Paradors in Noord Spanje, 12 daagse
o.v.v. wijzigingen 944 €

Paradors in Noord Spanje, 12 daagse

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 juli 2021 - Vertrek : zondag 10 oktober 2021
Ref ID: 1556633
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.888 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 4 juli 2021 - Vertrek : zondag 10 oktober 2021
Bestemmingen: Bilbao, Santillana del Mar, Gijon, León (Provincie), Santo Domingo de la Calzada, San Sebastian

Beschrijving

10 okt
Autoreis van 0 Kilometers - 0min
Bilbao
Bilbao
12 okt
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 26min
Bilbao
Santillana del Mar
12 okt
2. Santillana del Mar
Overnachten
Over de bestemming: Santillana del Mar is een gemeente in de Spaanse provincie Cantabrië in de regio Cantabrië met een oppervlakte van 29 km². Santillana del Mar telt circa 4.210 inwoners.
Meer informatie
12 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
14 okt
Autoreis van 156 Kilometers - 1uur 31min
Santillana del Mar
Gijon
14 okt
3. Gijon
Overnachten
Over de bestemming: Gijón is een kuststad in de provincie Asturië in het noordwesten van Spanje. Gijon is een dynamische en levendige stad waar bezoekers kunnen genieten van tal van parken, sportfaciliteiten, gerestaureerd en beschermd historisch en artistiek erfgoed. Als een van de belangrijkste steden van de regio organiseert Gijon beurzen, congressen, concerten en grote culturele en sportieve evenementen. De oude binnenstad ligt in de buurt van het stadhuisplein en beslaat verschillende gebieden. Op het Marquesplein staat het standbeeld van koning Pelayo en het elegante Revillagigedo-paleis. Dit plein is een perfecte plek om te genieten van een drankje in een van de vele bars en clubs. Cimadevilla is de oude visserswijk. Het staat vol met kleine huizen, beschilderd met schitterende kleuren, en vol met typische ciderbars en nachtclubs. Rechtdoor vanuit de straten van Cimadevilla bereiken we de top van Santa Catalina Highlands, waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Hier vindt u ook een van de belangrijkste monumenten in Gijon, een beeldhouwwerk van Eduardo Chillida genaamd "Elogio del Horizonte". Gijon heeft overblijfselen van Romeinse nederzettingen zoals de Campo Valdés-baden, die dateren uit de 1e eeuw na Christus, de grootste bewaard gebleven Romeinse baden in Spanje. Gijon is een beroemd vakantieoord onder de Spanjaarden en biedt een bruisend nachtleven en culturele scene, evenals goede stranden.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 194 Kilometers - 2uur 1min
Gijon
León (Provincie)
15 okt
4. León (Provincie)
Overnachten
Over de bestemming: León is een provincie in het noordwesten van Spanje, in het noordwestelijke deel van de autonome gemeenschap Castilië en León. Ongeveer een kwart van de bevolking van 463.746 (2018) woont in de hoofdstad, León. Het klimaat is droog, koud in de winter en heet in de zomer. Dit creëert de perfecte omgeving voor wijn en allerlei soorten koud vlees en worsten zoals de Leonese "Morcilla" en de "Cecina". Er zijn twee beroemde rooms-katholieke kathedralen in de provincie, de belangrijkste in León en een andere in Astorga. De provincie deelt het Nationaal Park Picos de Europa (in het Picos de Europa gebergte) met Cantabrië en Asturië. Het heeft 211 gemeenten. De provincie León werd opgericht in 1833 met de nieuwe Spaanse administratieve organisatie van regio's en provincies ter vervanging van voormalige koninkrijken. De Leonese Regio bestond uit de provincies León, Salamanca en Zamora. Tot 1833 behield het onafhankelijk bestuurde Koninkrijk León, gelegen in de noordwestelijke regio van het Iberisch Schiereiland, de status van een koninkrijk, hoewel dynastieke unie het had gebracht in de Kroon van Castilië. Het Koninkrijk León werd opgericht in 910 na Christus toen de christelijke prinsen van Asturië langs de noordkust van het schiereiland hun belangrijkste zetel verplaatsten van Oviedo naar de stad León. De Atlantische provincies werden in 1139 het Koninkrijk Portugal. Het oostelijke, binnenlandse deel van het koninkrijk werd dynastiek verbonden met het Koninkrijk Castilië eerst in 1037-1065, opnieuw 1077-1109 en 1126-1157, 1230-1296 en vanaf 1301. (Zie Castilië en León#Historische unie van de Koninkrijken van Castilië en León.) León behield de status van een koninkrijk tot 1833, bestaande uit Adelantamientos Mayores, waar Leonese Adelantamiento bestond uit de gebieden tussen de Picos de Europa en de rivier de Duero. Volgens UNESCO ontwikkelde het Koninkrijk León in 1188 het eerste Parlement in Europa[1][2]. In 1202 keurde zijn parlement economische wetgeving goed om handel en gilden te reguleren.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 308 Kilometers - 3uur 14min
León (Provincie)
Santo Domingo de la Calzada
17 okt
5. Santo Domingo de la Calzada
Overnachten
Over de bestemming: Santo Domingo de la Calzada is een gemeente in La Rioja, Spanje, gelegen aan de oevers van de rivier de Oja. De naam verwijst naar de oprichter, Dominic de la Calzada, die hier een brug, ziekenhuis en hotel bouwde voor pelgrims op de Franse Weg, het populairste pad van de Weg van St. James. Hij begon met de bouw van de kathedraal van de stad, de Kathedraal van Santo Domingo de la Calzada, waar hij begraven ligt en die aan hem is opgedragen. De filosoof Gustavo Bueno Martínez werd hier in 1924 geboren.
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 okt
Autoreis van 163 Kilometers - 1uur 50min
Santo Domingo de la Calzada
San Sebastian
19 okt
6. San Sebastian
Overnachten
Over de bestemming: San Sebastian is een stad en gemeente in de Spaanse autonome regio Baskenland, in het noorden van Spanje en ligt aan een baai van de Golf van Biskaje, niet ver van de Franse grens.
Meer informatie
21 okt
Autoreis van 99 Kilometers - 1uur 10min
San Sebastian
Bilbao
opmerkingen:



Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.888 €
Deze reis aanpassen
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Accommodaties 6

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes