Autorondreis Elzas | Frankrijk
o.v.v. wijzigingen 504 €

Autorondreis Elzas | Frankrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 10 juni 2020 - Vertrek : zaterdag 19 september 2020
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.007 €
Beschrijving
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 10 juni 2020 - Vertrek : zaterdag 19 september 2020
Bestemmingen: Strasbourg, Colmar, Luxemburg
Thema
Frankrijk
Rondreizen
19 sep.
Autoreis van 576 Kilometers - 5uur 54min
Utrecht
Strasbourg
Voor het goede Franse leven hoef je niet ver te rijden. In de Elzas vind je alles wat Frankrijk zo aantrekkelijk maakt. Voortreffelijke wijnen, een aansprekende keuken, sprookjesachtige dorpjes, kastelen en….. een hoofdstad die tot de mooiste steden van Frankrijk gerekend mag worden: Straatsburg. En route!
19 sep.
1. Strasbourg
Overnachten
Informatie over de stad: De levendige universiteitsstad Straatsburg ligt aan de Rijn. Maar het hart van de stad ligt ingeklemd tussen twee armen van een andere rivier, de Ill. In Straatsburg zetelt de Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Minder bekend is dat de stad veel fraaie vakwerkhuizen heeft. Dat er een wijk is, Petit France, waar je kunt dwalen door nauwe straatjes en langs gezellige pleintjes. En dat de kathedraal van roze zandsteen tot de allermooiste van Frankrijk behoort. De beste manier om de stad te leren kennen is om alle 330 treden van de toren te beklimmen. De beloning is groot! Voor een afzakkertje zoek je in Straatsburg een 'winstube' op. Naast wijn en bier kun je er vaak ook Elzasser gerechten eten, zoals choucroute; zuurkool met aardappelen met allerlei stukken vlees. Of flammkuchen.
Meer informatie
22 sep.
Autoreis van 72 Kilometers - 50min
Strasbourg
Colmar
Het is maar een uurtje rijden, maar doe er vooral langer over. Onderweg kom je langs tal van leuke wijndorpjes vol vakwerkhuizen. Wat dacht je van een tussenstop in Obernai? Ook Weinkeller Klipfel kun je onderweg bezoeken. Kaysersberg zelf is ook zo’n droom van vakwerkhuizen. Niet voor niets werd dit geboortedorp van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer enkele jaren geleden uitgeroepen tot het ‘lievelingsdorp van de Fransen’.
22 sep.
2. Colmar
Overnachten
Informatie over de stad: Welkom in het beroemdste stukje van de Elzas, pal tussen de mooiste vakwerkdorpjes langs de Route du Vin. Kaysersberg zelf is al een droom van een plaatsje, maar binnen 20 minuten rijden vind je nog veel meer pareltjes, zoals Riqueswihr, Ribeauvillé en Turckheim, Eguisheim. De letterlijk grootste parel van allemaal is de bijzonder charmante stad Colmar waar u overnacht. En iets meer naar het oosten vind je de bergen en valleien rond Munster! De ooievaar is hét symbool van de Elzas.
Meer informatie
25 sep.
Autoreis van 291 Kilometers - 2uur 58min
Colmar
Luxemburg
De auto volgeladen met wijnen en andere Elzasser lekkernijen? Dan kun je beginnen aan de terugreis! Rechstreeks naar huis, of...
25 sep.
3. Luxemburg
Overnachten
Informatie over de stad: Met de zandstenen paleizen, eeuwenoude kazematten, gezellige pleinen en tientallen bruggen en balkons die schitterende uitzichten bieden, is Luxemburg een geweldige bestemming om even een paar dagen heen te gaan. Luxemburg Stad is een knusse bestemming waar veel te zien en doen is. Vanwege de nabijheid van de stad en de goede bereikbaarheid is het voor Nederlanders een goed alternatief voor andere Europese steden. Heb je maar weinig tijd tijdens je stedentrip Luxemburg Stad of ben je maar even in de stad? Dan is het leuk om de Hop on hop off bus te pakken. Dankzij deze bus is het heel gemakkelijk om zowel de bezienswaardigheden in en buiten het centrum te bekijken. Luxemburg is eeuwenlang vooral een garnizoensstad geweest en Graaf Siegfried stond hierbij in 963 aan de wieg, toen hij zijn kasteel op de Bock rots bouwde. Dit vormde het begin van de bouw van ringmuren, vestingen en andere verdedigingswerken. In totaal was er een paar jaar geleden zo’n 23 kilometer aan kazematten. Ze boden niet alleen een schuilplaats aan duizenden soldaten met hun paarden, maar huisvestten ook winkels, zoals bakkerijen en slagerijen. Nadat Luxemburg in 1867 tot neutraal gebied werd verklaard, is de vesting ontruimd en grotendeels afgebroken. Veel kastelen en vestingswerken werden afgesproken, maar de kazematten konden niet goed worden ontmanteld zonder de bovenliggende stad te beschadigen. Mooi, want nu kun je nog lekker kruip-door sluip-door de kazematten van Luxemburg ontdekken.
Meer informatie
27 sep.
Autoreis van 387 Kilometers - 4uur 2min
Luxemburg
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.007 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!
Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes