Autorondreis Tsjechië
o.v.v. wijzigingen 602 €

Autorondreis Tsjechië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1177417
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.203 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Karlsbad, Praag, Pec Pod Snezkou, Brno, Lipno nad Vltavou, Plzen (Pilsen)

Beschrijving

12 okt
Autoreis van 765 Kilometers - 7uur 50min
Utrecht
Karlsbad
12 okt
1. Karlsbad
Overnachten
Over de bestemming: Karlsbad (Karlovy Vary) is natuurlijk vooral bekend van de kuuroorden en warmwaterbronnen. De Tsjechische stad heeft talloze spa’s waar je de heilzame werking van de bronnen kunt ondergaan en in het oude centrum zijn verschillende fonteintjes waar je het water kunt drinken. Maar naast de bronnen is er in Karlsbad ook op ander gebied van alles te zien en te doen. Een populaire bezienswaardigheid voor kinderen in Karlsbad is de Diana uitzichttoren (Rozhledna Diana), bovenop een heuvel ten westen van het oude stadscentrum. Bovenop de toren heb je een panoramisch uitzicht over het kuuroord en de groene heuvels in de omgeving.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 131 Kilometers - 1uur 41min
Karlsbad
Praag
15 okt
2. Praag
Overnachten
Over de bestemming: Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt. De aan de Moldau gelegen stad telt meer dan een miljoen inwoners die van Praag een moderne multiculturele stad maken. Je merkt dat in de stad niet alleen Tsjechen wonen maar er sprake is van een breed palet aan verschillende culturen. De gemiddelde Prager bestaat dan ook niet, al decennia lang is er hier sprake van een mix van etniciteiten. Zo is er in Praag al eeuwenlang sprake van een grote joodse gemeenschap, die vooral terug te vinden is in de wijk Josefov. Praag is na de Fluwelen Revolutie één van de meest populaire steden in Europa geworden voor een stedentrip. Vanuit Europa maar ook van ver buiten de Europese grenzen komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Praag. Inmiddels staat de stad hoog in de top tien van meest bezochte steden in Europa. Praag dankt haar populariteit vooral aan de statige bouwwerken uit vorig eeuwen, de bonte mix van architectuur en de toegankelijkheid van de stad. Praag is redelijk compact juist voor voetgangers prima te doen vanwege de vrij beperkte afstanden. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in een viertal wijken binnen het centrum van Praag: Staré Město (Oude Stad), Nové Město (Nieuwe Stad), Hradčany (de Burchtwijk) en het daarnaast gelegen Malá Strana.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 181 Kilometers - 2uur 7min
Praag
Pec Pod Snezkou
17 okt
3. Pec Pod Snezkou
Overnachten
Over de bestemming: Pec Pod Snezkou is een wintersportplaats in het oostelijke deel van het Reuzengebergte aan de voet van de hoogste berg van Tsjechië, de Snezka (1602 meter). De bergkam waarop een groot deel van het gebied zich bevindt is de grens tussen Tsjechië en Polen. In de zomer is dit een uitstekend wandel gebied.
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
18 okt
Autoreis van 208 Kilometers - 3uur 30min
Pec Pod Snezkou
Brno
18 okt
4. Brno
Overnachten
Over de bestemming: Met bijna een half miljoen inwoners is Brno de tweede stad van Tsjechië. Het is tevens de grootste stad van de regio Moravië, de historische regio die vrijwel het hele oostelijke deel van Tsjechië bestrijkt. Dat je in Brno in een grote stad beland bent zie je vrijwel direct. Het centrum ademt de sfeer uit van een middelgrote Europese stad. Veel winkels, weinig parkeerplaats in het hart en een drukte die bij een stad van dit formaat hoort. Hoewel het historisch centrum redelijk goed geconserveerd is heeft het toch ook een deel van haar oorspronkelijke glorie verloren. Veel panden in het centrum zijn ten prooi gevallen aan middenstanders die van het hart van Brno vooral een winkelhart hebben gemaakt. Wie wil shoppen die komt hier meer dan prima aan haar (of zijn) trekken. Het leuke aan shoppen in Brno is dat je vooral veel lokale winkels ziet en als er al ketens aanwezig zijn, dat dat vooral filialen zijn van Tsjechische ketens. Natuurlijk zie je hier wel een aantal internationale ketens, maar dat aandeel is relatief laag ten opzichte van het totale winkelaanbod.
Meer informatie
18 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
20 okt
Autoreis van 284 Kilometers - 3uur 28min
Brno
Lipno nad Vltavou
20 okt
5. Lipno nad Vltavou
Overnachten
Over de bestemming: Tot het einde van de vorige eeuw waren er weinig Nederlanders die Lipno nad Vltavou kenden. Dat is inmiddels wel veranderd. Lipno nad Vltavou is één van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden in Tsjechië. Dat dankt het aan het in de jaren vijftig van de vorige eeuw aangelegde stuwmeer Lipnomeer (ook wel de “Zee van Zuid-Bohemen” genoemd), de ruim negenhonderd meter hoge berg waartegen het dorp gebouwd is en de investeringen van lokale en buitenlandse projectontwikkelaars. Zo is zijn er direct bij het meer een aantal vakantieparken verrezen die (mede) dankzij Nederlandse investeerders gerealiseerd hebben kunnen worden. Een voorbeeld is het direct aan het Lipnomeer gelegen Landal Lipno Marina (ruim 300 appartementen) en het daarachter gelegen Lipno Lake Resort, dat praktisch aan de skipiste ligt. Dankzij projecten zoals deze twee is Lipno nad Vltavou een populaire vakantiebestemming geworden onder Nederlanders. In de wintermaanden gaat men vooral naar Lipno nad Vltavou om te wintersporten, de overige tijd van het jaar komt men om andere sporten te beoefenen of gewoonweg om van de omgeving te genieten.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 189 Kilometers - 2uur 59min
Lipno nad Vltavou
Plzen (Pilsen)
22 okt
6. Plzen (Pilsen)
Overnachten
Over de bestemming: Voor bierliefhebbers is de Tsjechische stad Pilsen (Plzeň) waarschijnlijk geen onbekende naam. Deze hoofdstad van de gelijknamige regio is immers de plek waar het pils haar oorsprong kent. Pilsener wordt sinds 1842 in de stad gebrouwen, hoewel de stad al een bierhistorie kent die terug te voeren is naar de dertiende eeuw. Pilsen is echter meer dan alleen maar een bierstad. Net als zoveel Tsjechische steden heeft ook Pilsen voldoende te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, cultuur en evenementen. In 2015 is Pilsen zelfs culturele hoofdstad, samen met de Belgische stad Mons (Bergen). Wie van plan is Pilsen te bezoeken die mag daar zeker een hele dag voor uittrekken. Redelijk wat Nederlandse toeristen combineren een vakantie in Praag, het Reuzengebergte of elders in Tsjechië met een stedentrip naar Pilsen.
Meer informatie
22 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 okt
Autoreis van 810 Kilometers - 8uur 17min
Plzen (Pilsen)
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.203 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Accommodaties 6

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes