Fly & Drive Yucatan & Chiapas
o.v.v. wijzigingen 3.152 €

Fly & Drive Yucatan & Chiapas

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 30 november 2023 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Ref ID: 7257814
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.303 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 30 november 2023 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Bestemmingen: Cancun, Chichen Itzá, Merida, Campeche, Villahermosa, Chiapa de Corzo, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Bacalar, Tulum, Playa del Carmen

Beschrijving

07 sep
Reizen van Amsterdam naar Cancun
Vertrek
United Airlines
United Airlines United Airlines
11:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
19:20 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
15uur 5min 1 PC 1 tussenstop
UA
UA United Airlines - UA 21
11:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:50 - Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
Vervoer:  UA21
Reisklasse: Economy
2uur 13min - Aansluiting op het vliegveld Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
UA
UA United Airlines - UA 1020
17:03 - Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
19:20 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
Vervoer:  UA1020
Reisklasse: Economy
07 sep
Autoverhuur
Chevrolet Aveo /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Chevrolet Aveo /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 69

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
564.87 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Cancún luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Carretera Cancun - Chetumal KM 22, Cancun, 77500, Mexico

Terugbrengen

Cancún luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Carretera Cancun - Chetumal KM 22, Cancun, 77500, Mexico

07 sep
1. Cancun
Overnachten
Over de bestemming:

Stel je voor... eindeloze witte zandstranden die zachtjes overgaan in het azuurblauwe water van de Caribische Zee, weelderige palmbomen die zachtjes wiegen in de zwoele bries en een bruisende sfeer die doordrenkt is met cultuur, luxe en opwinding. Dat is Cancun, een wereldberoemde vakantiebestemming die een perfecte mix biedt van paradijselijke stranden, avontuurlijke activiteiten en een levendig nachtleven.

Gelegen aan de prachtige kust van Mexico, verwelkomt Cancun reizigers met zijn verleidelijke tropische charme. De uitgestrekte strook witte zandstranden, grenzend aan de glinsterende Caribische wateren, is slechts het begin van wat deze bestemming te bieden heeft.

Of je nu verlangt naar ontspanning onder de zon, opwindende watersporten zoals duiken in het opmerkelijke koraalrif van de regio, de rijke geschiedenis van de Maya-cultuur wilt verkennen in nabijgelegen ruïnes zoals Chichén Itzá en Tulum, of wilt genieten van een bruisend nachtleven met trendy clubs en restaurants, Cancun biedt voor elk wat wils.

Geniet van de luxe resorts die langs de kust liggen en gasten verwennen met eersteklas voorzieningen en adembenemende uitzichten. Ontdek de smaken van de Mexicaanse keuken in de diverse eetgelegenheden, variërend van lokale lekkernijen tot internationale gerechten.

Kortom, Cancun is niet alleen een bestemming, het is een onvergetelijke ervaring die belooft te betoveren, te inspireren en een blijvende indruk achter te laten op iedereen die zijn betoverende kusten bezoekt. Welkom in het betoverende Cancun, waar elke dag een nieuwe ontdekking is en ontspanning hand in hand gaat met avontuur.

Meer informatie
07 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
09 sep
Autoreis van 176 Kilometers - 2uur 7min
Cancun
Chichen Itzá
09 sep
2. Chichen Itzá
Overnachten
Over de bestemming:

Chichén Itzá – een archeologische site in de staat Yucatan in Mexico - is de beroemdste archeologische vindplaats van de Maya-cultuur en werd door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’. De vindplaats heeft een oppervlakte van 6.5 vierkante meter en kan in één dag verkend worden.

De meest indrukwekkende bouwwerken in Chichén Itzá vindt u in het centrale gebied. Hier bevinden zich verschillende templels, de Ballgame en het meest opvallende kenmerk van Chichén Itzá: de Kukulkan-piramide. Deze piramide heeft een hoogte van ongeveer 30 meter en heeft aan elke kant 91 treden. In totaal heeft de piramide dus 365 treden: het aantal dagen in een jaar.

Elk jaar op de equinoxen (lente- en herfstnachtevening) creëert de zon een schaduw op de trappen die de illusie wekken van een slang die afdaalt van de piramide. Dit is een geweldig fenomeen dat grote menigten aantrekt. Tegenwoordig is deze illusie gereproduceerd in een geluids- en lichtshow die elke avond te bewonderen is.

Chichén Itzá biedt bezoekers een unieke kans om een van de meest indrukwekkende archeologische sites van de Maya-beschaving te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van Midden-Amerika. 

Meer informatie
10 sep
Autoreis van 169 Kilometers - 1uur 55min
Chichen Itzá
Merida
10 sep
3. Merida
Overnachten
Over de bestemming:

Mérida is de bruisende hoofdstad van de Mexicaanse staat Yucatán. De stad is vooral bekend om de koloniale architectuur, levendige markten, prachtige pleinen en culinaire hoogstandjes. Het is een populaire bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis.

De Plaza Grande is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dit centrale plein wordt omringt door een aantal koloniale gebouwen, die zeker het bekijken waard zijn. Dit zijn onder andere de kathedraal van San Ildefonso en het Palacio de Gobierno. Op zondagavonden wordt het plein omgetoverd tot een levendige markt, waar genoten kan worden van traditionele muziek, dans en heerlijk eten.

Daarnaast kan meer geleerd worden over de geschiedenis van de oude Maya-beschaving in het Gran Museo del Mundo Maya, waar een uitgebreide collectie Maya-artefacten en -kunstwerken te bewonderen is.

Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het nabijgelegen biosfeerreservaat Celestun, flamingo’s spotten in de roze zoutmeren van Las Coloradas, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen archeologische site van Uxmal.

Mérida is een diverse bestemming die zeker een bezoek waard is. 

Meer informatie
12 sep
Autoreis van 281 Kilometers - 3uur 35min
Merida
Campeche
12 sep
4. Campeche
Overnachten
Over de bestemming:

San Francisco de Campeche is de hoofdstad van de gelijknamige staat in Mexico. Vanwege de goed bewaard gebleven historische gebouwen maakt de stad sinds 1999 onderdeel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het historische centrum staat vol kleurrijke huizen en historische gebouwen. Een wandeling door het centrum is dus zeker een aanrader. Enkele hoogtepunten zijn de kerk van San Román, de kathedraal van San Francisco, het Paleis van de Gouverneur en het Baluartillo de San José. Het Parque Principal – het centrale plein van de stad – beschikt over een prachtige fontein en een monument voor de stichters van de stad en dient als ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Daarnaast biedt Campeche ook tal van leuke andere activiteiten. Campeche is bijvoorbeeld een populaire plek voor zon- en strandtoeristen. Het nabijgelegen strand van Sabancuy is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Ook natuurliefhebbers zijn in Campeche op de juiste plek. De omliggende reservaten en wetlands zijn bijvoorbeeld een populaire bestemming voor vogelspotters.

San Francisco de Campeche is een echte must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur, architectuur en geschiedenis van Mexico. 

Meer informatie
12 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
14 sep
Autoreis van 364 Kilometers - 4uur 51min
Campeche
Villahermosa
14 sep
5. Villahermosa
Overnachten
Over de bestemming:

Villahermosa is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Tabasco en biedt een unieke mix van prachtige natuurlijke landschappen, geschiedenis en cultuur. De stad staat met name bekend om de rijke Maya-geschiedenis en de vele archeologische vindplaatsen in de omgeving. 

Op ongeveer twee uur rijden van Villahermosa bevindt zich een van de belangrijkste en grootste Maya-steden van Mexico: Palenque. Hier kan, vanwege de prachtige architectuur en ingewikkelde reliëfs en hiërogliefen, genoten worden van een sfeer van betovering en heiligheid. Ook zijn er meerdere tempels en paleizen – waaronder de 23 meter hoge Tempel van de Inscripties – om te verkennen.

In de stad zelf is ook genoeg te zien. Zo kan een bezoek gebracht worden aan de prachtige Catedral del Señor de Tabasco en de Parque Museo La Venta. Ook Casa de los Azulejos – een voormalig hotel met verschillende architectuurstijlen, wat tegenwoordig een museum is – is zeker een bezoek waard. Verder zijn er tal van winkels, restaurants en bars om te genieten van de lokale keuken en cultuur.

Villahermosa is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en onvergetelijke ervaring in Mexico.

Meer informatie
16 sep
Autoreis van 268 Kilometers - 4uur 25min
Villahermosa
Chiapa de Corzo
16 sep
6. Chiapa de Corzo
Overnachten
Over de bestemming:

Chiapa de Corzo is een kleine historische stad in het centrum van de Mexicaanse staat Chiapas, dat met name bekend staat om haar rijke culturele erfgoed, indrukwekkende koloniale architectuur en prachtige natuurlijke omgeving.

Tijdens een bezoek aan de stad mag het bewonderen van de prachtige architectuur niet worden overgeslagen. Het Playa Angel Albino Corzo is het middelpunt van de stad. Op dit plein bevindt zich een indrukwekkende fontein uit de 16 eeuw, dat wordt omringt door een prachtig achthoekig bouwwerk. Een andere must-see is de kerk van Santo Domingo de Guzmán, met zijn prachtige barokke gevel en decoraties binnenin.

Chiapa de Corzo is ook een geweldige uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de meest spectaculaire natuurgebieden van Mexico: de Cañón del Sumidero. Deze adembenemende kloof kijkt uit over de rivier Grijalva en biedt prachtige uitzichten op steile rotswanden en watervallen. Hier kan genoten worden van wandelingen door de natuur en boottochten over de rivier. Ook is het mogelijk om dieren als apen, krokodillen en vogels te spotten.

Met alles dat Chiapa de Corzo – ook wel ‘Pueblo Magico’ (de magische stad) genoemd – te bieden heeft, is het zeker een bezoek waard tijdens een reis door Mexico. 

Meer informatie
17 sep
Autoreis van 52 Kilometers - 1uur 3min
Chiapa de Corzo
San Cristóbal de las Casas
17 sep
7. San Cristóbal de las Casas
Overnachten
Over de bestemming:

San Cristóbal de las Casas is een charmante stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas, dat beroemd is om haar koloniale architectuur, kleurrijke straatjes en bruisende cultuur.

Het historische centrum is een van de belangrijkste highlights van de stad. Het centrale plein – Plaza 31 de Marzo – is een ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking en wordt omringt door winkels, cafés en restaurants. Aan de noordkant van het plein bevindt zich de kathedraal van San Cristóbal de las Casas. Dit gebouw, met een imposante voorgevel en prachtige schilderijen en decoraties binnenin, is een echte must-see.

Daarnaast is San Cristóbal de las Casas een perfecte uitvalsbasis om de omliggende regio, vol natuurlijke schoonheid en rijke cultuur, te verkennen. Zo kunnen reizigers een bezoek brengen aan de beroemde Maya-ruïnes van Palenque en nabijgelegen indiaanse dorpen, wandelingen maken door schilderachtige bergen en genieten van adembenemende uitzichten op hoge rotswanden en de rivier Grijalva bij de Cañón del Sumidero.

San Cristóbal de las Casas heeft alles voor een unieke Mexicaanse ervaring. Vandaar dat een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard is.

Meer informatie
18 sep
Autoreis van 213 Kilometers - 5uur 26min
San Cristóbal de las Casas
Palenque
18 sep
8. Palenque
Overnachten
Over de bestemming:

Palenque is een oude Maya-stad, gelegen in de Mexicaanse staat Chiapas. Tussen de 6e en 9e eeuw na Christus diende Palenque als een belangrijk centrum van de Maya-beschaving, waardoor het tegenwoordig bekend staat om de prachtige architectuur en ingewikkelde reliëfs en hiërogliefen die er te vinden zijn.

Palenque biedt een sfeer van betovering en heiligheid. Er zijn meerdere tempels en paleizen van de Maya’s die zeker het verkennen waard zijn. De 23 meter hoge Tempel van de Inscripties – waar de tombe van de Maya-heerser Pakal de Grote zich bevindt – is een echte must-visit. Andere opvallende gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de Tempel van de Zon, de Tempel van de Kruis en het Paleis van Palenque.

Daarnaast is Palenque een goede uitvalsbasis om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te verkennen. Zo is het nabijgelegen Palenque National Park de thuisbasis van een prachtig regenwoud en een aantal spectaculaire watervallen. Zeker de beroemde Misol-Ha en Aqua Azul zijn het bewonderen waard.

Met een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur, is een reis naar Palenque een onvergetelijke ervaring. 

Meer informatie
20 sep
Autoreis van 487 Kilometers - 6uur 12min
Palenque
Bacalar
20 sep
9. Bacalar
Overnachten
Over de bestemming:

Bacalar is een schilderachtig stadje in het zuiden van de Mexicaanse staat Quintana Roo. Het is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een omgeving vol natuurlijke schoonheid. Bijna alle activiteiten in en rondom Bacalar vinden plaats in en op het water. Van prachtige zeiltochten tot een vroege SUP-sessie en van lekker luieren tot baantjes trekken in een natuurlijke stroomversnelling.

De belangrijkste attractie van Bacalar is de lagune. Laguna Bacalar is een van de grootste meren van Mexico, met super helder water. Het water bestaat uit diverse tinten blauw, wat door de verschillende dieptes komt. Het wordt daarom ook wel ‘La Laguna de los Siete Colores’ genoemd, het meer van zeven kleuren. Hier kan onder andere genoten worden van activiteiten als zwemmen, kajakken en paddleboarden.

Daarnaast heeft Bacalar een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Maya-cultuur, waardoor de stad over een aantal indrukwekkende archeologische sites beschikt. Een bezoek aan de piramides van Kohunlich en Dzibanché mag dan ook zeker niet worden overgeslagen. Ook het Fort van San Felipe is een echte must-see.

Bacalar is een diverse bestemming met iets voor iedereen. 

Meer informatie
22 sep
Autoreis van 215 Kilometers - 2uur 37min
Bacalar
Tulum
22 sep
10. Tulum
Overnachten
Over de bestemming:

Als er één stad is die niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan het Mexicaanse schiereiland Yucatán, dan is het Tulum. Dit sfeervolle dorpje staat bekend om haar paradijselijke stranden en haar fenomenaal mooi gelegen Maya ruïnes.

Tulum mag zich met recht het hoogtepunt van de Rivièra Maya noemen. Het dorpje zelf is gezellig, maar wordt met name bezocht vanwege het erfgoed van de Maya’s. De ruïnes van Tulum behoren tot de mooiste van heel Mexico en hebben een spectaculaire ligging. De oude tempels liggen namelijk op een hoge rots aan zee, waardoor de uitzichten fenomenaal mooi zijn. Het is goed te begrijpen waarom de Maya’s uitgerekend deze plek kozen om hun stad te bouwen.

Een bezoek aan Tulum is ook niet compleet zonder een bezoek aan een van de prachtige stranden. Playa Paraíso, een wit zandstrand met kristalhelder water, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van zwemmen en zonnebaden. Ook zijn er verschillende watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken en paddleboarden. Andere populaire stranden zijn Playa Ruinas en Playa Pescadores.

Tulum biedt de perfecte mix van geschiedenis, natuur en ontspanning. 

Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 sep
Autoreis van 66 Kilometers - 54min
Tulum
Playa del Carmen
23 sep
11. Playa del Carmen
Overnachten
Over de bestemming:

Wat ooit een klein vissersdorpje was ten zuiden van Cancun, is tegenwoordig een bruisend toeristenoord. Playa del Carmen is een bruisende badplaats met een levendige sfeer en prachtige witte zandstranden, gelegen aan de oostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Het prachtige strand, dat zich kilometers uitstrekt langs de kustlijn, is de belangrijkste highlight. Het is de ideale plek om te zwemmen, snorkelen, duiken en andere watersporten te beoefenen. Ook zijn er tal van strandbars en restaurant, waar genoten kan worden van de lokale keuken en heerlijke cocktails, met een schitterend uitzicht op de oceaan.

Daarnaast is Playa del Carmen een goede uitvalsbasis om de regio te verkennen. Zo liggen archeologische vindplaatsen van de Maya-beschaving, als Tulum en Chichén Itzá, op slechts korte rijafstand. Ook het eiland Cozumel – waar enkele van de beste snorkel- en duikmogelijkheden ter wereld te vinden zijn – is vlakbij. Verder zijn er tal van natuurparken, zoals Xcaret en Xel-Ha, waar genoten kan worden van natuurlijke zwembaden en lokale flora en fauna, gemakkelijk te bereiken.

Playa del Carmen is een prachtige bestemming voor elk soort reiziger!

Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
5 Nachten
28 sep
Reizen van Playa del Carmen naar Amsterdam
Terug
United Airlines
United Airlines United Airlines
13:12 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
09:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 8min 1 PC 1 tussenstop
UA
UA United Airlines - UA 1081
13:12 - Cancún, Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN)
15:40 - Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
Vervoer:  UA1081
Reisklasse: Economy
1uur 15min - Aansluiting op het vliegveld Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
UA
UA United Airlines - UA 20
16:55 - Houston, George Bush Intercontinental (IAH)
09:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  UA20
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 


Totale prijs o.v.v. wijzigingen 6.303 €
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 11
Vlucht 2
Accommodaties 11
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes