Fly&Drive het groene hart van Italië
o.v.v. wijzigingen 1.594 €

Fly&Drive het groene hart van Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Ref ID: 1183402
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.188 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Bestemmingen: Florence, Cortona, Passignano sul Trasimeno, Orvieto, Spoleto, Assisi, Perugia, Gubbio, Arezzo, Florence

Beschrijving

19 okt
Reizen van Amsterdam naar Florence
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27825
11:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
13:05 - Pisa, Pisa Airport (PSA) Alternatieve luchthaven
1uur 55min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27825
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
19 okt
Autoverhuur
Peugeot 208 /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Peugeot 208 /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 19, Maximaal 82

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
200 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Pisa luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Aeroporto Pisa - Galileo Galilei, Pisa, 56121, Italië

Terugbrengen

Pisa luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Aeroporto Pisa - Galileo Galilei, Pisa, 56121, Italië

19 okt
1. Aankomst + overnachting in Florence
Overnachten
Over de bestemming: Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Daarnaast is het de populairste toeristische bestemming in de regio. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar de stad toe om er de vele kunstwerken en de schitterende architectuur met eigen ogen te aanschouwen. Veel van de grootste en bekendste kunstenaars uit de renaissance komen uit Florence of hebben een deel van hun leven hier doorgebracht. Veel van de rijkdom van Florence is te danken aan de familie de’Medici. Deze bijzonder rijke familie lieten meerdere paleizen, kerken en musea in de stad bouwen. Later werden al deze kunstschatten geschonken aan de stad Florence. Mede hierdoor is Florence één van de rijkste steden ter wereld op het gebied van kunst en architectuur. Natuurlijk heeft de stad meer te bieden dan de vele hoogtepunten uit de renaissance maar het merendeel van de toeristen bezochten de stad om zijn vele kunstschatten. Florence staat tevens bekend als een uitstekende winkelstad alle grote merken zijn er te vinden. Dit aangevuld met leuke kleine en unieke winkeltjes maken van Florence een waar shopparadijs. Florence staat bekend om zijn leren schoenen, tassen en jassen. In het historische centrum van Florence zijn er tal van leuke een gezellige osteria’s, restaurants en eetcafeetjes te vinden. Natuurlijk zijn er in Florence genoeg ijssalons te vinden.
Meer informatie
20 okt
Autoreis van 130 Kilometers - 1uur 33min
Florence
Cortona
20 okt
2. Bezichtiging Cortona
Tussenstop
Over de bestemming: Cortona is een kleine stad in zuidoostelijke deel van de regio Toscane in de provincie Arezzo. Hoewel het officieel een stad is en dus eigenlijk niet tot de mooiste dorpjes van Toscane kan behoren. Hebben we Cortona toch opgenomen op deze lijst. Dit heeft voornamelijk te maken met het gevoel dat Cortona uitstraalt geen enkel moment heb je het gevoel dat je door een stad loopt. Daarnaast heeft Cortona alle fysieke kenmerken van een dorp. Cortona is al een oude stad en misschien wel de vroegst bewoonde heuvel van deze regio. Het waren de Etrusken die de stad stichten lang voor onze jaartelling. Van deze vroegste bewoning is Cortona niet veel meer te vinden. De meeste gebouwen en bezienswaardigheden stammen uit de middeleeuwen. Wel zijn er behoorlijk wat bodemvondsten gedaan uit de Etruskische en Romeinse periode. Deze vondsten zijn tegenwoordig te zien in het museo dell’Academia Etrusca dat in Palazzo Pretoria is gevestigd.
Meer informatie
20 okt
Autoreis van 21 Kilometers - 25min
Cortona
Passignano sul Trasimeno
20 okt
3. Overnachten in Passignano sul Trasimeno
Overnachten
Over de bestemming: Passignano sul Trasimeno is een van de mooiste dorpjes van Italië! Het dorp staat namelijk op de lijst van Borghi piú belli dItalia. Deze organisatie is in 2001 opgericht met als doel de mooiste kleine dorpjes in Italië in stand te houden. In totaal behoren er iets meer dan 200 dorpjes in Italië tot deze lijst, waaronder dus Passignano sul Trasimeno.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 42 Kilometers - 43min
Passignano sul Trasimeno
Città della Pieve
22 okt
4. Bezichtiging Città della Pieve
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Città della Pieve is een middelgroot dorp in het noordwesten van de regio Umbrië in de provincie Perugia. Het dorp ligt op ongeveer vijfhonderd meter hoogte en staat bekend om zijn smalle bakstenen straatjes. De plaats waar het huidige Città della Pieve te vinden is wordt al bewoond sinds de oudheid. Het waren hoogstwaarschijnlijk de Etrusken die zich voor het eerst permanent op deze plaats vestigden. Hoewel er in het dorp geen concrete aanwijzingen te vinden zijn van de aanwezigheid van de Etrusken, kan op basis van verschillende archeologische vondsten in de omgeving deze aanname gedaan worden. Indertijd had het dorp wel een andere naam, over de precieze naam zijn de historische het niet eens, maar volgens een theorie zou het Monte di Apollo zijn. In de middeleeuwen stond de stad bekend als Castrum Plebis S. Gervasi. Pas nadat de paus het dorp tot stad het verheven kreeg het zijn huidige naam; Città della Pieve.
22 okt
Autoreis van 47 Kilometers - 41min
Città della Pieve
Orvieto
22 okt
5. Overnachten in Orvieto
Overnachten
Over de bestemming: Orvieto is schitterend gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Zet de auto neer op de grote parkeerplaats onder aan de heuvel en neem het kabelbaantje naar boven. Lopen mag ook, maar is zeker in de hitte niet aan te bevelen. Boven kom je aan bij het busstation, even oversteken en door de schaduwrijke steegjes slenter je langzaam verder naar boven waar het pronkstuk van de stad ligt: de Duomo. DUOMO Dom van OrvietoDit is werkelijk een magnifiek voorbeeld van Italiaanse gotiek. Meer dan 300 kunstenaars werkten aan de versiering van deze kerk en dat is ook te zien. Je weet gewoon niet waar je eerst moet kijken: de schitterend gekleurde mozaïeken, de beelden, de bas-reliëfs, de gedraaide pilasters, het roosvenster, de rijk gebeeldhouwde bronzen deuren... Indrukwekkend is ook het interieur, met fresco's van Signorelli in de Cappella Nuova met als onderwerp 'het laatste oordeel'.
Meer informatie
22 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 okt
Autoreis van 37 Kilometers - 44min
Orvieto
Todi
24 okt
6. Bezichtiging Todi
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Op een prachtige locatie tussen Perugia en Orvieto vind je het middeleeuws plaatsje Todi. Het dorp is niet zeer groot, maar leent zich prima voor een middagje. De belangrijkste pleinen van Todi zijn Piazza del Popolo en het aansluitende Piazza Garibaldi. Hier vind je een paar belangrijke bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en een geweldig uitzicht op het Umbrische achterland. Het centro storico van Todi ligt tenslotte bovenop een heuvel. Een belangrijke bezienswaardigheid is de grote kathedraal van Todi op het Piazza del Popolo. De kathedraal stamt uit de twaalfde eeuw en is gebouwd bovenop de ruïne van een oud Romeins gebouw. De kathedraal kent een oud houten dak en slechts een paar fresco's. Wel vind je verschillende werken van lokale schilders, zoals het 'Laatste Oordeel' van Ferraù Fenzoni.
24 okt
Autoreis van 44 Kilometers - 45min
Todi
Spoleto
24 okt
7. Overnachten in Spoleto
Overnachten
Over de bestemming: Il Ponte delle Torri is het beroemdste bouwwerk van de stad Spoleto. De brug bestaat uit negen gigantische pijlers die verbonden zijn door tien gotische bogen. Met zijn hoogte van 76 meter en een totale lengte van 236 meter biedt het een indrukwekkende aanblik. Als je midden op il ponte staat, kijk je uit op de bastions van de Rocca Albornoz, een middeleeuws pauselijk fort dat eveneens door Gattapone is ontworpen. Het fort is helaas niet toegankelijk voor publiek. De brug is gebouwd op het fundament van een Romeins aquaduct. Door zijn strategische ligging had het tevens een defensieve functie. Twee pijlers in het midden van de brug zijn hol en lijken daardoor op torens, vandaar de naam van de brug. In de torens zitten verschillende openingen die hoogstwaarschijnlijk dienden als uitkijkpost.
Meer informatie
24 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
26 okt
Autoreis van 49 Kilometers - 42min
Spoleto
Assisi
26 okt
8. Overnachten in Assisi
Overnachten
Over de bestemming: Assisi is een stad in de Italiaanse regio Umbrië met ongeveer 25.000 inwoners. Assisi biedt een imposant uitzicht: de stad is gebouwd op de helling van een heuvel die links het dal van Spoleto overziet tot rechts Perugia op zo'n 15 kilometer afstand. Zij is bekend om haar warm-witte kleur en silhouet, gedomineerd door de basiliek en de burcht ('Rocca Maggiore') op de heuveltop, aan de voet van de groene, 1290 meter hoge Monte Subasio.
Meer informatie
28 okt
Autoreis van 28 Kilometers - 31min
Assisi
Perugia
28 okt
9. Overnachten in Perugia
Overnachten
Over de bestemming: Perugia ligt als een arendsnest op een heuvel, op 300 meter boven de rivier de Tiber. Het is een stad met een bijzondere charme. De stad combineert geschiedenis met een kosmopolitische jonge uitstraling vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders die zich op de Piazza Fortebraccio bevindt. Het is onmogelijk alle pittoreske hoekjes, mooie kerken en stadspoorten te vermelden. Je loopt er namelijk op vrijwel iedere straathoek tegenaan. Perugia is daarom een stad die je gewoon te voet moet bezichtigen. Je komt met de trein of je parkeert je auto op het Piazzale Europa (bij het station), een grote, betaalde parkeerplaats die vanaf de stadsgrenzen goed aangegeven staat.
Meer informatie
30 okt
Autoreis van 55 Kilometers - 46min
Perugia
Gubbio
30 okt
10. Bezichtiging Gubbio
Tussenstop
Over de bestemming: In Gubbio is de middeleeuwse structuur goed bewaard gebleven. Het vormt een mooi stilleven met zijn doolhof van steegjes en trappen en huizen met terracotta dakpannen. Vanaf de moderne benedenstad klim je naar boven. Het lijkt of er geen einde komt aan de klim. Eenmaal boven gekomen op het Piazza della Signoria, het centrum van de stad, word je wel rijkelijk beloond. Vanaf een gigantisch op een balkon lijkend plein heb je een schitterend uitzicht over de omgeving Het wordt daarom ook wel het hangende plein genoemd. Bovendien ook een goede gelegenheid om onder het baldakijn van het restaurant, de enige schaduw, te genieten van een drankje geserveerd met diverse kleine hapjes.
Meer informatie
30 okt
Autoreis van 90 Kilometers - 1uur 20min
Gubbio
Arezzo
30 okt
11. Overnachten in Arezzo
Overnachten
Over de bestemming: Arezzo is één van de grotere steden in de regio Toscane. De stad ligt in de provincie Arezzo waar de stad tevens de hoofdstad van is. Het is een oude stad die gesticht is voor onze jaartelling door de Etrusken. Later werd de stad ingenomen door de Romeinen die hem de naam Arretium gaven. Lang is Arezzo een zelfstandige stadsstaat geweest maar in de veertiende eeuw werd de stad ingelijfd door Florence. In de middeleeuwen stond de stad bekend om zijn metaalwerkers en pottenbakkers. Met name de sieraden en juwelen die in Arezzo gemaakt werden stonden goed bekend. Arezzo is een wat minder bekende toeristische stop in Toscane. Dit is goed te merken als je de stad bezoekt. In veel andere steden in Toscane domineren de toeristen het straatbeeld in Arezzo kom je hoofdzakelijk Italianen tegen. Dit geeft extra sfeer aan de stad die trouwens qua schoonheid niet onder doet voor steden als Siena, Pisa en Lucca.
Meer informatie
01 nov
Autoreis van 82 Kilometers - 1uur 5min
Arezzo
Florence
01 nov
12. Laatste nacht in Florence
Overnachten
Over de bestemming: Florence is een stad in Italië. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en de metropolitane stad Florence . De stad telt circa 377.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno.
Meer informatie
02 nov
Reizen van Florence naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5428
16:05 - Pisa, Pisa Airport (PSA) Alternatieve luchthaven
18:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5428
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 


Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.188 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 8
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes