Strandvakantie Agios Nikolaos | Kreta
o.v.v. wijzigingen 1.763 €
Agios Nikolaos, Lasithi, Greece

Strandvakantie Agios Nikolaos | Kreta

Swim-up
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 22 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Ref ID: 1143647
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.525 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 22 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023

Beschrijving

Over de bestemming

Agios Nikolaos op Kreta heeft meer dan 10.000 inwoners en is de hoofdstad van het district Lassithi. Deze grootste stad van het oosten van Kreta ligt 67 kilometer van Heraklion af op ongeveer een uur rijden met de auto. Oorspronkelijk was het de haven van de nabijgelegen Dorische stad Lato uit de 3e eeuw voor Christus. Later kreeg de stad de naam van het koepelkerkje Agios Nikolaos. Het is een stad gebouwd op in totaal vijf heuvels en staat bekend om zijn binnenmeer zonder bodem, een ruige kustlijn en de gezellige sfeer. Deze vakantiebestemming heeft overigens de langste toeristische traditie van het eiland Kreta. De belangrijkste bezienswaardigheden in Agios Nikolaos zijn twee kerken en twee musea. De hoofdkerk Agia Triada met fresco’s in byzantijnse stijl en de koepelkerk Agios Nikolaos met fresco’s uit de 3e eeuw die geen menselijke figuren uitbeelden. Aan dit laatstgenoemde kerkje heeft de stad haar naam dus te danken. De twee musea zijn het folkloristisch museum met haar kunstnijverheid en verschillende iconen. Het museum is geopend van zaterdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.30 uur en van 19.00 tot 21.30 uur. Het archeologisch museum, met vondsten uit de Minoïsche tijd, is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08.30 tot 15.00 uur. Er worden ook dagtochten georganiseerd naar het lepra-eiland Spinalonga met zijn Venetiaanse Burcht, naar Santorini en je kunt naar het eilandje Agios Pantos recht tegenover de stad met zijn fameuze wilde berggeiten. Iets verder van de stad, op zeven kilometer, ligt het mooie kerkje Panagia i Kera. Dagelijks te bezoeken van 08.30 tot 15.00 uur. Op drie kilometer van het kerkje is de archeologische vindplaats Lato. Deze kun je bezoeken van woensdag tot maandag van 08.30 tot 15.00 uur. Tenslotte nog het bergdorpje Kritsa gebouwd tegen een bergwand en bekend om zijn handwerk; vooral weven.
Meer informatie

Inbegrepen diensten

07 okt
Vertrek vervoer
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6919
15:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
20:15 - Heraklion, Nikos Kazantzakis (HER)
Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6919
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
07 okt
Transfer
Transfer van Nikos Kazantzakis (HER) naar Miramare Resort & Spa

Privé

Standaard Private Sedan (1-4) (Sedan)
  • Maximale wachttijd: 60 minuten
07 okt
Geselecteerd hotel:
7 Nachten
Miramare Resort & Spa 8,1 Heel goed
Agios Nikolaos - Op 1,1 km van het centrumALLES INBEGREPEN Gargadoros, Agios Nikolaos 72100 Superior room with sea view and individual pool
Wanneer je verblijft bij Miramare Resort & Spa in Agios Nikolaos bevind je je aan het strand, op een kwartiertje lopen van Almiros en Ámmos. Dit hotel met chique voorzieningen ligt op 2,7 km van Voulismeni-meer en op 2,7 km van Folk Museum.Verwen jezelf met massages, lichaamsbehandelingen en gezichtsbehandelingen wanneer je de spa bezoekt. Na een dagje op het privéstrand kun je genieten van andere recreatieve voorzieningen zoals een healthclub en een binnenzwembad. Andere kenmerken van dit hotel zijn gratis wifi, conciërgeservices en cadeauwinkels/kiosken.Doe of je thuis bent in één van de 281 klimaatgeregelde kamers met een koelkast. Alle kamers hebben een gemeubileerd balkon of terras. Dankzij gratis wifi blijf je online, terwijl de tv met satellietzenders zorgt voor het kijkplezier. Badkamers hebben een bad of douche en haardrogers.Er zijn all-inclusive kamertarieven beschikbaar bij dit hotel. In het all-inclusive kamertarief zijn de kosten voor maaltijden en drankjes in plaatselijke restaurants en bars inbegrepen, inclusief belastingen en fooien. Mogelijk worden maaltijden in bepaalde uitgezonderde restaurants, speciale diners en gerechten, drankjes en andere voorzieningen in rekening gebracht. Geniet van internationale gerechten bij BELLAVISTA, een van de 2 restaurants van dit hotel, of blijf lekker binnen en profiteer van de roomservice. Er zijn ook snacks beschikbaar in de koffiebar/het café. Maak kennis met andere gasten tijdens een gratis receptie, dagelijks aangeboden. Ontspan met een lekker fris drankje van een bar/lounge of één van de 2 poolbars. Dagelijks kun je tegen betaling genieten van een lekker ontbijtbuffet, dat geserveerd wordt van 08.00 uur tot 10.00 uur. Enkele van de voorzieningen zijn een stomerij/wasserijservice, een 24-uurs receptie en meertalig personeel. Plan je een evenement in Agios Nikolaos? Kies voor dit hotel met 258 vierkante meter aan ruimte, waaronder een conferentieruimte en vergaderruimtes. Je kunt tegen betaling gebruikmaken van een shuttleservice van/naar de luchthaven en ter plaatse heb je gratis parkeerplaatsen aangeboden.
14 okt
Transfer
Transfer van Miramare Resort & Spa naar Nikos Kazantzakis (HER)

Privé

Luxe Luxe Privé Minibus (Auto type)
  • Geen wachttijd
14 okt
Retour transport
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6920
21:15 - Heraklion, Nikos Kazantzakis (HER)
00:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6920
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.525 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 1
Vlucht 2
Accommodaties 1
Transfers 2

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes