Vakantiehuis Gardameer | Italie
o.v.v. wijzigingen 1.330 €

Vakantiehuis Gardameer | Italie

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 17 november 2023 - Vertrek : zaterdag 18 mei 2024
Ref ID: 1332299
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.660 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 17 november 2023 - Vertrek : zaterdag 18 mei 2024
Bestemmingen: Zürich, Salo, Strasbourg

Beschrijving

18 mei
Autoreis van 798 Kilometers - 8uur 3min
Utrecht
Zürich
18 mei
1. Zürich
Overnachten
Over de bestemming: Zürich is de grootste stad van Zwitserland en is hoofdstad van het kanton Zürich. De stad is het economisch centrum van Zwitserland. Alle belangrijke banken hebben hier een vestiging. De Zwitserse beurs is hier gevestigd, en tevens is het de handelsplaats voor goud in de wereld.
Meer informatie
19 mei
Autoreis van 411 Kilometers - 4uur 35min
Zürich
Salo
19 mei
2. Salo
Overnachten
Over de bestemming: Prachtig gelegen in de luwte van een rustige baai bevindt zich de pittoreske plaats Salò. De elegante badplaats heeft een interessante historie. Ooit werd het namelijk gesticht door de Etrusken, maar later was het de hoofdstad van de Magnifica Patria. Dit was in de middeleeuwen een autonoom gebied dat deel uitmaakte van de Republiek van Venetië. Roerige tijden In de periode 1943 tot 1945 werd Salò het hoofdkwartier van de fascistische regering van de Italiaanse Sociale Republiek. Overal zijn sporen van dit indrukwekkende verleden terug te vinden. Bijvoorbeeld in het paleis van de Magnifica Patria, daterend uit 1524. Dit gebouw ligt aan de waterkant en is nu het gemeentehuis. Een ander belangrijk gebouw is de kathedraal van Salò uit de 15e eeuw. In deze indrukwekkende kerk zijn vele werken van bekende kunstenaars te bewonderen. Het ligt bovendien aan een plein waar je het lekkerste ijs van Salò eet! In 1901 is de stad getroffen door een hevige aardbeving, die een groot deel van het historische centrum heeft beschadigd. Bij de reconstructie van het stadje heeft men een schitterende boulevard aangelegd, de Lungolago Zanardelli. Later is deze boulevard verlengd en het is nu mogelijk om langs het water van het begin naar het einde van de stad te wandelen. Vooral ‘s avonds wordt hier druk gebruik van gemaakt en is het heerlijk flaneren tussen de Italiaanse families. Het oude centrum achter de boulevard is geheel voetgangersgebied. Het bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en pleintjes met charmante huizen, winkels en restaurants. Hier kun je dus in alle rust de stad ontdekken. Een tip is om dit op zaterdagochtend te doen, want dan is ook de wekelijkse markt. Die is in de omgeving erg populair en wordt druk bezocht. Ieder jaar wordt in Salò het internationale vioolfestival gehouden ter ere van Gasparo da Salò. Hij was een voormalig inwoner van de stad, waarvan wordt vermoed dat hij de uitvinder van de viool zou zijn.
Meer informatie
02 jun
Autoreis van 588 Kilometers - 6uur 17min
Salo
Strasbourg
02 jun
3. Strasbourg
Overnachten
Over de bestemming: Straatsburg is de hoofdstad van de Elzas en van de nieuwe, grotere regio Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine in het noordoosten van Frankrijk. De stad ligt aan de Rijn, aan de overkant van de Rijn ligt Duitsland. Straatsburg is bekend, omdat de zetel van de Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens er zijn gevestigd.
Meer informatie
03 jun
Autoreis van 570 Kilometers - 5uur 50min
Strasbourg
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.660 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes