Fly & Drive de 4 Musketiers | Frankrijk
o.v.v. wijzigingen 1.477 €

Fly & Drive de 4 Musketiers | Frankrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : donderdag 7 september 2023
Ref ID: 1044783
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.954 €

Beschrijving

Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : donderdag 7 september 2023
Bestemmingen: Toulouse, Auch, Luchon-Superbagneres, Lourdes, Biarritz, Bordeaux, Toulouse
07 sep.

Reizen van Amsterdam naar Toulouse

Vertrek
Air France
Air France Air France - AF8259 - Uitgevoerd door: KLM Royal Dutch Airlines
09:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
10:55 - Toulouse, Blagnac (TLS)
1uur 55min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  AF8259 Uitgevoerd door:  KLM Royal Dutch Airlines
Reisklasse: Economy
07 sep.

Autoverhuur

Fiat 500 /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Fiat 500 /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden

800 EUR charged in CreditCard

Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Toulouse-Blagnac luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Aeroport De Toulouse, Blagnac, 31700, Frankrijk

Terugbrengen

Toulouse-Blagnac luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Aeroport De Toulouse, Blagnac, 31700, Frankrijk

07 sep.
1.

Bezichtiging Toulouse

Tussenstop
Over de bestemming: Toulouse, de hoofdstad van het zuidwesten van Frankrijk, heeft een rijk erfgoed dat teruggevoerd kan worden tot aan de Romeinen. De stad weet verleden en heden ook perfect te combineren, Toulouse is immers de Europese hoofdstad van de luchtvaart. Toulouse is een unieke stad in het zuiden van Frankrijk. Een stad met contrasten en een uitzonderlijk erfgoed dat bezoekers tal van aangename verrassingen bezorgt. Zoals de herenhuizen uit de renaissance wat het gouden tijdperk van de stad was. De stad herbergt een mengeling van stenen en bakstenen gebouwen en heeft een rijke collectie aan musea in historische monumenten of op voormalige industriële locaties. Van plek naar plek, door straten en langs monumenten, ontdek je al haar charmes en de geschiedenis van "la ville rose", de roze stad. 's Avonds zorgen de verlichtingen voor een nieuwe blik op de gevels, op de rivier de Garonne en op de monumenten in de stad.
Meer informatie
07 sep.

Autoreis van

85 Kilometers - 1uur 19min
Toulouse
Auch
07 sep.
2.

Overnachting in Auch

Overnachten
Over de bestemming: Auch is een plaats gelegen in het departement Gers, in de regio Midi-Pyrénées. Auch is de hoofdstad van het departement Gers. De stad beschikt over een rijke historie. Het gebied rondom de huidige stad was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Toen de Romeinse legers rond het jaar 50 voor Christus het gebied rondom de stad in trokken, bleek dat er op de locatie van de huidige stad een klein dorpje was gebouwd door een stam die beter bekend stond als de Ausci. Deze stam leefde in de regio die vandaag de dag bekend staat als de Aquitaine. Het plaatsje stond bekend als Climberrum. Nadat de Romeinen het plaatsje veroverden, veranderden zij haar naam in Augusta Auscorum. Onder de Romeinse heerschappij groeide Augusta Auscorum al snel uit tot een redelijk groot plaatsje en na verloop van tijd zelfs tot een van de belangrijkste handelssteden in de regio. Dit kwam doordat het plaatsje gelegen was op een knooppunt van verschillende handelsroutes. Na de val van het Romeinse Rijk werd het plaatsje verschillende malen geplunderd, doordat het plaatsje, in tegenstelling tot vele andere grote plaatsen in Frankrijk, niet omringd was door een verdedigingsmuur. Ondanks de verschillende plunderingen groeide Auch uit tot een belangrijke stad in de middeleeuwen. Zo zetelde de bisschop zich in deze plaats, waarmee Auch een belangrijke plaats werd voor het christendom. Tot aan de Franse Revolutie zou de plaats haar aartsbisdomzetel behouden.
Meer informatie
09 sep.

Autoreis van

144 Kilometers - 2uur 20min
Auch
Luchon-Superbagneres
09 sep.
3.

Overnachting in Luchon-Superbagneres

Overnachten
Over de bestemming: Bagnères-de-Luchon is een plaats gelegen in het departement Haute-Garonne, in de regio Midi-Pyrénées. Bagnères-de-Luchon ligt midden in de Pyreneeën, nagenoeg op de grens met Spanje. De plaats wordt regelmatig opgenomen in het parcours van de Tour de France. De omgeving van Bagnères-de-Luchon werd al ruim 2000 jaar geleden bewoond, zo is gebleken uit verschillende vondsten. In het jaar 76 voor Christus keerden de troepen van Pompey de Grote terug uit een veldtocht in Spanje. Na in Spanje de stad Pamplona te hebben gesticht, verbleven hij en zijn troepen in de omgeving van het huidige Bagnères-de-Luchon. Een van de soldaten uit het leger van Pompey de Grote zou aan een huidziekte hebben geleden. Na een onderdompeling in de thermale wateren van Luchon zou de soldaat genezen zijn. Hierdoor werden de thermale wateren bij Bagnères-de-Luchon al snel bekend. In het jaar 25 voor Christus bouwden de Romeinen onder meer drie zwembaden en enkele thermale baden in dit gebied. De baden stonden bekend vanwege het motto: “Balneum Lixonense post Neapolitense primum”, vrij vertaald: de baden van Luchon zijn de beste baden na die van Napels. Dit is tot op de dag van vandaag het motto van Bagnères-de-Luchon. In tegenstelling tot vele andere regio’s en steden en dorpen in Frankrijk, had zowel de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland als de Franse Revolutie geen grote invloed op het leven in deze plaats. Bagnères-de-Luchon werd door de eeuwen heen echter steeds bekender vanwege haar bronnen. Zo werden de thermale bronnen onder meer bezocht door illustere gasten als koning Alfonso XIII van Spanje. Ook doordat Bagnères-de-Luchon regelmatig werd opgenomen in de route van de Tour de France werd het plaatsje alsmaar bekender bij het grote publiek. Ook groeide de plaats uit tot een populair wintersportoord, door de bouw van de gondel naar het ski resort Superbagnères.
Meer informatie
12 sep.

Autoreis van

65 Kilometers - 1uur 17min
Luchon-Superbagneres
Col d'Aspin
12 sep.
4.

Route over de Col d'Aspin

NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: De Col d'Aspin is een bergpas in de Franse Pyreneeën. De pas is vooral bekend van wieleretappes in bijvoorbeeld de Ronde van Frankrijk. De klim werd voor het eerst aangedaan in 1910 in de etappe Luchon-Bayonne gewonnen door Octave Lapize. Het was de eerste keer dat de Pyreneeën aangedaan werden. Tijdens een zware etappe in de Ronde van Frankrijk van 1913 brak Eugène Christophe de voorvork van zijn fiets in de afdaling van de Col d'Aspin. In die tijd moesten de renners nog zelf sleutelen aan hun fiets en waren reservefietsen verboden. Hij heeft toen de 13 kilometer tot het eerste dorp, Sainte-Marie-de-Campan, te voet afgelegd. Hij vond er een smidse waar hij zelf zijn voorvork repareerde, zoals de reglementen bepaalden. Hij verloor er bijna vier uur (3u50) en werd 29ste. In de eindstand werd hij nog 7e, met een achterstand van 14 uur. In de Tour van 1950 sloegen chauvinistische Fransen tijdens de beklimming van de Aspin naar tweevoudig tourwinnaar Gino Bartali, als revanche voor de ongeregeldheden met Italiaanse supporters tijdens de Giro. De Italiaan kwam ten val, sprong terug op zijn fiets en snelde doodsbang naar Saint-Gaudens, waar hij de rit won. Maar de volgende dag trokken Bartali en zijn voltallige Italiaanse ploeg zich terug uit de Tour.
12 sep.

Autoreis van

25 Kilometers - 28min
Col d'Aspin
Col du Tourmalet
12 sep.
5.

Route over de Col du Tourmalet

NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: De Col du Tourmalet is een bergpas in de Pyreneeën, in het zuidwesten van Frankrijk, departement Hautes-Pyrénées. De 2.115 meter hoge passage is vooral bekend geworden dankzij de Ronde van Frankrijk, waar ze in 1910 voor het eerst in werd opgenomen. Geen enkele andere berg is sindsdien zo vaak beklommen als de Tourmalet. In de buurt van de top van de beklimming bevindt zich een monument ter nagedachtenis aan oud-Tourdirecteur Jacques Goddet. De Tourmalet is de hoogste geheel Franse Pyreneeënpas (de Port d'Envalira is hoger maar ligt gedeeltelijk in Andorra) en loopt van oost naar west door het skigebied Barèges-La Mongie, ook Domaine du Tourmalet genoemd. Dit is het grootste skigebied in de Franse Pyreneeën. Aan de noordzijde torent de Pic du Midi de Bigorre boven de pas uit. Aan de oostkant ligt La Mongie, een door projectontwikkelaars ontwikkeld wintersportdorp aan de voet van de pistes. Aan de westkant ligt het meer traditionele dorp Barèges, vanuit hier wordt 's winters geskied, en 's zomers gewandeld. Vanuit Sainte-Marie-de-Campan maakt men een klim van 17,2 kilometer naar de Tourmalet. De gemiddelde stijging is 7,6 procent, maximaal ruim 10 procent. Het hoogteverschil is 1.268 meter. Sommige bronnen geven nèt andere cijfers aan, afhankelijk van de meetmethode.
12 sep.

Autoreis van

47 Kilometers - 57min
Col du Tourmalet
Lourdes
12 sep.
6.

Overnachting in Lourdes

Overnachten
Over de bestemming: Lourdes is een dorp gelegen in de regio Hautes-Pyrénées. Het dorp is wereldberoemd en staat bekend als een bedevaartsoord. Jaarlijks wordt dit plaatsje door pelgrims van over de hele wereld bezocht. Gedurende de 8e eeuw na Christus, vormde het stadje en zijn vesting het toneel van schermutselingen tussen de Moorse strijdheer Mirat, en Karel de Grote, koning van de Franken. Het leger van Karel de Grote had het leger van Mirat al enige tijd belegerd, maar de Moorse strijdheer weigerde zich over te geven. Volgens een legende zou een arend een vis voor de voeten van Mirat hebben laten vallen. Deze zou dit als een dusdanig slecht voorteken hebben gezien dat hij besloot het fort over te geven en zich te bekeren tot het christendom. Op de dag van zijn doop nam Mirat de naam Lorus aan. De naam Lourdes is hiervan afgeleid. Tot aan het jaar 1858 was Lourdes een rustig en bescheiden provinciaal dorp, met ongeveer 4000 inwoners. Het fort werd bewoond door een infanterie garnizoen. Lourdes stond vooral bekend als het dorp waar mensen passeerden op weg naar de wateren bij Barèges, Cauterets, Luz-Saint-Sauveur en Bagnères-de-Bigorre. Maar op 11 februari vond er een gebeurtenis plaats die het voorheen zo rustige dorpje voor altijd zou veranderen. Op 11 februari 1858 beweerde de 14-jarige Bernadette Soubirous, een meisje uit de omgeving, dat er een mooie dame voor haar was verschenen in de grot van Massabielle. De dame in kwestie zou zichzelf hebben geïdentificeerd als zijnde de ‘Onbevlekte Ontvangenis’. Vele gelovigen waren ervan overtuigd dat het hier om de Heilige Maagd Maria ging. De dame zou in totaal 18 keer verschenen zijn in de grot bij het dorpje. In 1864 werd er een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes gebouwd op de site.
Meer informatie
14 sep.

Autoreis van

169 Kilometers - 1uur 41min
Lourdes
Biarritz
14 sep.
7.

Overnachting in Biarritz

Overnachten
Over de bestemming: Biarritz is een bekende badplaats aan de Atlantische kust, vlakbij de stad Bayonne. Biarritz is een zeer geliefde badplaats onder toeristen en surfers. De historie van het stadje wordt grotendeels bepaald door de ligging aan de Atlantische zeekust. Al in de twaalfde eeuw was het stadje erg welvarend. Dit kwam door de walvisvaart en de handel over zee. In de 18e eeuw werd een verblijf in het stadje veelvuldig aangeraden door allerlei dokters en therapeuten. Het klimaat van het stadje zou goed zijn voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Dit leidde tot een grote toestroom aan mensen, die allen hoopten dat zij hier van hun kwaaltjes zouden kunnen genezen. Het plaatsje groeide aan het begin van de 20e eeuw uit tot een geliefde plaats onder toeristen. Dit kwam mede door de bouw van een groot Casino, dat op 10 augustus 1901 haar deuren opende. Hierdoor ontwikkelde het nachtleven in dit plaatsje zich in een hoog tempo. Het duurde vervolgens niet lang voordat het stadje ontdekt werd door surfers en het uitgroeide tot één van de populairste surflocaties ter wereld.
Meer informatie
17 sep.

Autoreis van

206 Kilometers - 2uur 15min
Biarritz
Bordeaux
17 sep.
8.

Overnachting in Bordeaux

Overnachten
Over de bestemming: Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van de regio Aquitaine. De stad en haar nabije omgeving zijn wereldwijd beroemd vanwege de wijn die uit deze regio afkomstig is. In de 3e eeuw voor Christus was het gebied rondom de huidige stad een gebied dat voornamelijk uit moerassen bestond. Toch besloten de Romeinen om in deze regio de stad Burdigala te stichten, het huidige Bordeaux. De stad was gelegen aan de rivier Gironde. In de eerste eeuw voor Christus bouwen de Romeinen talloze bouwwerken, zoals aquaducten, tempels en een amfitheater. De stad zou een welvarende periode doormaken tot aan het jaar 409, wanneer de Vandalen de stad plunderen. De stad zou uiteindelijk meerdere malen geplunderd worden. Zo waren het in 414 na Christus de Visigoten die de stad plunderden, en in 498 viel de stad ten prooi aan de Franken. Later in de middeleeuwen zou de stad ook nog geplunderd worden door de Moren en de Noormannen. In 1154 kwam Bordeaux in Engels bezit, doordat Eleonora van Aquitaine trouwde met Hendrik II van Engeland. De stad maakte vervolgens een periode van bloei door, onder andere dankzij de wijnhandel. Pas aan het einde van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland kwam de stad in Frans bezit. In de negentiende eeuw maakte de stad een flinke groei door vanwege de spoorverbinding met Parijs en de grote industrieën die zich in de stad vestigden. Mede hierdoor zou de stad uiteindelijk uitgroeien tot het Bordeaux zoals wij dat vandaag de dag kennen.
Meer informatie
19 sep.

Autoreis van

246 Kilometers - 2uur 24min
Bordeaux
Toulouse
19 sep.
9.

Overnachting in Toulouse

Overnachten
Over de bestemming: Toulouse, de hoofdstad van het zuidwesten van Frankrijk, heeft een rijk erfgoed dat teruggevoerd kan worden tot aan de Romeinen. De stad weet verleden en heden ook perfect te combineren, Toulouse is immers de Europese hoofdstad van de luchtvaart. Toulouse is een unieke stad in het zuiden van Frankrijk. Een stad met contrasten en een uitzonderlijk erfgoed dat bezoekers tal van aangename verrassingen bezorgt. Zoals de herenhuizen uit de renaissance wat het gouden tijdperk van de stad was. De stad herbergt een mengeling van stenen en bakstenen gebouwen en heeft een rijke collectie aan musea in historische monumenten of op voormalige industriële locaties. Van plek naar plek, door straten en langs monumenten, ontdek je al haar charmes en de geschiedenis van "la ville rose", de roze stad. 's Avonds zorgen de verlichtingen voor een nieuwe blik op de gevels, op de rivier de Garonne en op de monumenten in de stad.
Meer informatie
20 sep.

Reizen van Toulouse naar Amsterdam

Terug
Air France
Air France Air France - AF8262 - Uitgevoerd door: KLM Royal Dutch Airlines
14:05 - Toulouse, Blagnac (TLS)
16:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
1uur 55min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  AF8262 Uitgevoerd door:  KLM Royal Dutch Airlines
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.954 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!
Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes