Fly & Drive Baltische Staten compleet
o.v.v. wijzigingen 1.237 €

Fly & Drive Baltische Staten compleet

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 13 april 2023 - Vertrek : zondag 8 oktober 2023
Ref ID: 1362948
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.474 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 13 april 2023 - Vertrek : zondag 8 oktober 2023
Bestemmingen: Vilnius, Klaipėda, Riga, Tartu, Tallinn
Thema

Beschrijving

08 okt
Reizen van Schiphol naar Vilnius
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL2845 - Uitgevoerd door: Air Baltic
10:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
13:40 - Vilnius, Vilnius Intl (VNO)
2uur 20min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL2845 Uitgevoerd door:  Air Baltic
Reisklasse: Economy
08 okt
Autoverhuur
Toyota Yaris Aut.
SIXT
A/C 5 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
Toyota Yaris Aut. (ECAR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Extra::
OneWay - 240,00 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Cars will be supplied with a full tank of fuel and should be returned full. Otherwise the client will be charged for missing fuel, plus a refuelling charge.
It’s important the customer refuels within 10 kilometers from the drop-off point and keep the fuel station ticket.
Prepaid Fuel - This option allows the customer to pay for a full tank of fuel at the time of rental, and return the rental car empty.
No refunds will be given for unused fuel.
Algemene betalingsvoorwaarden
The following deposit will be debited at the start of the rental: CFAE, EDAH, ECMR, MCAR, ECAR, CDMR, CLAH, CLMR, IDMR, CDAR, CLAR, IDAR, ILAE, CWMR, IWMR, IWAR, FVMR, IFMR, CFAH, CFAR, IFAR, IFAH, FFAR, CPAR, CPAH, CPAE, FPAR 200.00 EUR
SDAR, PDAR, PDAH, LDAR, LVAR, LFAH, PFAR, PFAH, PFAE 500.00 EUR
XFAR 900.00 EUR
Form of payment accepted: American Express credit card, Mastercard credit card, Visa credit card, Mastercard Debit Cards, Visa Debit Cards Form of payment NOT accepted: Cheques, Cash, Diners Club credit card, Prepaid cards, Credit and Debit cards for electronic use only, Maestro, Cards not issued by a bank, Unembossed cards, Solo, Virtual cards, Visa electronUnless otherwise indicated all costs indicated in these terms and conditions are subject to local taxes and fees.
200,00 €
Bescherming tegen diefstal
850,00 €
Verzekering cascoschade
850,00 €
Huurauto ophalen

Rodunios Kelias 1 - Telefoonnummer: +370-52-395636

Rodunios Kelias 1

Openingsuren: 08:00 - 23:59

The Sixt branch is located inside the Arrival Hall C which you will find on your right side after entering the main Arrival Hall A.
Terugbrengen

Tartu maantee 101 - Telefoonnummer +370-52-395636

Tartu maantee 101

Openingsuren: 08:00 - 23:59

08 okt
1. Vilnius
Overnachten
Over de bestemming: Vilnius, de hoofdstad van de Baltische staat Litouwen is onder Nederlanders relatief onbekend. Toch doet Vilnius in niets onder aan andere Europese hoofdsteden. Het historische centrum van de stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast kent de stad een zeer rijke geschiedenis en heeft Vilnius cultuurliefhebbers veel te bieden. Het is een ideale stad (ook gezien het prijsniveau van de restaurants en overnachtingen) om eens te bezoeken tijdens een vakantie of stedenreis. Vilnius is gelegen in het zuidoosten van Litouwen, het meest zuidelijk gelegen land van de Baltische staten. De rivier de Neris stroomt door de stad. Vilnius is het centrum van het land, van de Litouwse politiek en het middelpunt van de economie van het land. Vilnius staat vol met prachtige, veelal historische bouwwerken en bezienswaardigheden. Architectuur liefhebbers kunnen er hun hart ophalen
Meer informatie
10 okt
Autoreis van 311 Kilometers - 3uur 9min
Vilnius
Klaipėda
10 okt
2. Klaipėda
Overnachten
Over de bestemming: Litouwen, gelegen op een afstand van 318 kilometer van Vilnius. De stad werd zwaar geteisterd tijdens de tweede wereldoorlog, toen Klaipėda door de Duitsers gebruikt werd als basis voor hun onderzeeërs. Omdat de haven 's winters ijsvrij blijft is haven van Klaipėda van groot belang voor de ontwikkeling van de handel in Litouwen en de Europese Unie. Lange tijd is Klaipėda onderdeel geweest van Pruisen en heeft dan ook een Duitse uitstraling. De officiële naam van Litouwen was in het verleden Memel. Alleen tussen 1923 en 1939 en na 1945 tot heden is dit Klaipėda. Vanwege het Pruisische en Duitse verleden van deze havenstad, komen er veel Duitse toeristen. Door de stad loopt de rivier Danė. Op de linkeroever van de rivier is de oude stad, en op zijn rechteroever is het moderne stadscentrum. KlaipedaIn de oude stad, de kroon van de stad, is volop gerestaureerd. De met kinderkopjes aangelegde straten en de antieke lantaarnpalen geven een eigen uitstraling. De architectuur van de stad valt op door zijn vele houten of half-houten gebouwen met een Duitse uitstraling.
Meer informatie
10 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
13 okt
Autoreis van 314 Kilometers - 4uur 0min
Klaipėda
Riga
13 okt
3. Riga
Overnachten
Over de bestemming: Riga is de hoofdstad van Letland is de grootste stad van de Baltische staten, met zijn fascinerende mix van fiere Letse tradities en invloeden van de verschillende bezetters. Uitzicht over Riga richting de zee Onafhankelijk sinds 1991, Riga's Art Nouveau centrum is een UNESCO-Werelderfgoedstad geworden. Riga kent een nieuwe wedergeboorte als hoofdstad van Letland en vele grootschalige restauratieprojecten hebben Riga gemaakt tot een van de meest aantrekkelijke steden van Europa. De Jugendstil (Duitse Art Nouveau) architectuur is nergens anders zo aanwezig. Riga kent een groeiende populariteit door het mooie oude stadscentrum en zijn historische betekenis. Bezienswaardigheden Skarnu ielaKārņu iela Drie kerken, afgelegen binnenplaatsjes, oude poorten – in de Oude Stad is de 800-jarige geschiedenis van Riga zichtbaar aanwezig. Aan het begin van de 13e eeuw vestigden zich Duitse kolonisten op deze plek en bouwden er een stad volgens het patroon van de Hanzesteden. Stadhuisplein Stadhuisplein in RigaDe Tweede Wereldoorlog en de Sovjet-bezetting hebben diepe wonden in de Letse ziel geslagen. Op het Stadhuisplein is te zien hoe de Letten op diverse manieren met het verleden proberen om te gaan. Het Bezettingsmuseum vecht tegen het vergeten, het nieuwe Huis van de Zwartkoppen geeft een beeld van de vroegere pracht van Riga. De Dom De DomEen bezienswaardigheid die niet gemist mag worden is het grootste middeleeuwse godshuis van de Baltische landen aan het mooiste plein van Riga. De bouw van de imposante dom nam zoveel tijd in beslag dat de bouwstijlen variëren van de romaanse stijl tot aan de barokstijl. Livu laukums Het is niet het mooiste plein van de stad, maar wel het populairst. Dankzij de terrassen ademt het Livu laukums plein een zuidelijke sfeer. In de nabije omgeving zijn bovendien enkele interessante bezienswaardigheden te ontdekken zoals de twee gildehuizen en het Kattenhuis.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 254 Kilometers - 3uur 38min
Riga
Tartu
15 okt
4. Tartu
Overnachten
Over de bestemming: Tartu is de tweede stad van het land. Het is een studentenstad met veel pubs en restaurants waar het leven erg goedkoop is. De stad heeft een rijke historie en mooie parken die midden in de stad liggen. In de zomer is het in deze stad rustig omdat alle studenten weg zijn. Tartu UniversiteitTartu is de tweede stad van Estland en de hoofdstad van de provincie Tartumaa. De stad ligt in het zuidoosten van het land aan de Emajõgi, de rivier die de twee grootste meren van Estland met elkaar verbindt. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners. De stad heeft sinds 1632 een Academie, later werd dit een universiteit. Zeer veel hoger opgeleide Esten hebben enige jaren van hun leven in deze stad doorgebracht: het 'Athene van de Emajõgi' geldt dan ook als de geestelijke hoofdstad van het land. Tartu Dom ruïneHet kleine stadscentrum van Tartu ligt op de rechteroever van de rivier en aan de voet van de heuvel Toomemägi, de Domberg. Op deze heuvel staat de ruïne van de domkerk in baksteengotiek, die gedeeltelijk in gebruik is als museum. De heuvel is parkachtig ingericht; op veel plaatsen staan monumenten van prominente geleerden uit het verleden, waaronder Karl Ernst von Baer, de vader van de embryologie. Tartu scheve huisDirect onder de heuvel staat het achttiende-eeuwse roze gepleisterde raadhuis, het belangrijkste gebouw aan het raadhuisplein, Raekoja plats. Dit is het hoofdplein van Tartu, met een opmerkelijke fontein: twee kussende studenten onder een paraplu waarlangs het water naar beneden stroomt. Het plein grenst aan één kant aan de rivier de Emajõgi, waar tegenwoordig nog maar een gewone voetgangersbrug de verbinding vormt met de overkant. Een ander opvallend gebouw aan het plein is het Scheve Huis.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 182 Kilometers - 2uur 13min
Tartu
Tallinn
17 okt
5. Tallinn
Overnachten
Over de bestemming: In Estland moet je zeker een paar dagen reserveren voor een bezoek aan de hoofdstad Tallinn. De middeleeuwse binnenstad is erkend als wereld erfgoed. De oude Hanze-huizen, het prachtige raadhuisplein met het stadhuis en de zeshonderd jaar oude apotheek, ze ademen allen die typische sfeer van Tallinn uit. Groot is de stad niet, maar mooi des te meer. Tallinn middeleeuws centrum Bezienswaardigheden Toompea Een deel van de stad is gebouwd op de Domberg of Toompea. Hier hebben achtereenvolgens de Denen en de Duitsers een burcht gesticht. De belangrijkste bezienswaardigheid op de heuvel is Pikk Hermann, Lange Herman. Dit is met zijn 48 meter de grootste van de drie overgebleven torens van de oude burcht, uit de 14de eeuw. Grote delen van het oorspronkelijke slot zijn afgebroken om plaats te maken voor het roze kasteel van Catharina de Grote, slot Kadriorg of Catharinadal. Alexander-Nevski kathedraal, Tallinn Tegenwoordig is dit de presidentiële residentie en de zetel van het parlement. Tegenover dit kasteel staat de opvallende orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uienkoepels. Nevski was een Russische krijgsman uit de 13de eeuw die een groot deel van Estland had veroverd. Door het precies tegenover het kasteel te plaatsen wilde de tsaar tonen wie er de echt macht had.
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 okt
Reizen van Tallinn naar Schiphol
Terug
Air Baltic
Air Baltic Air Baltic - BT857
07:55 - Tallinn-ulemiste International, Tallinn (TLL)
09:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 25min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  BT857
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.474 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Vlucht 2
Accommodaties 5
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes