Autorondreis Midden-Oost Europa
o.v.v. wijzigingen 890 €

Autorondreis Midden-Oost Europa

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 12 september 2023 - Vertrek : maandag 30 oktober 2023
Ref ID: 1178139
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.780 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 12 september 2023 - Vertrek : maandag 30 oktober 2023
Bestemmingen: Regensburg, Boedapest, Timisoara, Sighișoara, Brasov, Bucharest, Iasi, Baia Mare, Zakopane, Potsdam

Beschrijving

30 okt
Autoreis van 720 Kilometers - 7uur 14min
Utrecht
Regensburg
30 okt
1. Regensburg
Overnachten
Over de bestemming: De rivier die West- en Oost-Europa verbindt is de Donau. Je begint aan die rivier, in één van de drie oudste (en mooiste!) steden van Duitsland. De stad heeft ook een relatie met Hongarije en Roemenië: koningin Gisela, de eerste christelijke koningin van het Hongaars-Roemeense koninkrijk, werd hier geboren.
Meer informatie
30 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
31 okt
Autoreis van 654 Kilometers - 6uur 23min
Regensburg
Boedapest
Je rijdt Oostenrijk door. Onderweg vind je vele UNESCO-werelderfgoederen, waaronder Cultuurlandschap Fertő-Neusiedler See. Bewonder prachtige uitzichten over het water en de zoetwatermoerassen van de Neusiedler See.
31 okt
2. Boedapest
Overnachten
Over de bestemming: Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije. De stad bestaat uit twee gedeeltes: Boeda samen met Óbuda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. De stadsdelen waren vroeger afzonderlijke steden, die door de Donau van elkaar gescheiden waren. Nu vormen ze samen een bijna twee miljoen inwoners tellende stad waarbij de Donau meer een centraal onderdeel van de stad vormt dan dat het een scheiding is. De meeste toeristen trekken naar het vlakke en drukke Pest. In Boeda (Buda) komen ze vooral overdag om daar van de vele bezienswaardigheden te genieten zoals de Burcht van Boeda, de Gellertheuvel en het Vissersbastion.
Meer informatie
02 nov
Autoreis van 311 Kilometers - 3uur 19min
Boedapest
Timisoara
Je rijdt over de Hongaarse laagvlakte naar het zuidoosten. Onderweg passeer je Kecskemét, dat wat leuke jugendstil-gebouwen heeft. De stad is ook bekend om de 'pálinka', het Hongaarse antwoord op cognac of jenever.
02 nov
3. Timisoara
Overnachten
Over de bestemming: Timisoara ('Klein Wenen') is een levendige universiteitsstad. In 1989 haalde de stad het wereldnieuws: hier begon de opstand tegen dictator Ceaușescu. Timisoara heeft een magisch orthodoxe kathedraal, een fraai stadhuis en monumentale barokke gebouwen. Net als in Boedapest en Kesckemét zijn ook hier mooie jugendstil-versieringen te zien. Bezoek het museum ter herinnering aan de opstand van 1989: het Museum van de Revolutie. Ook kan je de plek bezoeken waar de opstand begon op het Piata Victoriei-plein.
Meer informatie
03 nov
Autoreis van 356 Kilometers - 4uur 6min
Timisoara
Sighișoara
Onderweg kom je langs één van Europa's mooiste kastelen: het Hunyadi-slot in Hunedoara. Ook Alba Iulia ligt langs de route, met prachtige citadel gebouwd naar het voorbeeld van de Franse vestingsteden van bouwmeester Vauban. Een must-see in de omgeving van Alba Iulia is de 11e-eeuwse St. Michaels Kathedraal, gebouwd in romaanse en gotische stijl. Verder rijd je langs vele plaatsjes met 'burchtkerken' die voor Transsylvanië zo typerend zijn.
03 nov
4. Sighișoara
Overnachten
Over de bestemming: Sighisoara in Roemenië ligt centraal in het land aan de Grote Tarnava rivier in de historische regio Transsylvanië en 100 kilometer ten noordoosten van Sibiu. Sighisoara is een kleine versterkte ommuurde middeleeuwse stad en werd eeuwenlang bewoond door Transsylvanische Saksen. Het historisch centrum van Sighisoara werd ook wel het kasteel genoemd; een versterkte binnenstad met muren en torens. Oorspronkelijk waren er veertien torens, nu zijn er nog negen torens te zien, deze zijn genoemd naar de gilden van de stad waarvan de Stundturm, de Klokkentoren, de meest opvallende toren is.
Meer informatie
03 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
05 nov
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 39min
Sighișoara
Brasov
05 nov
5. Brasov
Overnachten
Over de bestemming: Brașov is een oude middeleeuwse stad in het hart van Roemenië. De stad ligt in het zuidoosten van Transsylvanië aan de voet van de Zuidelijke Karpaten en telde in 2010 circa 276.914 inwoners. Breng een bezoek aan de burcht van Bran. (30km) Volgens de geruchten woonde hier jaren geleden Vlad Dracula, bekend uit de verhalen van de Ierse schrijver Bram Stoker. Hoewel het nooit bewezen is dat de wrede heerser hier echt zijn hoofdkwartier gevestigd had, is het kasteel op de heuvel nog steeds zeer imposant!
Meer informatie
07 nov
Autoreis van 183 Kilometers - 2uur 44min
Brasov
Bucharest
07 nov
6. Boekarest
Overnachten
Over de bestemming: De eens zo mooie, historische en zelfs even met Parijs vergeleken hoofdstad van Roemenië is door de Tweede Wereldoorlog en een zware aardbeving in 1977 behoorlijk beschadigd. Ook zijn door politieke besluiten verschillende oude wijken verdwenen. Maar gelukkig zijn er ook nog mooie plekjes bewaard gebleven. Bijvoorbeeld het ‘Plein van de Revolutie’, het schitterende groene stadshart ‘Cişmigiupark’ of de levendige met vele bomen aangelegde boulevards waaronder die met de Roemeense ‘Arc de Triomphe’. Musea is vooral te vinden in voormalige paleizen. Zo is het Koninklijke Paleis (Palatul Regal) tegenwoordig beter bekend als ‘Nationaal Museum voor de Kunst van Roemenië’. De zeer fraaie kerken in Boekarest zijn allen interessant te noemen. Ze hebben ieder een boeiend verhaal te vertellen.
Meer informatie
07 nov
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
09 nov
Autoreis van 388 Kilometers - 5uur 38min
Bucharest
Iasi
09 nov
7. Iasi
Overnachten
Over de bestemming: De grootste stad in de regio Moldavië. In dit geval betreft het Moldavië provincie in Roemenië en niet het land Moldavië wat precies aan de andere kant van de landsgrens ligt. Iasi is de tweede grootste stad van Roemenië met een heel mooi centrum.
Meer informatie
12 nov
Autoreis van 411 Kilometers - 7uur 13min
Iasi
Baia Mare
12 nov
8. Baia Mare
Overnachten
Over de bestemming: Baia Mare is een industrie- en mijnbouwstad in het noorden van Roemenië. Het is de hoofdstad van de provincie Maramureș en regio Maramureș, gewest Zevenburgen en ligt aan de Săsarrivier, die dwars door Baia Mare stroomt.
Meer informatie
13 nov
Autoreis van 491 Kilometers - 7uur 6min
Baia Mare
Zakopane
13 nov
9. Zakopane
Overnachten
Over de bestemming: Zakopane is een stad in het uiterste zuiden van Polen met ruim 27.000 inwoners, gelegen in het woiwodschap Klein-Polen. Het is het wintersportcentrum bij uitstek in Polen en een geliefd uitvalsoord voor wandelaars in de Tatra. Je vindt in Tatra Nationaal Park bijna 300 km aan wandelpaden. Wel genieten van het uitzicht, maar geen grote inspanningen? Neem dan de kabelbaan.
Meer informatie
16 nov
Autoreis van 709 Kilometers - 7uur 37min
Zakopane
Potsdam
16 nov
10. Potsdam
Overnachten
Over de bestemming: De Duitse stad Potsdam ligt op slechts dertig kilometer rijden van Berlijn. De ligging onder de rook van Berlijn zorgt er ten onrechte voor dat Potsdam eigenlijk het ondergeschoven kindje is in dit stuk van Duitsland. Compleet ten onrecht, want Potsdam is op zich al de moeite waard om naar de deelstaat Brandenburg af te reizen. Ook Potsdam barst van de cultuur, historie en bezienswaardigheden. Misschien niet in de mate als Berlijn, maar Potsdam serieus de moeite waard. Zeker als je een liefhebber bent van kastelen is Potsdam een topbestemming. In de achttiende eeuw liet de toenmalige Pruisische koning Frederik de Grote hier een paar indrukwekkende monumentale gebouwen wegzetten, waaronder het paleis Sansscouci (dat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst staat) en het Neues Palais. Deze paleizen werden vooral gebruikt als zomerverblijf, want de koninklijke familie resideerde normaal gesproken in de hoofdstad Berlijn.
Meer informatie
19 nov
Autoreis van 615 Kilometers - 6uur 17min
Potsdam
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.780 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Accommodaties 10

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes