waarin Durban zich bevindt, ligt precies op de plek waar de koude en warme golfstroom elkaar ontmoeten. De temperatuur van het water is hierdoor erg aangenaam en maakt Durban daarmee de perfecte uitvalsbasis voor watersporten.
Meer informatie
22 feb
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Durban naar St. Lucia
Op eigen gelegenheid
Ca 238 kilometer met de huurauto. KwaZulu-Natal is een droombestemming voor elke natuurliefhebber. Ga vroeg op pad, de route gaat grotendeels over de N2 snelweg, die op sommige stukken meer lijkt op een provinciale weg. Tot aan Richard’s Bay voert de kustweg langs de Indische Oceaan en kom je tolpoorten tegen. Je passeert populaire badplaatsen als Umhlanga, Ballito en Shaka’s Rock. St. Lucia is de toegangspoort tot het mooie iSimangaliso Wetland Park. Als je 12.00 uur hier arriveert, moet je eigenlijk een boottochtje maken in de lagune. Hier leven talrijke vogels, zwemmen nijlpaarden en liggen krokodillen op de loer.
24 feb
7. St. Lucia
Overnachten
Over de bestemming: St. Lucia is een populair vakantieplaatsje bij zowel Zuid-Afrikanen als toeristen vanwege de nabijheid van het iSimangaliso Wetland Park en het St. Lucia-meer. 's Avonds kun je hier beter niet over straat lopen, wil je het toch doen, neem dan een zaklantaarn mee, dan zie je tenminste dat je tegen een nijlpaard aan bent gelopen. Vooral in de lege straten achter Mckenzie Street struinen nijlpaarden door de tuinen en over gazons, op zoek naar voedsel. Houd er ook rekening mee dat een nijlpaard wel eens sneller kan zijn dan dat hij er uit ziet!
Meer informatie
24 feb
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
Reizen van St. Lucia naar Mkuze
Op eigen gelegenheid
Ca 120 kilometer met de huurauto. Neem de route dwars door het wildrijke Hluhluwe-Imfolozipark. Neushoorns, zebra’s, olifanten, buffels en leeuwen lopen hier. De toegang is via Nyalazi toegangspoort en dan dwars door het park, zo’n 50 km verder bij de Memorial poort, is de uitgang weer.
25 feb
8. Mkuze
Overnachten
Over de bestemming: Mkuze is zoals veel plaatsen aan de N2, een hoofdstraat met wat winkels, restaurants, een supermarkt, bank, autogarage en tankstation. Daarachter liggen verspreid straatjes met huizen, een school en andere lage gebouwen. Op ongeveer een kwartiertje rijden ligt Mkuze Game Reserve, een intiem wildreservaat waar je in open jeeps groot en klein wild kunt spotten. Leuk is de bergtop Ghost Mountain; het zou hier weleens kunnen spoken.
Meer informatie
Reizen van Mkuze naar Mbabane
Op eigen gelegenheid
Ca 220 kilometer met de huurauto
26 feb
9. Mbabane
Overnachten
Over de bestemming:

Mbabane is de hoofdstad van Swaziland, gelegen in de prachtige valleien van Mdimba en Polinjane en biedt een mix van traditionele cultuur, moderne ontwikkelingen en adembenemende natuurlijke schoonheid.

Het centrum van Mbabane beschikt over verschillende open markten. Vooral de Swazi-markt – waar traditionele souvenirs en lokale producten gekocht kunnen worden - is een bezoekt waard. Dit is een geweldige plek om wat inzicht te krijgen in de lokale cultuur en om unieke handgemaakte items te kopen.

Als hoofdstad van Swaziland is Mbabane ook een centrum van kunst en cultuur. Er zijn verschillende kunstgalerijen en culturele centra, waar bezoekers kunnen genieten van lokale kunst, muziek en dansvoorstellingen. Daarnaast is het bewonderen van het koninklijke paleis zeker de moeite waard.

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen, waar genoten kan worden van spectaculaire uitzichten, watervallen en een overvloed aan flora en fauna.

Kortom, Mbabane is een leuke bestemming met iets voor iedere soort reiziger. 

Meer informatie
26 feb
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
Reizen van Mbabane naar Kruger Nationaal Park
Op eigen gelegenheid
Ca 200 kilometer met de huurauto
27 feb
10. Kruger National Park
Overnachten
Over de bestemming: President Paul Kruger verbood in 1898 de jacht in het gebied tussen de Sabie- en Krokodilrivier. Het Kruger National Park is wereldberoemd. Dit wildreservaat is hét visitekaartje van Zuid-Afrika. Inmiddels telt het wildrijke park ongekend veel diersoorten, waaronder zoogdieren, honderden vogels en vele reptielen. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra’s, wildebeesten, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen, waaronder bavianen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. Het Kruger National Park verbindt alle kampeerplekken, drinkplaatsen en uitkijkplaatsen door een uitstekend wegennet, maar het blijft een ongerept natuurpark. Naast dieren zijn er ook talrijke inheemse boomsoorten, zoals de baobab, marula en mopane. Die prachtige vegetatie in de lente en zomer (oktober tot maart) maakt het speuren naar dieren wel wat moeilijker.
Meer informatie
27 feb
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
Reizen van Kruger Nationaal Park naar Graskop
Op eigen gelegenheid
Rij vandaag de mooiste route van de hele reis, de panoramaroute. Vertrek vroeg en neem ruimschoots de tijd om alles te bekijken onderweg.
02 mrt
11. Graskop
Overnachten
Over de bestemming:

Graskop is een klein dorp in de Zuid-Afrikaanse provincie Mpumalanga, dat in 1880 werd gesticht als kamp voor de nabijgelegen goudmijn. Tegenwoordig staat Graskop met name bekend als goede uitvalsbasis voor de Panoramaroute en als stop op weg naar het Krugerpark.

Met verschillende bijzondere natuurverschijnselen op slechts een paar minuten rijden, is het geen verrassing dat de belangrijkste bezienswaardigheden van Graskop van moeder natuur komen. Om van alles te kunnen genieten wordt aangeraden de 180 kilometer lange Panoramaroute te volgen. Deze weg loopt langs God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels, spectaculaire watervallen – waaronder Lisbon Falls, Berlyn Falls en Mac Mac Falls – en de wereldberoemde Blyde River Canyon.

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenaline-boost is er de Big Swing – een van ’s werelds hoogste kabelkloofschommels – en voor degenen die meer willen leren over de tijd van de goudzoekers is een bezoek aan het nabijgelegen Pilgrim’s Rest zeker een aanrader.

Daarnaast heeft Graskop sinds 2017 een nieuwe attractie: een glazen lift die bezoekers naar de bodem van de Graskop Gorge (51 meter) brengt. Zeker een aanrader! 

Meer informatie
02 mrt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
Reizen van Graskop naar Johannesburg
Op eigen gelegenheid
Ca 260 kilometer met de huurauto
04 mrt
12. Johannesburg
Overnachten
Over de bestemming:

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng en staat bekend als een kosmopolitische, levendige en eigenzinnige stad met vriendelijke mensen en schitterend weer. Johannesburg is de ideale plek om ontmoetingen met wilde dieren en avonturen in de buitenlucht te combineren met het bezoeken van historische bezienswaardigheden en shoppen in moderne winkelcentra.

Twee plekken die zeker bezocht moeten worden tijdens een verblijf in Johannesburg zijn het Apartheid Museum – een enorme tentoonstelling die bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de Apartheid - en Soweto – een township met een interessante geschiedenis, waar bezoekers de harde realiteit van het leven van vroeger kunnen ontdekken. Soweto is eind 19e eeuw namelijk opgericht met het doel de blanke en zwarte bevolking van Zuid-Afrika gescheiden te houden.

Daarnaast zijn er in Johannesburg verschillende kunstgalerijen, gezellige markten, uitstekende restaurants en hippe bars en cafés te vinden. De mix van cultuur, geschiedenis en moderniteit maakt Johannesburg een geweldige bestemming om met plezier een paar dagen in door te brengen. 

Meer informatie
04 mrt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
06 mrt
Reizen van Johannesburg naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL592
23:59 - Johannesburg, Johannesburg Intl (JNB)
10:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 16min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL592
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.119 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 3
Accommodaties 12

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes