Fly & Drive Highlights of the Rockies | USA
o.v.v. wijzigingen 4.646 €

Fly & Drive Highlights of the Rockies | USA

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Ref ID: 1151461
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.292 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Bestemmingen: Denver CO, Cheyenne WY, Rapid City SD, Sheridan WY, Cody WY, West Yellowstone MT, Jackson Hole WY, Salt Lake City UT, Moab UT, Monument Valley, Gunnison CO, Denver CO

Beschrijving

08 sep
Reizen van Amsterdam naar Denver CO
Vertrek
Icelandair
Icelandair Icelandair
14:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
18:55 - Denver, Denver Intl (DEN)
12uur 45min 0 PC 1 tussenstop
FI
FI Icelandair - FI 501
14:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:25 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
Vervoer:  FI501
Reisklasse: Economy
1uur 30min - Aansluiting op het vliegveld Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
FI
FI Icelandair - FI 671
16:55 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
18:55 - Denver, Denver Intl (DEN)
Vervoer:  FI671
Reisklasse: Economy
08 sep
Autoverhuur
Kia Rio
AVIS
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Kia Rio (ECAR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Ongelimiteerde kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Auto''s worden geleverd met een volle tank brandstof en moeten vol ingeleverd worden. De klant wordt anders doorbelast voor de ontbrekende brandstof, plus een toeslag voor het bijtanken.
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: Alle Categorieën 300.00 USD
Bovenop de borg voor de huurauto, kan klanten gevraagd worden naar een extra borg voor brandstof en/of lokaal gekochte extra's.Geaccepteerde wijze van betaling: American Express creditcard,  Diners Club creditcard,  Mastercard creditcard,  Visa creditcard Niet geaccepteerde wijze van betaling: Cheques,  Contant, Prepaid kaarten,  Debetkaarten, Debet- en creditcards gemarkeerd als: electronic use only, Maestro, Kaarten niet uitgegeven door een bank, Solo, Visa electronTenzij anders aangegeven zijn alle kosten in deze voorwaarden onderhevig aan lokale belastingen en fees.
De meeste verhuurbedrijven stellen een borgsom voor de autohuur als voorwaarde
Bescherming tegen diefstal
Er is geen eigen risico (let op, niet gedekt is schade aan de onderkant en binnenkant van de auto, verlies van sleutels, nalatigheid)
Verzekering cascoschade
Er is geen eigen risico (let op, niet gedekt is schade aan de onderkant en binnenkant van de auto, verlies van sleutels, nalatigheid)
Huurauto ophalen

25500 East 78th Avenue Denver International Airport - Telefoonnummer: 303-342-5500

25500 East 78th Avenue Denver International Airport, Denver, Colorado

Openingsuren: 00:00 - 23:59

Terugbrengen

25500 East 78th Avenue Denver International Airport - Telefoonnummer 303-342-5500

25500 East 78th Avenue Denver International Airport, Denver, Colorado

Openingsuren: 00:00 - 23:59

08 sep
1. Overnachten in Denver (Colorado)
Overnachten
Over de bestemming: In Denver eindigen de Great Plains en beginnen de Rocky Mountains. Downtown is weliswaar helemaal vlak maar de Rockies zijn vanuit het centrum goed te zien en in de westelijke voorsteden zijn de heuvels al ruim 2000 meter! Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers in het centrum en naar alle kanten uitgestrekte voorsteden. In downtown (locals zeggen LoDo) zijn rondom de State Capitol veel musea te vinden, waarvan het Molly Brown House het leukste is: alleen Amerikanen zijn in staat om van zo’n bijzondere dame een icoon te maken (een strijdster voor vrouwenrechten, die de Titanicramp overleefde). Op de autovrije 16th Str. Mall is het heerlijk slenteren, het is er levendig, veel meer dan in een doorsnee stad van de Midwest. In de westelijke voorstad Golden heb je vanaf de Lookout Mountain een geweldig panorama over Denver. Op de berg ligt ook Buffalo Bill begraven en aan de voet, in het centrum van Golden, kunt u de immense Coors brouwerij bezoeken
Meer informatie
09 sep
Autoreis van 164 Kilometers - 1uur 40min
Denver CO
Cheyenne WY
Maak een omweg en rijd via de Trail Ridge Road dwars door het nationale park Rocky Mountain. Die route klimt in het park tot maar liefst ruim 3700 meter!
09 sep
2. Overnachten in Cheyenne (Wyoming)
Overnachten
Over de bestemming: Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming, de enige staat waar de uitgestrekte graslanden van de prairies nog in hun oorspronkelijke staat te zien zijn. Geen wonder dus, dat de hoofdstad een western ambiance uitstraalt met winkels vol cowboyspullen, maar verder is het er net zo kalm als de prairie zelf. Behalve eind juli, want dan vindt hier een van de grootste western festivals van het land plaats.
Meer informatie
10 sep
Autoreis van 466 Kilometers - 4uur 47min
Cheyenne WY
Rapid City SD
Maak een stop bij het Scottsbluff National Monument, een imposante rotsformatie van 240 meter hoog, die vroeger voor de inheemse volken en immigranten een belangrijk herkenningspunt was langs de eindeloze Oregon Trail.
10 sep
3. Overnachten in Rapid City, SD
Overnachten
Over de bestemming: Rapid City is een kleine stad in het westen van South Dakota die de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’ draagt. Hoewel het stadje zelf niet zo bekend is, zijn de bezienswaardigheden in de buurt dat wel. Rapid City is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Mount Rushmore, Badlands National Park en het Crazy Horse Memorial. Rapid City biedt zelf ook het nodige vermaak. Zo kun je er een bezoek brengen aan Dinosaur Park en het Museum of Geology. Mount Rushmore: Mount RushmoreMount Rushmore behoort tot de bekendste monumenten van Amerika. Dit beroemde beeldhouwwerk bestaat uit de hoofden van vier belangrijke presidenten uit de eerste honderdvijftig jaar van de Verenigde Staten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het gehele kunstwerk heeft een oppervlakte van ruim vijf vierkante kilometer en is ongeveer achttien meter hoog. Bezoek het museum of volg een audiotour om meer te weten te komen over het bouwproces. Crazy Horse Memorial: Crazy HorseHet Crazy Horse Memorial is in feite het antwoord van de Native Americans op Mount Rushmore. Zij waren verbolgen over het feit dat er een groots monument werd gebouwd op hun heilige grond. In 1948 gaven ze daarom opdracht voor een monument voor Crazy Horse, een van hun vroegere leiders. Het beeld is nog altijd in aanbouw en moet uiteindelijk 172 meter hoog worden. Of het ooit zover zal komen, is nog maar de vraag, aangezien men er al meer dan zestig jaar mee bezig is. Als het eenmaal af is zal het het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn. Crazy Horse zal dan op een paard afgebeeld worden, terwijl hij in de verte wijst. Desalniettemin is het Crazy Horse Memorial ook nu al een indrukwekkende bezienswaardigheid. In het museum staat het voortdurende bouwproces centraal. Custer State Park: Custer State ParkCuster State Park is het grootste natuurreservaat van South Dakota en is gemakkelijk te bereiken vanuit Rapid City. Het park is beroemd vanwege haar vergezichten en een kudde van 1.400 bizons. De grootste kans om de bizons te zien is ‘s morgens of ‘s avonds op de Wildlife Loop Road in het zuiden van het park. Verder leven er elanden, muildierherten, berggeiten en poema’s. Het park is genoemd naar generaal George Custer, die vooral bekend is van zijn nederlaag tegen de Native Americans in de Slag bij Little Bighorn.
Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
13 sep
Autoreis van 394 Kilometers - 3uur 40min
Rapid City SD
Sheridan WY
Probeer de route te nemen over de Highway 14ALT door de Spearfish Canyon
13 sep
4. Overnachten in Sheridan, WY
Overnachten
Over de bestemming: Sheridan kunnen we met recht een cowboystad noemen. In de belangrijkste straat, Main Street, gaan de lasso’s, cowboylaarzen en andere cowboy-attributen als warme broodjes over de toonbank. Je kunt Sheridan dan ook niet verlaten voordat je de sfeer in deze straat heeft geproefd. Er voldoende restaurants waar je terecht kunt, en het is een fijne plaats om te overnachten
Meer informatie
13 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 sep
Autoreis van 236 Kilometers - 2uur 53min
Sheridan WY
Cody WY
Een route dwars door de Big Horn Mountains en kunt genieten van het uitzicht op grasvlakten, weilanden, bossen, bergen, valleien en meren.
15 sep
5. Overnachten in Cody WY
Overnachten
Over de bestemming: Cody, aan de oostkant van het Yellowstone National Park, is genoemd naar William Cody, ofwel Buffalo Bill, een van de kleurrijkste figuren uit het Wilde Westen. Vandaar dat het niet vreemd is dat dit stadje barst van karaktervolle ‘saloons’ (met livemuziek!) en winkels waar cowboylaarzen worden verkocht. In Cody vindt ook iedere zomer een traditionele rodeo plaats. In het Buffalo Bill Center of the West zijn meerdere musea gehuisvest, waaronder het Buffalo Bill Museum, een wapenmuseum en het Draper National History Museum.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
16 sep
Autoreis van 237 Kilometers - 3uur 49min
Cody WY
West Yellowstone MT
Een route over de mooie Buffalo Bill Scenic Highway onder andere langs de Buffalo Bill Dam ga je zien. Stop bij het bezoekerscentrum en geniet van het uitzicht over de dam en het daarachter gevormde stuwmeer.
16 sep
6. Overnachten in West Yellowstone MT
Overnachten
Over de bestemming: Yellowstone National Park staat bekend om zijn geologisch bijzondere verschijnselen: het bevat de helft van alle geothermische fenomenen op aarde. De bezienswaardigheden van Yellowstone zijn gekleurde warme bronnen (hot springs), zwaveldampen en geisers, met Old Faithful als beroemdste voorbeeld. Overal waar je kijkt zie je pruttelende poelen, stoomgaten en gekleurde bronnen. Een groot deel van Yellowstone National Park ligt op de Yellowstone-caldera, de grootste actieve vulkanische structuur op het continent. Er leven onder andere grizzlyberen, wolven, bizons en wapitiherten. Yellowstone is erg groot: het heeft een oppervlakte van 9.000 vierkante kilometer. Dat is meer dan een vijfde van Nederland. De belangrijkste route is de circa 240 kilometer lange (verharde) 8-vormige Loop Road. In 2020 zijn er op drie plekken grootschalige wegwerkzaamheden. De weg tussen Tower Fall en Chittenden Road (de weg naar Mount Washburn) is afgesloten tot en met april 2022.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 sep
Autoreis van 220 Kilometers - 2uur 43min
West Yellowstone MT
Jackson Hole WY
Op weg naar Jackson rijd je vanuit het Yellowstone National Park het andere natuurwonder in: het Grand Teton National Park. De uitzichten op deze, vaak met sneeuw bedekte, bergtoppen zijn spectaculair.
18 sep
7. Overnachten in Jackson Hole WY
Overnachten
Over de bestemming: Jackson, een westernstadje dat is gelegen in de vallei Jackson Hole, is de ideale uitvalsbasis voor het Grand Teton National Park. In Jackson, dat ook bij wintersporters erg geliefd is, valt vooral Town Square op, waar op elke hoek van het plein een enorme boog van hertengeweien staat. Op dit plein bevindt zich ook een monument voor gevallen soldaten en je vindt er diverse winkels, restaurants en galeries. Verder is het National Museum of Wildlife Art, waar de relatie tussen mens en natuur centraal staat, een aanrader. Je bewondert hier niet alleen kunst, maar kunt ook naar buiten om te genieten van het prachtige uitzicht over het National Elk Refuge. Duizenden wapiti’s (hertachtigen) overwinteren hier ieder jaar.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
19 sep
Autoreis van 484 Kilometers - 5uur 15min
Jackson Hole WY
Salt Lake City UT
Tip: volg route Highway 89, van begin tot eind, deze route zorgt voor veel landschappelijke afwisseling.
19 sep
8. Overnachten in Salt Lake City (Utah)
Overnachten
Over de bestemming: Salt Lake City is de hoofdstad van Utah, een van de staten van de Verenigde Staten van Amerika. De stad is gelegen in een grote vallei, de Salt Lake Valley. Vanuit de stad zijn skigebieden in de bergen binnen een half uur te bereiken. Dankzij de nabijheid van deze sneeuwgebieden heeft de stad de reputatie dat zij de beste sneeuw op aarde heeft. Ten oosten en zuiden van Salt Lake City zijn diverse bosgebieden zoals Wasatch-Cache National Forest, Asley National Forest, Uinta National Forest, Manti-la Sal National Forest, Fishlake National Forest en Dixie National Forest.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
21 sep
Autoreis van 376 Kilometers - 3uur 52min
Salt Lake City UT
Moab UT
Langzaam maken de beboste bergen en heuvels plaats voor het rode landschap van Moab en het Arches N.P.
21 sep
9. Overnachten in Moab | Arches
Overnachten
Over de bestemming: Moab is de perfecte uitvalsbasis voor het Arches National Park, het Canyonlands National Park en het Dead Horse Point State Park. Vanuit het plaatsje kun je ook raften op de Colorado River, op 4-WD excursie naar Arches National Park of kiezen voor een combinatie daarvan. Moab zelf heeft een kleinschalig centrum met enkele winkels en restaurants. Arches N.P. Rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen kenmerken het Arches National Park, dat in het oosten van de staat Utah ligt. De beroemdste boog is de Delicate Arch, die via een pittige hike te bereiken is. Bij de Windows Section liggen meerdere bogen vlak bij elkaar, waaronder de Double Arch, Cove Arch, North Window en South Window. Deze rotsen zijn via korte wandelingen goed te bereiken. Bij Devils Garden kun je een wandeling maken naar onder andere de Landscape Arch, een zandsteencoverspanning van maar liefst 80 meter lang. Canyonlands N.P. Uitzicht over Canyonlands N.P.Het Canyonlands National Park valt in vier districten uiteen: Island in the Sky, the Maze, The Needles en Horsehoe Canyon. Stuk voor stuk prachtplaatjes, maar alleen Island in the Sky is goed zelf te bereiken. De overige districten en daarmee het grootste gedeelte van dit park is alleen per 4-WD te bereiken, bijvoorbeeld met een excursie Dead Horse Point State Park Dead Horse Point OverlookIn het oosten van de staat Utah ligt het Dead Horse Point State Park, waar u bij Dead Horse Point Overlook een sensationeel zicht op de Colorado River heeft. In een adembenemend canyonlandschap raast de machtige rivier door diep uitgeslepen kloven rondom een rotsplateau.
Meer informatie
21 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 sep
Autoreis van 246 Kilometers - 2uur 54min
Moab UT
Monument Valley
Maak een stop maken bij het plaatsje Mexican Hat. Dit dorpje dankt zijn ietwat aparte naam aan de gelijknamige rots die (zoals de naam al aangeeft) de vorm heeft van een Mexicaanse hoed: de sombrero.
23 sep
10. Overnachten in Monument Valley (National Park)
Overnachten
Over de bestemming: Monument Valley is een gebied op de grens van Arizona en Utah. Dit gebied wordt vaak met het Wilde Westen geassocieerd. Een enorme desolate woestijn met hier en daar grote rode zandsteen formaties en tafelbergen die tot wel honderden meters hoog kunnen zijn. Monument Valley is geen nationaal park maar een tribal park, het ligt namelijk op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is vaak het decor geweest van westerns en wordt ook veel gebruikt in reclames. De imposante rotsformaties zijn door erosie ontstaan doordat het gesteente, dat ook wel Navajo-zandsteen wordt genoemd, rondom de overgebleven vormen zachter was.
Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
25 sep
Autoreis van 522 Kilometers - 6uur 23min
Monument Valley
Gunnison CO
25 sep
11. Overnachten in Gunnison CO
Overnachten
Over de bestemming: Vanaf het plaatsje Gunnison is het ruim een uur rijden naar de Black Canyon of the Gunnison. Dit is het op twee na kleinste nationale park van de Verenigde Staten. De Canyon is een van de steilste en donkerste canyons van het land en is uitgesleten door de Gunnison-rivier tussen Montrose en Gunnison. De rivier heeft zich gedurende een periode van twee miljoen jaar een weg gebaand door zeer harde gesteentelagen aan de westelijke zijde van de Rocky Mountains. De wanden van de canyon bestaan uit vulkanisch materiaal, overwegend zwart lavagesteente. De rotsen die (nog) niet aan erosie onderhevig zijn geweest, bestaan uit zeer hard donkerbruin gesteente, waar smalle stroken bijna witte rots doorheen lopen. De canyon is op het smalste punt 350 meter breed en ongeveer 600 meter diep. Door de diepte komt er weinig zonlicht de canyon in en bovendien hebben de rotswanden een donkere kleur. Hierdoor kun je de canyon het beste midden op de dag bezoeken.
Meer informatie
27 sep
Autoreis van 321 Kilometers - 3uur 32min
Gunnison CO
Denver CO
Maak een stop bij Mesa Verde N.P. Mesa Verde National Park is een van de archeologische wonderen van Amerika en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
27 sep
12. Overnachten in Denver (Colorado)
Overnachten
Over de bestemming: Denver is sinds 1876 de hoofdstad van de staat Colorado in de Verenigde Staten. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers.
Meer informatie
28 sep
Reizen van Denver CO naar Amsterdam
Terug
Icelandair
Icelandair Icelandair
16:40 - Denver, Denver Intl (DEN)
13:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 12uur 20min 0 PC 1 tussenstop
FI
FI Icelandair - FI 670
16:40 - Denver, Denver Intl (DEN)
06:00 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
Vervoer:  FI670
Reisklasse: Economy
1uur 45min - Aansluiting op het vliegveld Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
FI
FI Icelandair - FI 506
07:45 - Keflavik, Keflavik International Airport (KEF)
13:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  FI506
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 9.292 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 12
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes